26Hei/12Off

Angelo Esposito – New kid in town!

Etusivu uusiksi, Pelicans räjäytti bunkkeristaan kesän mielenkiintoisimman pelaajahankinnan! 2009 nuorten MM-kisojen voittomaalin tekijä ja suurlupaus, josta piti tulla uusi Sidney Crosby. Hyvät naiset ja herrat, numero seitsemän, Angelo Esposito!

Uusin pelikaani kuvassa vasemmalla.

Noin, pakolliset ylihehkutukset on nyt tehty ja päästään keskittymään pelaajaan nimeltä Angelo Esposito. Takavuosien tähti Kanadan junioriliiga QMJHL:stä ja vuoden 2007 ykköskierroksen varaus, jonka ammattilaisura alkoi pahoilla polvivammoilla ja niiden jäljeen kehitys on taantunut. Puhuu sujuvasti englantia, ranskaa ja italiaa. Lempipelaaja Vincent Lecavalier. Pelaa numerolla 7, joka on hänelle onnennumero. Ainakin sen verran miehestä tällä erää tiedetään. Viimeiset kolme kautta ovat tuottaneet ottelumäärät 12-57-57, joten aivan pelitunnottomasta rammasta ei sentään ole kyse. Aikuisten sarjoissa näytöt ovat kuitenkin jääneet kokolailla tekemättä.

Vähäistä saatavilla olevaa videomateriaalia tutkaillessa 23-vuotiaasta taiturista mieleen tulee (positiivisella tavalla) muutama entinen ja nykyinen liigapelaaja: Josh Holden, Marko Kivenmäki, Jesse Niinimäki... Pysty peliasento, pitkä maila, sekä kevyt ja vaivaton luistelu yhdistävät näitä kaikkia herroja ja niillä ominaisuuksilla on myös aika ajoin dominoitu pelitapahtumia SM-liigassa. Espositoa on myös erityisesti kehuttu kiekonkäsittelystä, syöttötaidosta ja luovuudesta. Hyökkäyspelitaidoissa potentiaali on ollut aivan lajin kirkkaimpien tähtien tasolla, mutta taitojen siirtämisessä ammattilaissarjan pelitilanteeseen on ollut tuskan takana.

Samalla näistä adjektiiveista ja kotimaisista vastineista onkin jo arvattavissa pelaajan heikkoudet, joihin lasketaan puolustustaito, pehmeys, asenne ja otteiden tasaisuus. Crosbyyn pelaajaa tuli jo verrattua, joten verrataanpa vielä Laschiin ja Hodgmaniin. Pelicans hankki hyökkääjän, jonka tausta on jos mahdollista vielä repaleisempi ja epävarmempi kuin viime vuotisilla ykkösmiehillä, mutta samalla myös potentiaali on luokkaa tai kahta korkeammalla, mikäli jalostaminen vain onnistuu.

Realismin nimissä on todettava, että esimerkiksi TPS:n Corey Locke ja Lukon Justin Azevedo ovat ennakkoon paljon todennäköisempiä onnistujia kuin A.E. SM-liigan tempo, fyysisyys ja ahtaus voivat tulla vielä Espositolle isona yllätyksenä, joten sopeutumisaikaa on syytä antaa hartaudella.

Toisen käden tietona kuullut seuraorganisaation hehkutukset kovista hankinnoista eivät kuitenkaan olleet katteettomia. Hyvää kannatti odottaa, ja nyt lienee viimeistenkin jahkailijoiden aika kaivautua koloistaan ostamaan kausikorttia. Mielenkiintoa tämän kauden Pelicans-miehistöstä ei nimittäin puutu, ei sitten tippaakaan.

Kaiken hyvän lisäksi Esposito tulee jääkiekon todellisesta mekasta, eli Montrealista, ja tunnustautuu Canadiensin faniksi. Se on jo itsessään asia, josta tässä kiekkokaupungissa pitää ottaa kaikki mahdollinen irti.

- - -

Angelo Espositon esittelyvideo (© NHL)

- - -

Angelon kommentteja haastattelussa vuonna 2006 joulukuussa:

- Seurasin siskoni jalanjälkiä ja vanhempani laittoivat minut taitoluistelun pariin 3-vuotiaana. Kuuden vanhana aloitin jääkiekon ja harrastin molempia lajeja 10-vuotiaaksi asti. Silloin päätin, että olen mieluummin jääkiekkoilija.

- Luonnollisesti joukkuekaverit joskus kuittailivat taitoluistelustani, mutta se ei minua haitannut. Luisteluni on nyt paras vahvuuteni ja taitoluistelun harjoitteleminen auttoi minua paljon.

- Minua verrataan Crosbyyn ja voin vain sanoa, että olen vasta 17-vuotias ja yritän tehdä parhaani. Crosbya verrataan Gretzkyyn ja Lemieuxiin, ja se imartelee, mutta ei minusta sellaista vertausta voi tehdä.

Comments (2) Trackbacks (0)
  1. Erittäin hyvää ja mielenkiintoista tekstiä kerta toisensa jälkeen sulta tulee. Keep ’em coming.

    • Kiitti palautteesta! Yritetään jatkaa siitä mihin viime kaudella jäin ja vähän parantaakin. Blogin sopimus ulottuu toistaiseksi ensi kevääseen asti :)


Trackbacks are disabled.