27Jou/12Off

”Liigan taso romahti!”

Osa saattaa vielä muistaa Iltalehden Pekka Jalosen raapustelut ennen kauden alkua, kun tämä väitti SM-liigan tason romahtaneen tähtipelaajien siirryttyä ulkomaille. Lukon mestarivahti Petri Vehanen taisi olla ainoa tähtisarjaan kelpuutettava tulija.

Jututtaessani Pelicansin Tommi Paakkolanvaaraa ennen kauden alkua, näpäytti Paakkis aika osuvasti Jalosen suuntaan:

Kyllähän tää varmaan aika p***a liiga on, kun joka kesä taso romahtaa.

Eikä tarvinnut pelata puoltakaan kautta, niin tämä jokakesäinen väite oli jokasyksyiseen tapaan kumottu. Uudet tähdet tuikkivat taivaalla, liiga on tasainen ja laatutasoltaan vertailukelpoinen. Rehtiä fyysistä peliä saisi olla enemmän ja tuomaritoiminta parempaa, mutta se ei ole yksilöiden vika, vaan järjestelmän.

Toki Jalosen kirjoittaman artikkelin tarkoituskaan ei ollut tutkia asiaa analyyttisesti, vaan kerätä klikkauksia Iltalehden nettisivuille. Klikkaukset taas ovat tärkeitä mainostajille, jotka osaltaan rahoittavat lehden toiminnan ja sitä kautta Jalosenkin tilipussin. Ensi syksynä Iltalehti julkaisee taas vastaavan artikkelin ennen kauden alkua.

Se kuitenkin lienee varmaa, että katsojien ei tarvitse SM-liigassa raahautua halleihin murehtien, etteikö kaukalossa olisi kiinnostavia pelaajia. Pelin yleistaso voi ajoittain varsinkin näinä viikkoina talven keskellä olla heikkoa, mutta taitavammat yksilöt erottuvat silti joukosta. Kuten erottuvat aina kun kaukaloon heitetään 40 miestä pelaamaan.

Ilari Filppula, Sakari Salminen, Steve Moses, Teemu Ramstedt, Radek Smolenak, Aleksandr Barkov, Stefano Giliati, Artturi Lehkonen... NHL:n työsulku on luonnollisesti tuonut oman lisänsä tähtikaartiin, mutta tuskin edes Pekka Jalonen voi väittää tätä otantaa pistepörssin top20:sta heikoksi. Eikä tuossa ole kuin tuoreet tähdet - Juha-Pekka Haatajan ja Ville Niemisen kaltaiset sotaratsut tulevat siihen vielä lisäksi.

On ylipäätään absurdia väittää, että SM-liiga yhtäkkiä tyhjentyisi tähdistä. Aina nousee uusia pelaajia, jotka ovat valmiita ottamaan isompaa roolia tilaisuuden tullen. Viime kaudella muuten Ryan Lasch oli ainoa 60 pinnan rikkoja 62 pisteellään. Tällä tahdilla yli 60 pisteen miehiä olisi tulossa puolisen tusinaa. Ja loppujen lopuksi se on kuitenkin joukkueen menestys, joka kiinnostavuuden kotiyleisön silmissä ratkaisee.

Mutta olisihan se silti mukava nähdä joku säkenöivä hyökkääjätähti Pelicansissa myös kevätkaudella. Kohta varmaan väittävät, ettei voittavaa joukkuetta kannata muuttaa.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.