25Kes/12Off

SM-liiga Neloselle – uhka, ehkä myös mahdollisuus

SM-liiga uutisoi viime viikolla tv-oikeuksien siirtymisestä Nelonen Medialle syksyllä 2013. URHOtv kituuttaa eteenpäin vielä yhden kauden, kunnes viisivuotinen sopimus Nelosen kanssa astuu voimaan. Tuleeko tolkku SM-liigan televisiointiin?

Viimeisen 10 vuoden otanta SM-liigan tv-tarjonnasta on opettanut skeptiseksi. Nelosen kanssa nyt solmittu pitkä sopimus tarjoaa jälleen kerran mahdollisuudet taivaaseen asti, mutta myös uhan uudesta ongelmavyyhdistä. Juuri Nelonen kun on tähän asti käyttänyt hanakasti hyväkseen nykyisen sopimusmallin porsaanreikiä. Sovitut ilmaispelit on näytetty, mutta ei suorana vaan jälkilähetyksenä. Pudotuspeleissä taas katsojia on palloteltu kahden eri maksukanavan välillä.

URHOtv:n kolmivuotinen saaga taasen on oma surkuhupaisa lukunsa SM-liigan televisioinnissa. Sivusta seuranneena näppituntumaksi muodostui se, että ensin uupui laatu, ja sen parannuttua pompsahtivat hinnat. 12 - 15 euroa liigaottelun nettilähetyksestä on tuplasti liikaa. Netissä vuodatettujen asiakaspalvelukokemusten perusteella tuntuu moraalisesti oikealta, että tälle amatööripuuhastelulle laitetaan vuoden päästä piste.

Eri asia on, päästäänkö nytkään ojasta muualle kuin allikkoon.

- Yhteistyö SM-liigan kanssa tarjoaa meille ainutlaatuista sisältöä, jonka jakelussa aiomme hyödyntää koko Sanoman monipuolista media- ja palveluvalikoimaa. Sanoman strategisena tavoitteena on entisestään monipuolistaa kuluttajille tarjottavia mediapalveluja, sanoo Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Anu Nissinen.

Kuulostaa ihan hienolta, Anu. Itse kaipaisin kohtuullista hintaa, varmatoimista nettistreamia ynnä yksinkertaista tarjontaa, jossa asiakasta ei pallotella pitkin ja poikin kanavapakettien välillä. Toivottavasti nämä ostokynnystä alentavat seikat eivät hautaudu jargonin alle. Nelosen myötä kuvaan astuu myös sen yhteistyökumppani Viasat, joka on kuulema onnistuneesti lähettänyt NHL-otteluita Viaplay-palvelussaan.

Ilmaispelien aikaan on sinänsä turha haikailla takaisin, mutta toisaalta nykyinen "jälkilähetys JIMillä kerran kuukaudessa" on aivan liian vähän. Live-ottelu kaksi kertaa kuussa olisi sopiva määrä. Päätuotteesta, eli maksullisesta tarjonnasta, kohtuullinen hinta olisi 6 - 8 euroa per ottelu, sarjalipuilla hieman vähemmän. Laadukkaasta tv-tuotannosta sen voi vielä maksaa, mutta pelkäänpä pahoin, että uuden ajan Saukkonen & Jutila, eli Jani Alkio ja Tuomas Grönman jatkavat väsyneiden kesämökkivitsiensä viljelyä jatkossakin.

SM-liigan loppuessa URHOtv:n kannattanee satsata johonkin tuottavaan valmismateriaaliin, kuten vaikkapa pornoon. Siinäkin tosin kilpailevaa ilmaista tuotantoa on viljalti saatavilla ja kriittisillä hetkillä pätkivä kuva yhtä ongelmallista kuin jääkiekossakin.

Filed under: Liiga, Media Comments Off
Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.