27Kes/12Off

Jääkiekkoseuran johtamista silloin joskus

Kun Pelicans viettää totaalista hiljaiseloa ja räknää tilikauden taloustietojaan, niin palataanpa parikymmentä vuotta taaksepäin aikaan, jolloin Hockey Reipasta kuopattiin ja Reipas Lahtea synnytettiin. Onneksi nimeksi ei sentään tullut McReipas.

23.4.1992 Klo 11 Hannu Kuisman kanssa Hockey Reippaan toimistossa, tulee Reipas Lahden toiminnanjohtajaksi. Jaromir Sindel luovuttaa työsuhde-Nissaninsa avaimet ja lähtee Tampereelle (Tappara). Toni Koivunen käy ja kerron, että Hockey Reippaalta maksamatta jääneet rästipalkat maksetaan, tavalla tai toisella. Raportoin Lahden tilanteesta Helkovaaralle, joka tuntuu jo tuskastuvan. Illalla televisiossa Frank Pappa noteeraa lahtelaisten jääkiekkoasiat ja varsinkin nimikysymyksen: kun kaikki Reipas-, kiekko-, hockey- ja Lahti-termit sisältävät yhdistelmät on käytetty, on seuraavan joukkueen nimi ilmeisesti Lahden Mieto Ykkönen.

Näin muistelee blogissaan silloinen Reipas Lahden puheenjohtaja Kari Naskinen otsikolla Lahden Mieto Ykkönen – nyt Lahden Vahva Pelicans. Päiväkirjamerkkinöistä käy ilmi mm. se kuinka jopa seuran nimi olisi ollut myynnissä riittävän isosta summasta.

Reipas kuitenkin kaikeksi onneksi jatkoi Reippaana, mutta kaksi seuraavaa kautta tuottivat molemmat runkosarjan viimeisen sijan ja lopulta jälkimmäiset karsinnat upottivat laivan divariin, joka samoihin aikoihin Fazer-liigaksi nimettiin. Kaksi keskinkertaista kautta Fazer-liigassa johtivat ensin Kari Elorannan tuloon päävalmentajaksi ja sitten nimen vaihtumiseen Pelicansiksi. Jälkikäteen tarkasteltuna kaksi ratkaisua sieltä fiksuimmasta päästä lahtelaisessa jääkiekkoilussa.

Kiekkokulttuurin vaalimisen nimessä piti taannoin jäsen H:n kanssa pelastaa tamperelaiselta varustemyyjältä Fazer-liigan aikaisia aitoja pelipaitoja kotiin Lahteen. Yksi niistä sai kunniapaikan seinältä, mutta numeron 40 tuolloinen haltija jäi selvittämättä.

 

 

Filed under: Lahti, Pelicans Comments Off
Comments (2) Trackbacks (0)
  1. Nro 40. En ollut remmissä enää Fazer-liigakaudella, enkä muista sen joukkueen pelaajien numeroita. Liigassa 40 oli Toni Koivunen, mutta ei ehkä enää liigasta putoamisen jälkeen pelannut Reippaassa.

    • Kyllä vain, Toni pelasi numerolla 40 SM-liigaa, mutta ei enää Fazer-liigassa. Paidassa on kuitenkin pelaamisen jälkiä, joten joku sillä pelannut. Ehkä sen jotain kautta vielä selville saa.

      Lahti-kiekon takavuosien tapahtumista olisi muutenkin hyvä saada vähän kattavammat arkistot esille näin internet-aikana.


Trackbacks are disabled.