27Hei/12Off

Ryan O’Marra – A-luokan lihansyöjä

Heinäkuun hullut viikot toivat kolme isoa karjua Pohjois-Amerikasta Lahteen. Ryan O'Marra esiintyi menneellä kaudella 9 NHL-ottelussa ja samalla lähtee kahden sanan verran terveisiä Pelicans-diggareille.

Vielä tänään Etelä-Suomen Sanomien yleisönosastolla moitittiin Pasi Nurmisen siirtoa Venäjälle ja pelaajahankintojen viipymistä. Epäiltiin jopa, onko Nupen haikailu Venäjälle vienyt keskittymisen pois Pelicansin joukkueen kokoamisesta. Kirjoitus lienee lähetetty lehteen ennen tämän viikon uutisia, sillä mitään muuta perustetta soraääniin ei viimeistään Ryan O'Marran tultua enää ole. Yksi Radek Smolenak vielä mahtuu vasempaa laitaa vahvistamaan, mutta muuten Pelicansin kahden ensimmäisen ketjun ratkaisuosasto on taas koossa ja viime kauden rauniot jälleenrakennettu mahdollisimman hyvin.

Tämä muistuttaa vähän jo koripallotouhuja, että ensin kerätään muutaman kuukauden ajan kotimaisia pelaajia harjoitusrinkiin, mutta lopulta kaikki ratkeaa jenkkihankintoihin kauden kynnyksellä.

Mahdollisuus O'Marran tuloon aukesi ainakin julkisuuteen päin hieman yllättäen, kun eilen kiinnitetty Angelo Esposito omaa italialaisia sukujuuria, joten hänellä on mahdollisuus hakea Italian kaksoiskansalaisuutta ja pelata Pelicansissa EU-passilla. Ennakkoon tarkasteltuna ulkomaalaisnelikko Danny Richmond, Lee Goren, Esposito ja O'Marra on jopa koko sarjan kovin. Lähimpinä haastajina Jokereiden (Eaves, Hardt, Moses, Dehner) ja Kärppien (Huml, Plihal, Norman, Eklund) ulkomaalaisvahvistukset.

O'Marra jatkaa ihailtavan säntillisesti Pelicansin valitsemaa linjaa. 25-vuotias kanadalainen jääviileäkaappi on vielä kehityskelpoisessa iässä, pystyy pelaamaan keskellä sekä laidassa, ja tilillä on jo kiitettävä määrä pudotuspeliotteluita Pohjois-Amerikan sarjoista ja kansainvälistä kokemusta nuorten MM-kisoista. Tiettävästi mies on harjoitellut parina kesänä JYPin joukkueen kanssa Suomessa, joten ympäristö on jo ainakin hieman tuttu. Mukavan pikanttina lisänä pelaajaprofiiliin kuuluvat sitten myös syntymäpaikkana Tokio, irlantilaiset vanhemmat ja taipumus harrastaa pientä jääkiekkoväkivaltaakin tarvittaessa. Mielenkiintoinen herra, tämäkin.

Mitä sitten on odotettavissa pelillisesti? Espositon tapaan O'Marran näytöt miesten sarjoissa eivät tilastojen perusteella ole erityisen fantastisia, mutta niin ne eivät olleet Justin Hodgmanillakaan. Kyseessä on kuitenkin kaksi varsin erityylistä pelaajaa, ja Ryanin kohtalona lienee ollut muokata peliään enemmän puolustaviin ketjuihin sopivaksi. Nyt ei haettukaan taitavinta mahdollista pistelinkoa, vaan täsmälleen sopivaa palasta täydentämään palapeliä. Tämä tarkoittanee myös sitä, että vaikka kaikki kolme uutta hyökkääjää ovat monipuolisia, niin joka tapauksessa O'Marra pelaa keskellä. Ison (188cm, 100 kg) pelaajan kohdalla kynnyskysymys lienee se, minkälaisessa kunnossa O'Marra saapuu Suomeen ja miten lievästi sanottuna kankea liikkuminen riittää liigakaukaloissa.

Maltti on valttia tässäkin tapauksessa, ja todellinen onnistuminen mitataan vasta keväällä.

- - -

Niin ja ne kaksi sanaa hitaimmillekin Pelicansin seuraajille: OSTA SE! (kausikortti, ettei tarvitse pudotuspeleissä valittaa lippujonoissa)

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.