29Elo/12Off

Ruma ja ilkeä ankanpoikanen

Joko nyt taittuu? Toivottavasti ainakin kärki isoimmilta vaatimuksilta joukkueen vahvistamiseksi, kun tiistai toi ilouutisen Radek Smolenakin muodossa.

Radek Smolenak (kuva: © SM-liiga)

Palataanpa hetkeksi viime tammikuun loppuun.

– Tiesin jo ennakkoon, että tämä on paras joukkue tässä liigassa. Tunnen jotenkin jo nyt sen, että kuulun tänne ja tähän joukkueeseen.

Radek Smolenakin ensikommentit Pelicansiin siirryttyään pitivät kutinsa. Tshekkikolossi huokui peli-iloa ja intohimoa läpi upean kevätkauden, huipentuen 8 pudotuspelimaaliin. Myös Kai Suikkanen oli aika hyvin perillä asioista samassa yhteydessä:

- Oli mun mielestä pirun hyvä. Oli pikkuinen yllätys, että liikkuu noinkin hyvin kun mittaa on 190 senttiä ja yli 90 kiloa, ja aika vittumainen jätkä muutenkin.

No, jälkikäteen hampaattoman tshekin kauniit puheet vaihtuivat KHL-unelman ja isomman tilipussin haikailuun, mutta se kuuluu erottamattomana osana tähän businekseen, kun kyseessä on 25-vuotias juuri läpimurtonsa tehnyt pelaaja. Sellaiseksi Smolenakin viime kauden voinee laskea, kun tilastoriviltä löytyvät lukemat 74 ottelua, 27+21=48. Uutta työnantajaa ei kuitenkaan löytynyt, joten tie vei takaisin Lahteen syyskaudeksi.

Siihen liittyvätkin tämän diilin pari muttaa. Sopimus todellakin on aluksi vain syyskaudeksi, joten onko sitoutuminen samaa tasoa kuin keväällä? Toinen mutta on se, että Ilkka Kaarnan mukaan pelaajabudjetti ei sellaisenaan riitä loppukauden sopimukseen. Näihin kommentteihin kannattaa kuitenkin suhtautua aina suurella varauksella, niissä on aina roima annos inhorealismia mukana. Kovin suuri ihme ei ole, mikäli tshekkilaituri jatkaa Pelicansissa koko kauden, olisihan hän juuri se palanen, joka hyökkäyksen vasemmalta laidalta toistaiseksi puuttui. Kyseinen pelipaikka on tällä hetkellä kysymysmerkki muutenkin, kun Jarkko Immosen olkapää kolahti Torpedoa vastaan muutaman viikon sairaslomalle, Timo Pärssinen jätti tiistaina harjoitukset väliin ja Janne Tavi ei kaiketi ole päävalmentajan luottamusta saavuttanut.

Yhtä kaikki Smolenakin myötä Pelicansin joukkueessa on kokoa ja näköä jo enemmän kuin yhdelläkään kilpailijalla. Kalusto on enimmäkseen suoraviivaista kuin rivi höyryvetureita, mutta muutaman yksilön kohdalla liikkeen riittävyys ja pelitavan vaativuus isoon ruhoon nähden askaruttavat. Smolenak oli siitäkin hyvä ratkaisu tilanteeseen, että pelaaja tiedetään ominaisuuksiltaan joukkueeseen sopivaksi. Suorastaan nyky-Pelicansin ilmentymä: sopivasti ruma ja vähän ilkeäkin ankanpoikanen.

Kovasti on muuten Suikkasella linja muuttunut parissa vuodessa. TPS:n voittaessa mestaruuden keväällä 2010 Marko Mäkinen (195cm 96kg) oli ainoa yli 187-senttinen ja yli 95-kiloinen hyökkääjä joukkueessa. Puolustuksessa isompaa kaliiberia edustivat tuolloin Joonas Järvinen, Markus Nordlund ja pudotuspelit missanut Aki Berg.

- - -

Tiistai-illan isoin paukku taisi olla Münchenissä räjäytetty toisen maailmansodan aikainen lentopommi, mutta kovin kauaksi ei jäänyt päävalmentaja Tuomas Tuokkolan potkut KalPan peräsimestä. Korvaaja löytyi pikatahtiin kakkoskoutsin pallilta Jari Laukkasen hahmossa. Näin meni viime kauden runkosarjavoittajan paletti uusiksi kaksi viikkoa ennen sarjan alkua. Tuokkola teki tulokasvalmentajana huikean tuloksen runkosarjassa ja miehen nimi kannattaa pitää tiukasti mielessä jatkossakin. Löytynee myös Mika Saarisen papereista?

Comments (1) Trackbacks (0)
  1. Smolenakin paluu on enemmänkin kuin hyvä joululahja jo juhannuksen kynnyksellä. Toivotaan että saadaa loppukauden pudjetti. Ja se tosiasia että pelicanssilla olisi tilipussi jo tyhjä niin ei varmasti pidä paikkaansa. Viime kaudella tuli kuitenkin aika paljon plussaa siihen verrattuna mitä siltä odotettiin. Halpoja pelaajia jotka ylisuorittivat oikein urakalla. Toivottavasti myös tällä kaudella saamme muutaman ylisuorittajan joukkueeseemme.

    Tähän väliin heittäisin vaatimattoman kommentin miten laitat huhulle joko siivet tai ammut alas suoraan. Jos NHL:ssä alkaa lakko niin Komarov ja A.Niemi siirtyvät pelaamaan lahteen. Tämmöstä ainakin viimeviikon turnauksessa puheltiin.
    Voihan toi olla ihan täyttä paskaa mutta ei huono huhu.


Trackbacks are disabled.