9Lok/12Off

”Lisää showta SM-liigaan” ?

Yhteensattuma. Illalla Urheiluruudun aikana teksti-tv:stä osui silmään poiminta YLE Urheilun Puhemies-blogista:

Ottelutapahtuma SM-liigassa on vielä monella paikkakunnalla yhtä kuin pelkkä peli. On turha puhua showtapahtumasta jos siihen ei ole panostettu muuta kuin paikallisen yrityksen päällikön kiekonpudotus ennen ottelua pikkukengissä ja -siivuissa.

Ruudun jälkeen vaihdoin Maikkarille minuutin uutiskoosteeseen, jossa huomio kiinnittyi paitsi Kirsi Alm-Siiran raskaudenaikaiseen uhkeuteen myös tabletin hipelöintiin, jolla uutisankkuri selasi takanaan olevassa taulutelevisiossa näkyneitä uutisotsikoita. En nyt oikein hahmottanut mitä lisäarvoa tämä teknologia toi lähetykseen lisää, paitsi ehkä piilomainontaa Omenayhtiölle.

Oma keskittymiseni meni kaikkeen muuhun kuin uutisten sisältöön, joskin poikkeuksellisesti katsoin uutiskoosteen kokonaan ja saatan katsoa uudestaankin tuon huvittavan kikkailun takia. Onko Maikkarin uutisten ”show” siis onnistunut tehtävässään?

Lätkämatsiin rock-musiikki ja näyttävä sisääntulo tietenkin peruselementteinä kuuluvat. 60 peliin venähtäneessä runkosarjassa kaipaa jo hieman muutakin, mutta kun esimerkiksi mainoskatkot rikkovat pelin virtauksen kahdesti erässä ja marssittavat jäälle luistelu- ynnä lapiointitaidottomia tyttösiä ”keräämään” lunta, alkaa väkisinkin miettimään palveleeko tämä ottelutapahtumaa saati itse peliä millään tavalla. Ulkomailta kopioitu juu, mutta siellä ne sentään hoitavat tomerasti ja taidokkasti tehtävänsä. No, nyt on Lahessakin laitettu lätkäjunnut asialle.

Ensimmäinen moderni videotaulu nähtiin liigahalleissa jo vuonna 1997, mutta sisällön kanssa on jumiuduttu peruskaavaan: hieno pelaajaesittely ennen ottelun alkua, sekalaisesti hidastuksia ja minuuttitolkulla mainoksia. Katsojaa voisi kiinnostaa myös poiminnat torjuntamääristä ja peliajoista, tai vaikkapa reaaliaikainen tilanneseuranta muista otteluista ruudun alareunassa kuten Oulussa. Tilastot ovat tällä saralla aika ehtymätön ideapankki, sen kulttuurin Jenkkilästä voisi pelin lisäarvoksi tuoda.

Lisää tuotekehitystä voisi muutenkin suunnata tavallisen katsojan tavalliseen ottelutapahtumaan. Olisiko jotain tehtävissä jonottamisen määrälle erätauoilla? Onko hallin äänentoisto siinä kunnossa, että kuulutukset ja musiikki miellyttävät korvaa? Miksi talvisaikaan jokaisen jäähallin pihalla on pimeää ja liukasta?

Pelicansin ottelutapahtuma kestää vertailun hyvillä arvosanoilla, mutta Isku Areenallakin olisi petrattavaa näissä ja muutamissa muissa perusasioissa, ennen kuin show-kuorrutetta lisätään. Täytyypä palata niihin joku kerta vähän tarkemmin.

 

Comments (2) Trackbacks (0)
  1. Noh noh onhan tässä yritetty parantaa mallikaasti viimevuosina. Edellisenä vuotena pyöritetiin humalaisia ukkoja ja akkoja ja sokkona etittiin ostoskärryä tai mönkiää. Nyt jo ammutaan seinään kolme kiekkoa maaliin jossa on hovisesta tehty levy maalissa. Voi Vittu mitä touhuu vuodesta toiseen samaa sontaa. Ja yritettiinhän sitä huutaa mittarit täyteen, ilman mitään kiitosta.

    Hyviä poitteja ja kerran vuodessa saa yhden sipsipussin per tyyppi ovelta. on se hienoo.

  2. ”Isku Areenallakin olisi petrattavaa näissä ja muutamissa muissa perusasioissa” – Odotan mielenkiinnolla artikkeliasi tuohon tekstistäsi lainattuun aiheeseen.


Trackbacks are disabled.