13Lok/11Off

Lyhyet, viikko 41

Ilves-murskajaiset. Max Wärn. Seuraavat valmentajapotkut SM-liigassa. Hovisen lepovuoro lähestyy. Tiukka taistelu Hämeen herruudesta. Hartwall Areenan liukas jää.

Pelicans käveli hävettävän huonon Ilves-lauman yli tiistaina käsikirjoituksen mukaan. Vain maalivahtipelissä kotijoukkue pystyi joten kuten kamppailemaan ylivoimaista vastustajaa vastaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että vastustajan huonoudesta huolimatta Pelicans pelasi huipputason lätkää - sai vastustajan näyttämään erityisen heikolta.

Tiistain hahmo oli perusstadilainen Max Wärn kahdella hienolla maalilla ja yhdellä syötöllä. Alkukauden aikana on nähty mikä #4 on miehiään: taisteleva ja pelkäämätön pieniin väleihin änkijä, mutta myös kankea ja vähän koohottava peruslaituri. Maalinteko on monista tonteista huolimatta ollut takkuista, mutta tiistain kaksi häkkiä olivat kylmiä viimeistelyjä. HIFK-fanit lupailivat ennen kautta 15-20 maalia - Mallu on nyt 23 maalin tahdissa... Mikä tärkeintä, Wärn täydentää erinomaisesti tämän hetken kuuminta Pelsu-ketjua ja on toistaiseksi ansainnut paikkansa pelaavassa kokoonpanossa.

Juha Pajuojan päivät Ilves-peräsimessä ovat luetut. Mitään muuta vaihtoehtoa ei voi olla. URHOtv:n kommentaattori Kai Nurminen on täysin ulapalla pelin taktisista asioista, mutta jopa hän huomasi mikä Ilveksen pelaamisessa pahiten mättää: joukkue suoritti ottelun ainoan rintamahyökkäykseen johtaneen pakki-sentteri-laituri-syöttöketjun toiseksi viimeisellä minuutilla kun Pelicansin karvaus sattumalta pakotti Ilveksen Niko Peltolan syöttämään keskikaistaan sentterille!

Pelicans-puolustus oli välittömästi vaikeuksissa kun Ilveksen kolmen linja rynni yli siniviivan. Muutaman sekunnin ajan kuin taikaiskusta kiekko kulki lavasta lapaan, hyökkäyksen pelinopeus kasvoi ja pelaajat näyttivät liikkuvammilta kuin vastustaja. Tätä asetelmaa Ilves kuitenkin normaalisti välttelee ja hakkaa päätään seinään roiskimalla kiekkoja laitasumppuihin, vaikka penkin takanakin seisoo kaikkien senttereiden isä Raipe Helminen.

Se on moro nääs Juupe Pajuoja! Siis jos markkinoilta ketään löytyy.

- - -

Ilves tiedotti myös viikolla hakevansa pr-henkilöitä Ilves Ice Girls-nimiseen ryhmään, koska "Jääkiekko ja kauniit naiset ovat aina kuuluneet yhteen." Näin asia toki onkin, maajoukkuemiehet poimivat Miss Suomi-finalistit, ja jää liigajyrillekin vielä pitkä liuta kaupunkimissejä ja mallitoimistojen tyrkkyjä. Ilves Ice Girls-ryhmään ehdottaisin tiistain perusteella ensimmäisinä Jesse Niinimäkeä, Martti Järventietä ja Ryan Glenniä.

- - -

Se Ilveksestä. Antti Rautiola otti keskiviikkona osumaa Joensuussa Peliittojen tolppien välissä Tuukka Huumosen availlessa luukkua. Näinköhän tämä enteilisi huomiseen HPK-otteluun huilivuoroa Niko Hoviselle ja näytönpaikkaa Joonas Kuuselalle? Kolmessa pelaamassaan Mestis-ottelussa Kuusela on päästänyt taakseen vain 4 maalia ja miestä on Peliitta-leirissä ylistetty sarjan parhaimpien maalivahtien joukkoon. Hovinen saa tärkeää lepoaikaa lauantain huippuotteluun Jokereita vastaan, Rautiola kipeästi tarvitsemaansa jääaikaa ja Kuusela torjuu voiton HPK:sta. Kuulostaa ihan suunnitelmalta.

- - -

Kilpailu Hämeen herruudesta käy kiivaana heti kauden alkuhaminoissa. Tällä hetkellä sarjataulukko näyttää tältä:

1. TapparaIlvesHPK....27p
2. Pelicans ..............25p

Perässä siis vielä tullaan. Lisää Hämeen herruus-kamppailusta ja paikallishegemoniasta huomisessa blogipäivityksessä, jossa pohjustetaan perjantai-illan HPK-matsia.

- - -

Mikke Granlund soitti alkutahdit keskiviikon Jokerit-ottelussa jo 12 sekunnin pelin jälkeen ruotsalaispakki John Klinbergin ansiokkaasta tarjoilusta. Videopätkän ensimmäisen puolen minuutin perusteella ehdin jo kehaisemaan tasokkaalta kuulostavaa selostajaa, kunnes tämä loihe lausumaan Klingbergin kompastelusta: "Jää on tietysti juuri ajettu, vähän liukas."

Varokaa Seikola, Latvala ja kumppanit lauantaina, ne perhanat liukastavat jään ennen peliä.

Suomalaisten tv-väen katsannossa pitäisi ehkä olla tyytyväinen että selostaja ylipäätään tunnisti sekä Granlundin että Klingbergin ja oli hereillä selostaakseen maalin synnyn reaaliajassa, mutta noin typerää kommenttia ei yksinkertaisesti voi suustaan päästää. Ei vain voi. Ainakin möläytystä olisi korjailtava heti kun huomaa sen suustaan päässeen.

Kyllä, jää on liukas ja kiekko liikkuu siinä vikkelämmin kuin loppuerästä. Ei, pelaajat eivät pelaa Reinot jalassa vaan luistimet on suunniteltu juuri näihin ääriolosuhteisiin kuten erien alkuihin. Syytä voisi hakea vaikka siitä, että NHL-kaukalon levennyksen takia jää Hartwall Areenalla oli juuri uudelleen jäädytetty ja siksi ei välttämättä priimakunnossa. Kai media-alan ammattilainen nyt tämän tiesi?