21Kes/12Off

+/- miehekäs

Uusi Lahti esitteli eilen paikallisia sosiaalisen median sivustoja teemalla "Lahtea vaihtoehtoehtoisesta vinkkelistä". Kiekkoaktivistikin draftattiin mukaan avauskuusikkoon.

Tämän blogin osuudesta on kuvakaappaus alla. Uusi Lahti-lehdelle, tai ainakin toimittaja Sini Nelimarkalle, pisteet taustatyöstä. Tällaista sisältöä paikallislehteen kaivataan, onhan vaihtoehtoisuus usein paljon kiinnostavampaa kuin virallinen totuus. Kaupunki ja sen kehittämiskeskus Lakes voivat jaella Innostava ympäristö -esitteitään vaikka miljoonan, mutta Summer Up -festarin ja Möysän Esson kattoterassin kaltaiset käytännön innovaatiot puhuttelevat ihmisiä monin verroin enemmän.

Tai sitten Lahti Blogin kavalkadi lahtelaisen arjen kiertokulusta.

Viisi plussaa ja kaksi miinusta on hyvä saldo lätkäpelissä, mutta myös blogi-arvostelussa. Eikä miinusta edes tullut tekstien pituuksista, jotka varsinkin syyskaudella lähentelivät ns. romaania. Työpaikalla tylsyyttä tappavia duunareita ja koulutehtäviä karttavia opiskelijoita kuitenkin löytyi mukava määrä niitäkin lukemaan. A4-arkki on perinteisesti hyvä tekstin mitta, jonka on nykyään korvannut tietokoneen näytön korkeus. Tulevaisuudessa varmaan luetaan entistä enemmän kännyköiden näytöiltä, mutta ihan Twitter-mittaan en rupea lähiaikoina tiivistämään.

"+/- Miehekäs." Itseään kunnioittava kirjoittaja paneutuu heikkouksiin. Kuvitusta pitäisi olla enemmän, se on totta. Miehekkyyden kohdalla koodiston mukaisen kaukaloväkivallan rehvakas puolustaminen ja satunnaiset kirosanat ovat tehneet tehtävänsä. Olen niitä miehiä, joille päivälliseksi riittää mikrossa lämmitetty makaronilaatikko ja salaatiksi keskeltä katkaistu kurkku. Ja kuinka hämmentynyt olisinkaan, jos plussaa olisi annettu naisellisuudesta?

Miten puhutella lätkäjätkänä naislukijoita? Pukukopin toinen toistaan härskimmät ja tasottomat vitsit eivät taida nyt auttaa. Arvon naiset, mikä jääkiekossa pebojen lisäksi viehättää?

Lisää kiekkoaktivismia Facebook-sivulla...

... ja paikallisten some-sivustojen esittely Uuden Lahden näköislehdessä.

Uusi Lahti 20.06.2012

Filed under: Media, Viihde Comments Off
Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.