4Syy/12Off

Pari kuppia kahvia ja aamujäät

Ei liene parempaa tapaa aloittaa maanantai ja uusi viikko. Eikä olekaan. Aktivisti kävi tsekkaamassa eilisaamun normisetin.

Nyt tiistai-aamuna otsikot huutavat, että IFK-ottelussa Ville Peltosen päälle karannutta Semir Ben-Amoria uhkaa vankeus. Just just. Kakka osui viikonloppuna SM-liigan tuulettimeen sillä tavalla, ettei kaikkea enää voi jääkiekon koodistollakaan perustella. Iltapäivälehtien otsikkoporno tulee siihen väistämättä kaupan päälle. Tähän asiaan pitänee vielä palata, sen verran big bang oli kyseessä. Saapa nähdä minkälainen alkuräjähdys stadilaisten jäsentenvälisille.

Sitä ennen oli kuitenkin mukava reippailla aamun alkajaisiksi Isku Areenaan, jossa lätkäjätkien arki alkoi maanantaina klo 9:00 lenkillä kohti Pikku-Veskua. Kymmeneltä ensimmäiset ovat jo jäällä. Kahvi olisi tehnyt hyvää myös Antti Tyrväiselle, joka heti alkajaisiksi liukuu epähuomiossa kakkoskoutsi Lehtosen raahaamaa maalia päin.

Tunnin mittainen normisetti, ei mitään ihmeellistä. Kiekko ja vauhti ovat läsnä jokaisessa harjoituksessa joukkueen identiteetin mukaisesti, kulmissa ei juuri väännetä. Kun pelaajalistaa katsoo, niin ei niitä laitapaineja varmaan tarvitsekaan erikseen harjoitella.

Läpiajoharjoituksessa viimeinen laukoja - tällä kertaa Antti Jaatinen - joutuu perinteen mukaan muiden kiekkosateeseen ja suoritus muuttuu mahdottomaksi. Jaatinen kaartaa tyhjin käsin kulmaan naureskellen. Gorenin kiekkotatsi on hukassa, jopa Seikolakin kompastelee kerran luistimiinsa. Viihdetuote SM-liigan otteluista nostetaan viiden sekunnin välähdys otsikoihin, mutta tämän arkisen normisetinkin parissa on välillä mukava hengähtää.

Niin ja ne kentälliset:

Pärssinen - Esposito - Tavi
Smolenak - Iivari - Jormakka
Ritamäki - O'Marra - Goren
Pöyhönen - Kauppila - Isomäki

Richmond - Seikola
Korpikari - Latvala
Ylönen - Pietilä
Hurri - Jaatinen

Antti Iivari tuurasi Tommi Paakkolanvaaraa, joka oli suunnitellusti poissa maanantain harjoituksista. Ylimääräisenä hyökkäysketjuna viiletti Tyrväinen - Koivisto - Pikkarainen.

Saako Janne Tavi sittenkin elämänsä näyttöpaikan Espositon ketjussa? Natsaako O'Marran troikalla kolmen rymistelijän kemiat yhteen? Todennäköisin näistä lienee se, että Ylönen-Pietilä toimii kolmospakkiparina sarjaan lähdettäessä.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.