21Elo/12Off

Klotenia vastaan lätkämatsi parhaimmillaan

Tajusin juuri, että tänään on yksi vuoden parhaista illoista käydä Isku Areenalla katsomassa jääkiekkoa. Homman nimi on Pelicans vastaan Kloten, mutta on siinä paljon muutakin. Ainakin kuusi asiaa.

Fanaatikot. Tänään, tiistaina elokuun 21. päivänä, kun ulkona on vielä liki kaksikymmentä astetta lämmintä, eivät jäähalliin vaivaudu jääkiekkoa katsomaan kuin todelliset fanaatikot. Viime keväänä turkoosin värin vaatekaapistaan löytäneet ovat toistaiseksi siirtyneet taas omien normaaleiden askareidensa pariin odottelemaan runkosarjan kärkisijoja. "Jotain Klotenia" vastaan paikalla ovatkin ne, jotka suorastaan janoavat nähdä Espositon johtaman ykkösketjun vireen, pappa-Kauppilan koukkulavan ja maalivahtien vitivalkoiset varusteet tositoimissa. Eikä vanhojen hallituttujen morjestaminen kesän jälkeen ole sekään vähäisin syy hallille lähtemiseen.

Lärpyttimet. Edelliseen kohtaan liittyen ei katsojien viihdyttämiseen myöskään tarvita niitä hemmetin lärpyttimiä, jotka tulivat liki verta vuotaen korvista ulos pudotuspeleissä. Ihan kiva juttu aikansa ja ehkä niitä tälläkin kaudella voisi parissa pelissä sietää Veikkauksen maksaessa Pelicansille tästä äänimainoksesta, mutta se riittää. Keskitytään nyt siihen jääkiekkoon ja pidetään ääntä siten kuin on totuttu pitämään.

Jonot. Yhä ensimmäiseen kohtaan liittyen tänään on myös mahdollista käyttää hallin palveluja huomattavasti totuttua kätevämmin. Jokaisen jonon pitäisi olla noin 40 - 70 prosenttia lyhyempi kuin täysissä lauantaipeleissä.

Mainoskatkot. Kim Kilponen Autoasi-myymälästä pitää tänään toivottavasti leipäläpensä ummessa, antaen pelin kulun virrata vapaana ja valtoimenaan, sellaisena kuin se on tarkoitettu sujumaan. Vahvan painostusjakson ja pitkän kiekon jälkeen seuraa hyökkäyspäädyn aloituksen jälkeen uusi painostusjakso, ei ilmainen 45 sekunnin happihyppy ja taktiikkapalaveri kusessa olevalle joukkueelle.

Lapiot. Mainoskatkojen myötä ohjelmistosta ovat poissa myös lapiopojat ja -tytöt, jotka liigaotteluissa ensinnäkin pysyvät hädin tuskin pystyssä, ja hätäisesti lunta ämpäreihin lapioituaan pudottavat paluumatkalla varmuuden vuoksi puolet lastistaan takaisin jäälle. Ja sitten on niitä, jotka tyytyvät lähinnä siirtelemään lunta keräämisen sijaan. Turhaa ja hyödytöntä toimintaa. Mikäli junioreille halutaan unohtumattomia hetkiä liigayleisön edessä, olisi rankkariskaba erätauolla Hämeenlinnan tapaan miljardi kertaa osuvampi juttu. Pelille ja yleisölle näistä ei nimittäin mitään iloa ole.

Outo vastustaja. Kloten Flyers on liki kasikymppinen seuravanhus Sveitsistä, joka voitti maansa mestaruuden neljä kertaa putkeen 90-luvulla. Viime kuukausina seuran ympärillä on puhuttu konkurssiuhkasta. Joukkueen listoilta löytyy tuttuja hyökkääjiä Tommi Santala, Micke Nylander, maajoukkueratsut Marcel Jenni, Romano Lemm, Michael Liniger, Viktor Stancescu, puolustuksesta Felicien Du Bois sekä ylivoimaisesti Sveitsin liigan tehokkain puolustaja, viime kaudella tehot 6+35 latonut kanukkitähti Micki DuPont.

Klotenia valmentaa ruotsalaislegenda Anders Eldebrink, joka jäi Calgaryn olympialaisissa 1988 Ruotsin riveissä pronssille, samalla kun mm. Erkki Laine, Kari Eloranta ja Kai Suikkanen pokkasivat Suomelle hopeaa.

Filed under: Liiga, Pelicans Comments Off
Comments (1) Trackbacks (0)
  1. Jätkähän on puuttunut tälläkertaa ihan oikeisiin asioihin.
    Eli kun jää on ajettu silloin tuodaan se veikkauksen paskanen matto siihen putaalle jäälle lisäksi kaikki hyppivät paskasilla kengillään siellä jäällä. Ihme touhua!
    Jäällä tosiaan olisi parempi rankkari kisa. Kuin metsästää sitä säkkiä. tyypin pitäs kuunnella yleisöä huutojen perusteella mutta Lahdessa kun kaikki istuu tuppisuuna koko pelin ajan ja siiten kun peli on ohi niin ääntä tulee. Mutta toivonkin ääntä sinne katsomoon samalla ääriliikkeelle huutoa ja raivoa.


Trackbacks are disabled.