2Kes/12Off

”Ketäs meillä on jäljellä?”

Ryan Lasch vielä viimeisenä pariovista ulos. Kaikki jotka päättyneen kauden joukkueesta johonkin kelpasivat, ovat lähteneet. Onneksi tällä kertaa viimeinen ei sammuta valoja lähtiessään, mutta tietty hämäryys Pelicansin ensi kauden yllä nyt uhkaavasti leijailee.

76 ottelua 29 + 49 = 78 (kuva: © sm-liiga.fi)

Toiveissa oli jatkaa samoilla höyryillä uuteen kauteen, mutta eipäs onnistunutkaan, kun NHL:n perkele tuli väliin ja ryösti kultakimpaleemme pilkkahintaan, viimeisimpänä käsittämättömät 78 pinnaa naputtanut Ryan Lasch. Viime kaudella kaikki kävikin niin helposti ja 99% asioista meni putkeen. Viimeiseen prosenttiin mahtui Hovisen lonkkaa, viimeistelyongelmaa ja kärkipelaajien kokemattomuutta, mikä riitti tekemään eron mestaruuden ja hopean välille.

Erään asiaa kommentoineen tapaan taidan kuitenkin liittyä siihen pieneen vähemmistöön, joka jollain kieroutuneella tavalla nauttii vallitsevasta tilanteesta ja sen asettamasta haasteesta. Playstation-peleissäkin tapanani on aina ollut asettua altavastaajan riveihin kaatamaan suuria ennakkosuosikkeja. Sitä samaa myös Pelicansin seuraaminen on vuosien saatossa ollut.

Nyt palattiin siis lähtöpisteeseen kasaamaan melko keskinkertaisesta nipusta playoff-menestyjää. Sehän meille ja Suikkaselle sopii. Vaikeutta lisää se, että heikentymisestä huolimatta Pelicansin päänahka on muiden joukkueiden silmissä yhä arvokas.

Ei tule parempaa tilaisuutta näyttää, että Pelicansissa on oikeasti homma hanskassa ja ettei viime kausi ollut vain yksittäinen onnenpotku.

Maalilla ja hyökkäyksessä ei pitäisi olla hätää, mutta koko Pelicansin hyökkäyksen sielu katosi pelaajasiirtojen myötä. Jäljellä on lähinnä perässähiihtäjiä, ei niinkään kivireen vetäjiä, ehkä Tommi Paakkolanvaaraa lukuunottamatta. Nykyisten pelaajien pitäisi siis nostaa tasoaan ja uusia tehotykkejä hankkia, mutta millä hinnalla?

Teoriassa varaa olisi käyttää uuteen ykkösketjuun lähemmäs miljoona euroa, mutta kun ei kannata. Se ei ole Ilkka Kaarnan Pelicansia. Pelicansin juttu on, ja pitää olla, jatkossakin pelaajien kehittäminen. Parhaiten tämä konkretisoituu maalivahtiosastolla, jossa Nupen käsissä on koulittu jo kaksi Mestis-kassaria NHL:ään asti. Ensin ansaitaan pelillinen panos, sitten taloudellinen voitto. Nyt olisi klassinen paikka ryhtyä rahaseuraksi ja hankkia 300 000 euron kausipalkoilla valmiita tähtiä, mutta eiköhän Kaarnan inhorealistinen talouskuri jatku vastakin. Nyt saadut voitot kannattaa säästää puskuriksi pahan päivän varalle ja investoida organisaation rakenteiden vahvistamiseen.

Kieltämättä herkullinen asetelma olisi myös ollut lähteä tulevaan kauteen ennakkosuosikkina hyvin säilyneellä joukkueella. Haastajan asemassa on aina se helpotus, että ei kuulunutkaan voittaa. Ennakkosuosikilla sitä pakoreittiä ei ole.

Comments (5) Trackbacks (0)
 1. No aika paha kun puolet joukkueesta lähtee lipettiin! Se vaikeuttaa jopa ensikauden kausikortti myyntiä saati saada mainosrahaa, kun ei hirveästi edellisen kauden menestyksellä saada. Varsinkaan silloin kuin puolet joukkueesta on kadonnut maailmalle. Vituttaa niinkuin oravaa jolla on käpy jäässä. kyllä tuolla joukkueella pitäis olla selkeä ykkös ja kakkosketjut. Mutta ne puuttuvat ainakin tällä hetkellä. Se Seikola ei vielä ihmeitä tee vaikka seuraatkin sitä kuin hai laivaa. Meneeko pelikirja uusiksi jos näillä mennään.
  Se mitä jäi käteen on isokasa rahaa mutta tekijät puuttuvat! Olisihan hyvä saada uusia tulokkaita mukaan jotka eivät jätä laivaa heti kun tulee 50:tonnii isompi palkka ja 3min peliaikaa per/peli.

  Onhan se hyvä että kehitytään ja poistutaan paremmille markkinoille ja seura tienaa mut silti vituttaa kun hyvät pelaajat karkaavat maailmalle. Lahteen jää kehäraakit ja ne jotka ovat menettäneet toivonsa.

  Nyt vaan luotetaan siihen että NHL:ään tulee lakko ja pelaajat pelaavat nyös ensikauden suomessa kun eine kaikki KHL:äänkään mahdu.

 2. Lopputuloksena kai on lentävä lause ”Ikinä ei oo hyvin.” Häviävästä joukkueesta eivät pelaajat kelpaa muualle, menestyvästä kelpaavat liiankin hyvin. Ainakin itselläni kuluneen kauden muistot ja hopeamitali kantavat vielä aika pitkälle kesään, ennen kuin Pelicansin tilanteesta tarvitsee vitutusta kaivaa.

  Eihän tämä nyt mennyt kuin Strömsössä, mutta olisin myös todella yllättynyt jos organisaatiossa olisi nukuttu Ruususen unta kuvitellen, että pelaajakartoitusta ja uusia neuvotteluja ei tarvitsekaan tänä kesänä tehdä. Tietenkin tässä vaiheessa on selvää, että kun pelkästään hyökkäyksestä katosi 90 runkosarjamaalia, niin isoja kaloja pitää nyt saada koukkuun. Kolikossa on myös se puoli, että nykyisissäkin hyökkääjissä on potentiaalia ja viime kesänä kaksi parasta sentteriä tarttuivat siihen koukkuun elokuussa.

  • Jos oikein muistan, niin viime syksynä viiden pelatun erän jälkeen joukkue oli osan mielestä melkeinpä kriisissä. Välillä on hyvä pitää järki ja malttikin mukana touhussa.

   Paljon tietysti riippuu siitä mikä on tulevan kauden tavoite? Jos vain finaalipaikka kelpaa, niin siinä tapauksessa Pelicans on jo polvia myöten suossa. Kenties talvella koetaan Kiekkokaupungissa ennätyksellinen takkienkääntöoperaatio, kun uutta mitalia odottavat katsojat eivät näekään kentällä samanlaista poikkeuksellista Dream Teamia?

 3. Toivotaan että ensivuodelle tulee taas kerran joukkue joka tulee menestestymään. Joka menestyy koko kauden eikä ainoastaan, syksyllä johda vaan koko vuoden messissä mukana. Jokaiselle joukkueelle tulee kauden aikana pieni monttu johon tipahdetaan mutta niistä on noustava aina ylös ”se joka jaksaa koko kauden yrittää niin yleensä on paras” Eli ei meillä ole taloudellisesti sellaisia mahdollisuuksia kuin pääkaupunki joukkueilla tai lukolla. Vaa koko porukan on hitsauduttava yhtenäiseksi joukkueeksi.

  Itse toivon että tämänvuoden menestys ei tee hallaa kuten on tehnyt muille joukkueille aina seuraavina vuosina ”TPS ja HIFK” on hyviä esimerkkejä eli kun menestystä on tulllut niin senjälkeen ollaan oltu jo mestari ehdokkaita seuraavana vuonna mut kuikas onkaan käynyt eli koko kausi onkin mennyt ihan päin helvettiä.

  Joss ensi kaudella ollaan FINAALISSA niin tarjoan sulle kyllä kännin! Itse olen tyytyväinen jos olemme lopussa 4 parhaan joukossa, mitallikaan ei pahasta olisi nostamaan Lahden mainetta jääkiekon saralla.

  Mutta tuohon NHL:n lakkoon et ottanut kantaa. Eli ne jotka ovat lähteneet Nhl:ään niin pelaavatko ne Suomessa jossakin huippuseuroissa vai Lahdessa?Tuskin kukaan huipuista haluaa norjan tai swedupetterien kanssapelaamaan koko kautta.
  Tähän haluan sinun puuttuvan eli meinaatko että kun lakko alkaa niin Nhl saa sopimuksen aikaan kun eihän kukaan halua jo saaduista eduistaan luopua eli jos nyt pelaajapalkkoihin menee joukkueen vuosi pudjetista 70% niin yksikään jouukkue ei pysy pitkään pystyssä tuolla tahdilla.

  Sen takiako Jortikka on varannut yli puolet jonnekkin siperian taakse, onhan Khl: hyvä paikka käydä hakemassa eläke säästöt kohdalleen koska verotusta tuskin on ja jos on niin verottajalle voi maksaan naapurimaassa pienen provikan jolloin kaikki on kunnossa.

  Mutta Pelicanssiin takasin eli 6-pakilla ei vaan voida pelata, minne on kadonnut broklerhurts? Eli haukattiinko paskaa kun päästettiin lupaavimmat nimet maailmalle. Saatiin rahaa mutta mistä uudet nimet! Ketä on luvassa ensi kaudelle, toivottavasti sellaisia nousevia tähtiä jotka pelaavat ainakin kaksi kautta Lahdessa. Sen jälkeen ovat valmiina menemään maailmalle.
  Lahdessa pitäisi olla juniori työtä enemmän jotta kasvatti seura saisi rahaa enemmän kun pelaaja siirtyy muualle.
  Lahtelainen juniori jääkiekko on varsinaisessa suossa koska pelaajia ei tule omasta joukkueesta vaan ne pitää haalia jostakin muualta. Sen takia olen sitä mieltä että juniorityöhön voisi Pelicanskin antaa hiemen rahaa muutakuin sillä periaatteella että myydään makkaraa ja karkkia jossakin omissa turnauksilla. Pitäisi olla valmentajia jotka ovat olleet joskus pelaajia sitä kautta siirtaisivät oman ammattitaidon junioreille.
  Ulkojäille jokainen opettelemaan kaikenmaailman ilmaveivejä ja muita kikkoja.
  Jos Jukka Jalonen puhuu että juniori työhön pitää panostaa maalintekoa ei osata nuorena niin tuskin se kehittyy myöhemminkään.

  Näillä eväillä ei kahden metsin syöttö voi mennä kolmea metriä ohi.

  • Liigassa on tosiaan nähty aika paljon näitä menestyksen jälkeisiä romahduksia. Yhteisenä nimittäjä niissä on pitkälti ollut valmentajan vaihtuminen. Pelicansilla ei sitä huolta nyt ole.

   NHL:ää en ole juurikaan seurannut, joten sen takia en mahdolliseen lakkoonkaan ole ottanut kantaa. Sitä vaihtoehtoa ei tietysti pidä unohtaa, että työsulku alkaa ja Pelicans pääseekin suorastaan herkuttelemaan siirtomarkkinoilla, mutta valitettavasti sen varaan ei voi myöskään laskea mitään.

   Mitä tulee puolustajiin, niin Järvisen NHL-siirrolle ei voi mitään, Jalvannin oli jo aika hakea vauhtia uusista maisemista ja Ässät kuvittelee saavansa Marttisesta ylivoimapuolustajan. Ihan luonnollisia siirtoja kaikki. Brocklehurstin taso vaan ei yksinkertaisesti riittänyt ulkomaalaisvahvistukseksi, vaikka ihan kohtalainen hyökkäävä puolustaja olikin. Ehdit ilmeisesti jo unohtamaan Korpikarin ja Richmondin tulon? Top4-miehistä saadaan kaksi hyvää pakkiparia ja niiden takana jää nyt tuhannen taalan paikka Pietilälle ja Hurrille miehistyä liigapuolustajiksi Ylösen sparratessa. Yksi puolustajahankinta mahdollinen vaikka artistisopimuksella, mutta näilläkin (huom. 7 puolustajaa) voitaisiin jo kausi aloittaa.

   Kiekkoreippaan junioritoiminta on yksi aihe mistä aika vähän on viime aikoina puhuttu, vaikka syytä olisi. Ehkä paneudun siihen tarkemmin jossain vaiheessa.


Trackbacks are disabled.