23Tou/12Off

Laatuhankinnoilla jatketaan: Danny Richmond

Timanttiset kisat pelannutta Joonas Järvistä jäädään kaipaamaan, mutta aivan suruun ei sentään liene aihetta. Siitä pitävät huolen Oskari Korpikari ja tänään julkistettu jenkkipakki Danny Richmond.

- Richmondista saamme NHL-kokemusta omaavan monipuolisen isännän pakistoomme. Mies on hyvä yleispuolustaja, jolla luistimet liikkuu meidän pelitapamme vaativalla tavalla.

Danny Richmond, Pelicans

Näin Kai Suikkanen kommentoi tuoreeltaan uutta pelaajahankintaa. 185-senttisellä ja 86-kiloisella peruspuolustajalla on tilillään liki 500 AHL-ottelua, takavuosilta viitisenkymmentä NHL-peliäkin. Lähtökohtaisesti Pelicans teki erinomaisen löydön, joka täydentää puolustuksen kärkinelikon Seikolan, Latvalan ja Korpikarin kanssa. Ja jälleen kerran, pelimies parhaassa iässään 27-vuotiaana.

Tiedot maailmalta kertovat, että kyseessä on laadukas yleispelaaja, vahva luistelija ja jopa pohjois-amerikkalaisilla mittareilla erittäin fyysinen puolustaja koko kentän alueella. Voi myös olettaa, että lyhyt avaussyöttö Richmondilta hoituu vaivatta.

Hanskatkin ovat pudonneet viimeisen 10 kauden aikana yli 100 kertaa, mutta varsinaista nyrkkisankaria ei kannata odottaa. Vaarana ovat myös fyysisen pelityylin aiheuttamat muut isot rangaistukset SM-liigan tuomarilinjalla, joten mielenkiintoinen tapaus tämä D.R. on. Suoranaisina heikkouksina mainitaan turhat kiekonmenetykset ja tietynlainen epätasaisuus, jotka yhdessä keskivertojen mittojen kanssa ovat estäneet NHL-uran etenemisen.

Loukkaantumishistoria näyttää vihreää valoa, takana on käytännössä täysiä ottelumääriä, lukuunottamatta viime syksyä, jolloin Hersheyssä noin 25 runkosarjan ottelua jäi väliin epäsäännöllisen peliajan takia. Kysymyksiä herättääkin lähinnä joukkueiden vaihtuminen tiuhaan tahtiin.

Justin Hodgmanin tapaan Richmond pelasi kaudella 2010-2011 Toronto Marliesissa Pasi Nurmisen kaverin Dallas Eakinsin valmennuksessa, joten Pelicans tietää tasan tarkkaan minkälaisesta pelaajasta on kyse. Tietojen mukaan Richmond oli muuten mukana Chicago Blackhawksin mestaruusjuhlissa keväällä 2010 ja omistaa myös Stanley Cup-sormuksen oltuaan organisaation listoilla.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.