12Syy/12Off

SE puheenaihe ja ne muut

Viime päivinä työt ovat pahasti häirinneet harrastusta, mutta kun aikaa liigan alkuun on enää reilu vuorokausi, on Aktivistinkin aktivoiduttava.

Hapan on sivumaku kauteen lähdettäessä, muutenkin kuin olutlasissa. Rehti mies Matikainen loikkasi Venäjälle, Tuomas Tuokkola liukastui luottamuspulaan, liigan tähtitaivas pimeni ja viime viikolla Hartwall Areenassa sammuteltiin lisää valoja, kun SE puheenaihe mäjähti tuulettimeen.

Marraskuun tiistaipelien marinoima lätkäjätkä näkee sekamelskan taakse, että edessä on mielenkiintoinen, tasokas ja jännittävä SM-liigakausi 2012-2013, vaikka syyskuun puolivälin perhoset vatsanpohjassa ovatkin vuosi vuodelta katoamaan päin. Sinänsä on sääli, että hyvätkin puolet hukkuvat negatiivisen vyöryn alle.

SIITÄ puheenaiheesta en jaksa liiemmin vouhottaa. Skandaaleja tapahtuu huippu-urheilussa silloin tällöin. Yhtä totta on se, että tämänkaltainen ylilyönti rikkoi liian monta rajaa ja jääkiekkoperheen (mikä perhe?) on otettava vouhotus aika nöyrin mielin vastaan. Hölmöintä tässä on se, että SM-liigan oma kurinpitojärjestelmä on kaivanut tätä verta nenästään jo pitkään. Pienistä tappelunujakoista ja oikeasti vaarallisista törttöilyistä on sanktioitu samalla mitalla, ja (yli)reagoitu isoilla pelikielloilla vasta sitten kun julkinen paine on käynyt tarpeeksi kovaksi. Löysää ja näköalatonta toimintaa.

Samalla ei ole tehty elettäkään, että niiden "normaaleiden pienten tappelunujakoiden" ja vaarallisten ylilyöntien välille saataisiin jonkinlainen pesäero aikaan.

Kun vielä nyky-Suomessa yksilön vastuuta ja arviointikykyä ulkoistetaan kaikilla sektoreilla pois ihmisiltä itseltään, alkaa syyttävä sormi osoitella yhä herkemmin lätkätappeluidenkin suuntaan. Yhteiskunnan ongelmien kanssa niillä ei ole mitään tekemistä, mutta onneksi ja valitettavasti jääkiekko on niin iso asia, että aihetta ei voi enää olan kohautuksella sivuuttaakaan.

Uhreiksi osuivat nyt sitten ammatinharjoittaja Ben-Amor sekä legenda Peltonen. Sitäkin näkokantaa liigakiekon ytimessä esiintyy, että Peltosen oli aikakin saada näpäytystä puolirikollisesta pelityylistään, mutta Jokereiden suorittama tyrmäys oli liikaa.

- - -

Kiekkokaupungin pojat esittivät sekavan ottelun maanantaina Heinolassa. Yhtään selkeämmäksi se tuskin olisi muuttunut, vaikka Seikolan ja Jormakan tolppakudit olisivat menneet sisään. Viime syksyn vireestä ollaan jäljessä ja vaikeuksia on syksyllä väistämättä tiedossa. Ne ovat ennakoitavissa, aivan kuten Suikkasen poppoon voittava vire keväämmällä.

Sori, että paljastin etukäteen.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.