24Hei/12Off

Neuvostoliitto here I come – Ryan Vesce Pelicansiin?

Haiskahtaa Neukkulalle vähän joka puolella. Omsk kävi ostoksilla ja HIFK:n pakka levähti käsiin reilu viikko ennen jäälle menoa. Saatiinpa samalla jatkoa Pelicansin tyhjäksi kuppaamiselle.

Lontoossa yrittävät kaikkien aikojen puhdistusta urheilutapahtumassa. Sosiaalista mediaa sensuroidaan, Pepsin paitoja ei saa pitää päällä ja sanojen olympialaiset, kesä ja kulta käyttöä mainonnassa on rajoitettu muilta kuin virallisilta sponsoreilta. Saapa nähdä kopsahtaako omaan nilkkaan kuin Nicklas Bendtnerin kalsari-gatessa, jossa nettikasino sai ensin näkyvyyteen nähden pilkkahintaisen mainospaikan ja sen jälkeen UEFA moninkertaisti tehon paisuttelemalla asian jättisakoilla skandaalitasolle. Sama ilmiöhän on käynnissä myös kotimaisessa jalkapallossa, jossa ei todellisuudessa ole huliganismia, mutta koska Palloliitto jatkuvasti sakottaa seuroja ja uutisoi pienistäkin järjestyshäiriöistä, niin suuri yleisö saa kuvan pahemmastakin turvallisuusuhasta.

Paljonpuhuvaa kuvaa viime torstailta. Siinä ei paljon jahkailla kun Veli Venäläinen soittaa ja kyselee kiinnostusta. Raato Summanen jätti Omskiin taaksensa jälleen yhdet savuavat rauniot, joita korjaamaan ex-pelikaanit Petu Matikainen, Nupe Nurminen ja Sane Heiskanen lähtivät. Mielenkiintoista nähdä jatkossa löytyykö Summaselle työpaikkoja, kun mies on pomppinut kohta viimeiset kymmenen vuotta kykenemättä pysymään yhdessä seurassa vuotta pidempään, ajautuen useimmiten riitoihin joko pelaajien tai seurajohdon kanssa. Ei kai vika voi aina olla ympäristössä?

Jatkoaika.comista ponnahtanut espoolaistaustainen Sasha Huttunen taisi Iltalehden kommentissaan olla oikeassa, että Matikainen ei uskaltanut olla lähtemättä. Jos kieltäytyy, niin toista kertaa ei välttämättä kysytä. Kokonaan toinen juttu on sitten se, että heinäkuun kolmas viikko on yksi vuoden paskamaisimpia aikoja luistaa valmentajasopimuksesta, vaikka onhan tämä jääharjoittelun aloittaminen 1,5 kuukautta ennen sarjan alkua vähän huvittavaa. Ilta-Sanomien Tuomas Nyholm esitti tänään rohkean ennustuksen, että IFK:n valmennuskolmikon alkavalla kaudella muodostaisivatkin Pasi Sormunen, Petri Pennanen ja Jan Lundell.

Näin sitä ollaan myös vuorollaan kiekkomaailman opportunisteina. Vuosi sitten Kari Jalonen pyllisti Pelicansille ja hankkimilleen luottopelaajille, nyt Pasi Nurminen hyppäsi yhteiseen kelkkaan toisen petturin kanssa. Pelicansilla kävi vuosi sitten Jalosen lähdettyä munkki - jopa siinä määrin, että paremmin ei olisi voinut käydä. Tosin nyt ollaan taas uuden haasteen edessä, kun viime kausien paras pelillinen valttikortti, eli maalivahtiosaston toiminta, menee uusiksi juuri kun uudessa maalivahtikolmikossa on isosti työsarkaa. Olisiko lahtelaistuneessa Tommi Satosaaressa Nurmisen seuraaja?

Nurmiselle itselleen ei silti tarvine mastokaupungista kovin pitkin hampain irvistellä, sen verran pitkä päivätyö käärityin hihoin miehellä on tässä kaupungissa jo takana. Ja kukapa kieltäytyisi vastaavasta tilaisuudesta KHL:n finaalijoukkueen valmennusryhmässä? Mielenkiintoa nämä kesäkuukausien KHL-hullutukset ainakin SM-liigaan tuovat, jos kohta aika paljon katkeriakin tunnelmia. Se tiedetään, että venäläisen sanaan ei kannata luottaa, mutta miten on Suomi-pojan laita nykyään?

Neuvostomeiningin täydentävät Pelicans ja Etelä-Suomen Sanomat pysyttelemällä asiasta aivan hiiren hiljaa. Kuin se entinen mies ensimmäistä kertaa Vaalimaalla, sanoisi Antsa M.

- - -

Uusimpana nimenä Pelicans-huhuihin liitettiin jenkkisentteri-laituri Ryan Vesce, joka lähtee Nenä-Jalosen valmentamasta Torpedosta. 30-vuotias Vesce pelasi toissa kaudella loistavasti lähes piste per peli -tahtia, mutta kärsi viime kaudella loukkaantumisista. Olisi Pelicansin näköinen hankinta, mutta taitaa olla aika paljon vientiä ja sitä kautta hintalappuakin.

 

Comments (4) Trackbacks (0)
  1. Vai että Ryan Vesce, hah. Huhut ovat vaihtoaitiotasoisia. Muut kirjoitukset sen sijaan priimaa

  2. Eiköhän tää oo Nupeltaki sijotus tulevaisuuteen. Sitäpaitsi Nupe on varmasti järjestäny asiat niin et sillä aikaa ku mies ite kerää kokemuspisteitä venäjän rintamalta on kotopuolessa joku hoitamassa tonttia.

    Vescestä kerkesin yhen enneunenki kuulla ennen viimesimpiä huhuja. Liekkö syytä kysyä Sebulta ensviikon lottonumerot?

  3. Toivottavasti Vesce -huhulle on jokin muukin lähde kuin ESS:n keskustelupalsta.

  4. Vesce-huhun lähde on normaali puppugeneraattori, josta kaikki muutkin nimet putkahtelevat. Kevyttä mediakritiikkiä käyttämällä blogipäivityksestäkin ymmärtää, että Vesce tuskin on sen todennäköisempi nimi kuin kukaan muukaan huhuissa pyörivä tai pyörinyt pelaaja. Pelicansin seuraajilla kun ei näinä päivinä oikein muuta tekemistä ole kuin leikitellä ajatuksilla, paitsi nyt sitten tämä Nupen loikkaus.

    Ja näköjään kirvoittaa myös kommentteja moninkertaisesti enemmän kuin normaali ns. faktapitoinen blogipäivitys.


Trackbacks are disabled.