16Lok/12Off

Legendojen kunnioittamista ja ”kunnioittamista”

Marraskuun tiistai on jääkiekkopalstoilla yksi perinteisimmistä käsitteistä. Vielä ei olla aivan siellä, mutta tiistai, lokakuu ja HPK-Pelicans yltää jo aika lähelle. Lähelle sitä huonosti kohonnutta pakkopullaa, jota pimenevinä iltoina meille kiekkokuluttajille tarjoillaan. Tosin HPK:ssa tuntuu olevan nyt jonkinlaista positiivista virettä ja Pelicansinkin ympärillä kuhisee koko ajan Andy Niemen johdolla. Mutta todellista paikalliskamppailun kiihkoa tästä ei irti saa osittain juuri siksi, koska nämä seurat useimmiten kohtaavat tiistaisin tai torstaisin.

HPK nosti Jyrki Louhen pelinumeron 9 Rinkelinmäen kattoon kotiottelussaan pari viikkoa sitten. Louhea voi tituleerata nykypäivän seuraikoniksi; 493 runkosarja- ja 79 playoffs-ottelua HPK:ssa riittää siihen pienistä syrjähypyistä huolimatta. Niin sanottu karakteeripelaaja harmaan massan keskellä, älykäs puhujakin.

Paidan jäädytys oli videolta nähtynä hieno ja asianosaisille tunteellinen hetki kuten pitääkin. Se tapahtui tiistaina 4092 katsojan edessä JYPiä vastaan pelatussa ottelussa. Otetaanpa seis siihen kohtaan. Muutamassa yhteydessä tapahtumasta onkin kommentoitu, että sillä saatiin hallia täydemmäksi muuten vähän kiinnostavassa (normaalisti 3200-3300 katsojaa) ottelussa.

Vertailun vuoksi Zürich Lions jäädytti 14 vuotta seurassa pelanneen Ari Sulanderin paidan muutamaa päivää aiemmin. Tapahtumaa varten koottiin all stars -joukkueet, yleisöä oli paikalla lähes 7000 lauantai-iltana.

Suomalaista urheilukulttuuria ei pidä turhan päiten aliarvioida, mutta valitettavan usein tämän tyyppisissä asioissa koko tapahtuman merkitystä lähestytään aivan väärästä suunnasta, ja juuri sitä tämä HPK:n tietoinen valinta edusti. Liki tasan kuukautta myöhemmin Kerho kohtaa lauantaisessa kotiottelussaan HIFK:n, joka tunnetusti vetää yleisöä maakunnissa. Seuraavan viikon torstaina puolestaan saapuu Jokerit, joka on toinen Louhen uran kotimaisista seuroista.

Näissä otteluissa täysi/täydehkö halli olisi kunnioittanut läsnäolollaan arvokasta paidan jäädytystä. Ei niin päin, että hemmetin pitkän päivätyön tehnyt pelaaja raahaa juhlahetkensä avulla 700 katsojaa ekstraa muuten valjuun tiistaiotteluun, jonka kiinnostavuusarvon kanssa seura tuskailee.

Toni Koivusen, Erik Kakon ja Marko Jantusen aika on sitten joskus, tässä järjestyksessä. Eiköhän tehdä silloin tämäkin asia vielä paremmin ja tyylikkäämmin, Pelicans?

Comments (2) Trackbacks (0)
  1. ”Toni Koivusen, Erik Kakon ja Marko Jantusen aika on sitten joskus…” Ei ketään noista. Latvala riittää.

  2. JYP jäädyttää Latvalan numeron 26 onhan Jan JYPin kasvatti


Trackbacks are disabled.