11Tou/12Off

Onko Ranska-ottelussa hyvää tulosta?

Antsa Mertarannan loputtoman ja vähän tasottomankin puujalkavitseilyn välistä osui korvaan yksi lausahdus eilisen Ranska-ottelun lopussa. Nihkeän alun jälkeen Suomi löylytti patonkiveljiä oikein kunnolla, ja jopa pari maalia yli standardimallisen 5-1-tuloksen, johon Antsa ohimennen lausui jotakuinkin näin:

Nyt tässä tietysti herää taas se kysymys MM-kisojen tasoeroista...

Niin, tulosten valossa Ranska on aivan yhtä huono kuin 10 vuotta sitten. Tosin lepuuttivat nyt selkeää ykkösmaalivahtia Cristobal Huetia tärkeämpiin otteluihin, mutta isossa kuvassa fransmannit eivät ole kyenneet esimerkiksi Sveitsin, Tanskan ja Norjan kaltaiseen tasonnostoon. Siispä neljän pelin jälkeen yksi voitto Kazakstanista ja kolme tappiota, maaliero 11-24.

Entäpä jos ottelu olisi päättynyt huomattavasti tasaisempiin lukemiin vaikkapa 2-0 tai 4-2? Silloin todennäköisesti jo Antsan johdollakin olisi nyrpistelty nokkaa Suomen alkuturnauksen takkuisesta viimeistelystä ja tehottomasta ylivoimapelistä. Suomi kuitenkin ryöpytti kuten kuuluu ryöpyttää, joten herää kysymys kisojen tasoerosta.

Näissä Ranska-otteluissa ei siis tunnu olevan sopivaa lopputulosta, kun aina on joku pielessä. Jääkiekon kansainvälisen kehityksen suhteen lienevät 16 joukkueen kisat ja niiden vieminen Valko-Venäjän kaltaisiin kehitysmaihin ihan perusteltu juttu. Poliittisiin asioihin kantaa ottamatta.

Kuvittelenko muuten vain, vai yrittääkö Antsa nyt Canal+:n tajunnanräjäyttävässä lätkäshowssa heittää vähän entistäkin enemmän läppää niistä kuuluisista entisistä neidoista ja korvata vähäisenkin laadun määrällä? Kölli Kortelaisen pelikatkohavaintoihin ja Tami Tammisen epäaidon tuntuiseen paasaukseen yhdistettynä tarjolla on tahatonta komiikkaa koko 39,90 euron edestä. Lätkäjätkä haistaa yliyrittämisen.

Filed under: Media Comments Off
Comments (1) Trackbacks (0)
  1. Mertarannasta suorastaan huokuu yli-yrittäminen vitsin kerronnan saralla, liekö käsky käynyt ylempää vai miksi näin. Toisaalta Mertarannan pelillinen näkemys ei ole mitenkään huikealla tasolla, joten parempi, että jättää pelikirjojen analysoinnit väliin. Ehkäpä Antsallekin tekisi hyvää saada vierelleen peliä ymmärtävä kommentaattori (lue= Lauri Marjamäki Ruotsin puolella).

    Kölli Kortelainen onkin sitten oma lukunsa: ”Ööö…. Olen.. tarkkaillut.. pelaajien.. vaihtoaitio-käyttäytymistä.. ja huomasin.. että.. he.. juovat.. vettä..” Tämä toki hyöstettynä tuomareiden takaa kurkistelulla.


Trackbacks are disabled.