18Hei/12Off

Hampaaton kanukki ilmestyi Lee Gorenin hahmossa

Vihdoin viime perjantaina Pelicans astui ulos bunkkeristaan tiedottamaan kaivattuja pelaajauutisia, ja mikä on astuessa, kun tarjolla on Lee Gorenin tasoinen pelaaja. Ristiriitaisuuksien mies, voisi joku sanoa. Winnipegin kasvatti on myös toistaiseksi joukkueen isoin tähti.

Näin lähetetään terveiset Halosen Tarjalle ja muille naisjääkiekon ystäville kanadalaiseen tapaan. Kyseisellä kaudella Goren ehti pelata loisteliaan alkukauden Tapparassa, flopata Färjestadissa (kuvassa), käskeä erästä Färjestadin fania painumaan helvettiin ja siirtyä vielä loppukaudeksi Berniin, iskien 6 pudotuspeliottelussa tehot 4+2.

34-vuotiaana tehot ovat yhä tallella: menneellä kaudella Skellefteåssa yhteensä 65 ottelua tehoin 16+36=52.

Ison egon karaktääripelaajia on Pelicansissa viime aikoina riittänyt. Siitä kiitos jälleen kerran Kai Suikkaselle, jolla on ilmiömäinen kyky antaa vähän vaikeille, mutta taitaville pelaajille sopivasti kuria ja vapauksia. Ei ole syytä olettaa, etteikö suorasukainen ja rehellinen valmennustyyli toimisi myös tässä tapauksessa. Tähtistatuksensa lisäksi Goren on myös Pelicansin historian ensimmäinen ehta hampaaton kanukki, joka raivaa metsurimaisin ottein kiekot maaliin ja tarvittaessa vastustajat kanveesiin, olematta kuitenkaan mikään puukäsi pelinrakentelussa. Aikoinaan rapakuntoisesta Shayne Toporowskista ei tähän ollut, Justin Hodgman taas oli luonteeltaan enemmän taiteilija. Oikeastaan lähimmäksi kyseistä termiä ovatkin lähihistoriassa päässeet tshekit Valek ja Vopat.

Mielenkiintoa liittyy myös Gorenin pelipaikkaan. Pelicans ei uutisessaan ottanut kantaa asiaan ja kansainvälisissä tietokannoissa positioksi on merkitty oikea laita/sentteri. Viime kaudella Skellefteåssa Goren ehti kokeilla kaikkia hyökkääjän tontteja, pelaten alkukauden pääsääntöisesti oikeassa laidassa ja kauden puolivälistä loppuun keskellä. Seurajohtoa voikin taas onnitella monipuolisesta ja laadukkaasta hankinnasta, vaikka mitään kehittyvää nuorukaista ei tällä erää haaviin saatukaan. Ruotsin ja Sveitsin mestaruuden kertaalleen voittanut Goren on ollut tehokas liki joukkueessa kuin joukkueessa Euroopan vuosinaan, ja ammattilaisuralta löytyy myös 111 playoffs-ottelua tehoin 37+31=68.

Toisaalta seuratkin ovat vaihtuneet tiuhaan - kahden vuoden projekteihin mies ei ole sitoutunut.

Mikä on pelipaikka? Onko fysiikka kunnossa ja riittääkö luisteluvoima? Pelaako joukkueelle? Siitä saadaan esimakua tasan kuukauden päästä Lappeenrannan turnauksessa, jossa Pelicans pelaa syksyn ensimmäiset täysimittaiset harjoituspelinsä. Lee muuten tekaisi liigauransa avausmaalin syksyllä 2009 juuri Pelicansia vastaan Tommi Nikkilän selän taakse.

Hampaaton kanukki reilussa minuutissa:

"Sickest dive ever"

Lee Goren vs. Andreas Pihl

Ensimmäinen maali Färjestadissa

Tagged as: Comments Off
Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.