15Tou/12Off

Melkeinpä toivon, ettei Suomi voittaisi mestaruutta

MM-kisojen alkulohkot on höntsäilty, joten tästä eteenpäin se on sitten tupla tai kuitti. Voitolla mitalipeleihin, tappiolla lauluun. Mutta ansaitsisiko Suomi mestaruutta?

Turnauksessa on tähän asti ollut tasan kaksi puheenaihetta: lippujen hinnat ja Meidän Peli. Ensimmäistä olen käsitellyt jo tarpeeksi, jälkimmäiseen palaan todennäköisesti vielä ennen pudotuspelien alkua. Jostain näiden kahden välistä törmäsin sellaiseen ajatukseen, että ehkä on parempi jos Suomi ei voita maailmanmestaruutta näissä kisoissa.

Jääkiekkojohtajat kun tuppaavat tässä maassa olemaan vähän sellaisia pikkupoikamaisia autokauppamerkonomeja, joilla keulivat kisateltat ja vähän muutkin teltat heti siinä vaiheessa kun jääkiekon siivellä saa vähän statusta joissakin piireissä. Kalervo Jong Ilistä on puhuttu paljon paskaa unohtaen samalla vallanpitäjän positiiviset uroteot Suomi-kiekon hyväksi, mutta tietty kukkopoika hänenkin sisällään asuu. Alemman kastin kravattiviipottajat liigaseuroissa ja muissa elimissä elävät sitten omaa vähän vaatimattomampaa unelmaansa kukin tavallaan.

Kun maailmanmestaruus sitten Bratislavasta veivattiin ja alkoi median löylynheitto kotikisoja varten, niin taisi olla vain ajan kysymys milloin ähkykupla puhkeaa. Pääsylippufarssin myötä se vain tapahtui huomattavasti nopeammin ja terävämmällä neulalla kuin arvata saattoi. Leijonan nahasta oli revitty irti kaikki mahdollinen ja paisuteltu koko jääkiekko lajina - mutta ennen kaikkea busineksena - sellaisiin sfääreihin, että se oli tavallisen 180 cm pitkän kiekkokuluttajan ulottumattomissa.

Ruotsalaiset muuten nauravat partaansa kun pääsevät kevään jälkeen perkaamaan kaikki Suomen kisaorganisaation tekemät virheet ja järjestämään ensi keväänä Estellen valvovien silmien alla jättefinat kisat.

Onneksi meillä lahtelaisilla on Pelicans, joka on niin ikään energinen ja dynaaminen, mutta ihan konkreettisella tasolla säilytti kausikorttien hinnat entisellä tasollaan. Pieni korotuskin olisi ollut perusteltua, mutta terve järki pysyy mukana kovimmankin huuman keskellä. Ehkä senkin takia Pelicans on ainakin toistaiseksi vielä kadunmiehen tasolla, vaikka kolmannen kerroksen vip-aitioita jo Isku Areenaltakin löytyy.

Jukka Jalosen valmennusryhmä on ykkösluokan lätkäjätkiä kiireestä kantapäähän. Joukkueen lisäksi he ovat mestaruuden ansaineet, jos pelillinen taso vielä kolmeen voittoon riittää. Jääkiekkoliitosta, pikkupomojen armeijasta ja Hartwall Areenalla viisi minuuttia myöhässä katsomoon löntystävistä katsojista en olisi niin varma. Ja kyllähän samaan laariin putoaa myös se sama roskamedia, joka nyt puhaltaa uutta kuplaa Suomen pelillisestä kriisistä.

Mutta eihän tässä nyt toki ruveta finaalitappiota toivomaan. Niin ei pidä ikinä tehdä. Pelkään vain, että mitä mahdollinen kuninkaallinen maailmanmestaruus kotikisoissa tekisi meidän pelille, eli suomalaiselle jääkiekolle.

Filed under: Media Comments Off
Comments (2) Trackbacks (0)
  1. Pelicansin kausikorteissa hinnat kyllä nousivat. Ainakin pääkatsomon kausikortti nousi 650->700 euroa.

    • Kiitos tarkennuksesta. Olin siinä uskossa, että pääkatsomo maksoi 700 jo viime kaudella.

      Oli miten oli, pieni korotus hallin parhaille paikoille on perusteltua ja koskettaa vain sitä kansanosaa/yrityksiä, joilla muutenkin on eniten varaa paikoistaan maksaa.


Trackbacks are disabled.