5Lok/12Off

Tulkaa kaikki, eletään 08-09 uudelleen!

Mukaan myös ne oikeat tietäjät - nyt on aika haukkua Junland ja Niemi jo etukäteen.

Isku Areenan rätisevän äänentoiston lisäksi eilen särähti korvaan Janne Tavin kommentti pelin jälkeisessä haastattelussa:

Meidän on syötettävä paremmin ja lyhyempiä syöttöjä.

Ei Komarov vaan Junland

Lausunto herätti katsomossa jokusenkin "Mitä tuokin mistään tietää" -tyyppisen tuhahduksen. Kyseessähän on vain koohottava laitahyökkääjä Tavi. Vaan kun viime sesongin sensaatiojoukkue on kadottanut tärkeimmän valttinsa, vaihtuu pelien suvereeni hallinta tulipalojen sammutteluksi siellä täällä.

Jos uusi ruotsalaispakki Jonas Junland saa yksin aikaan sen, että syötöt alkavat kaikilla napsahtelemaan lapaan, on kyseessä tähtiluokan vahvistus. Etukäteistietojen mukaan Junlandilla toimivat kädet, jalat ja pää, mutta puolustuspelissä ja fyysisyydessä on parannettavaa. Kuulostaako tutulta?

Pidin kovasti kauden 2008-2009 Pelicansista. Touhussa oli edeltäneen huippukauden jäljiltä vähän rääppiäisten maku, ja tuolloinkin sonta lävähti tuulettimeen jo syksyllä kun todettiin, että ison rahan hankinnat Lasse Pirjetä ja Kari Haakana eivät olleetkaan treenikesän jäljiltä niitä suurimpia pudottajia. Nyt Ryan O'Marra lähti lätkimään omasta aloitteestaan, mikä on pelaajalta arvostettavan suoraselkäinen ratkaisu.

Runkosarja päättyi pettymyksenomaiseen 9. sijaan Marko Jantusen kantaessa kultakypärää 45 pisteellä, samaan veijarikategoriaan sopii Radek Smolenak. Rottaketju Pöyhönen-Heino-Sihvonen kannatteli ajoittain joukkueen kiekollistakin peliä ja veikkaanpa, että Pöyhönen-Paakkolanvaara-Isomäki kootaan vielä yhteen tämänkin talven aikana. Hentoinen Jakub Sindel väläytteli ajoittain ja oli pudotuspeleissä elementissään, nyt meillä on Angelo Esposito. Puolustuksen taiturin Samuli Suhosen sädekehä himmeni kovaa vauhtia, tänään toisen kauden kirouksen kanssa painii Markus Seikola. Ensiaskeleitaan liigakehissä ottaa Kimi Koivisto aivan kuten Antti Tyrväinen, joka kirjautti tuolloin ensimmäiset 5 ottelua tililleen.

Joukkue oli keskinkertainen, tuskainen ja kaiken raikkautensa kadottanut. Mutta se oli sitkeä. Se oli tosipaikan tullen pirullisen sitkeä, sitkeämpi kuin sitä edeltäneenä keväänä. Kaatoi Ilveksen sääleissä ja oli rynniä mitalipeleihin, kunnes voimat loppuivat Bluesia vastaan. Raskaasta pettymyksestä huolimatta kaudesta jäi positiivinen sivumaku playoff-venymisen myötä.

Maalilla muuten koppailivat kehäraakki Tommi Nikkilä ja lupaava Niko Hovinen. Blues olisi varmasti voitettu Antti Niemen torjunnoilla.

Comments (3) Trackbacks (0)
  1. Tykkään!

  2. Unohdit mainita että varmaankin Kauppilan takia tiputtiin.

    Lisäks olen aivan eri mieltä Nikkilästä, pelas aivan helvetin hienon kauden ja en syyttäis Tommia edes viimeisen matsin murskajaisista. Tarjoamasi Niemi romahti(väsyi) edelliskevään Jokeri-sarjassa ja normaalilla maalivahtipelillä olis tuo sarja Lahteen kääntynyt. Tosin tais siellä Narreillakin olla joku Puurulaa vastaava pyllyimuri heilumassa.

    • Eipä tuolla kehäraakki-nimityksellä ollutkaan tarkoitus Nikkilää kritisoida. Yksi all time -suosikkimaalivahdeista Pelicansissa.

      Mutta Niemi silloisessa huippukunnossaan olisi voinut kokonaisvaikutuksellaan olla se ratkaiseva tekijä pudotuspelisarjassa.


Trackbacks are disabled.