3Tou/12Off

Ajatus on tärkein – Pelicans hankki voittamisen kulttuuria

Iso osa Pelicansin uudesta joukkueesta julkistettiin tänään. Isoimpana nimenä Timo Pärssinen, ennakkoon kovimpana hankintana Oskari Korpikari. Viimeaikaiseen ilotulitukseen nähden vaisua, mutta mitkä ovat ideat hankintojen takana?

Pudotuspelit, täältä tullaan (kuva: © sm-liiga.fi)

Päivän kovin kiinnitys oli Bluesista saapuva Kärppä-kasvatti Oskari Korpikari. Mahdollinen Joonas Järvisen korvaaja, mutta tämän tason kundi kannattaa muutenkin hankkia aina kun saatavilla on. Pelicans ei lähtenyt tässä B-suunnitelmiin, vaan nappasi markkinoilta 2-vuotisella lapulla halutun ja parhaassa iässä olevan jykevän peruspakin. Kukaties vuoden-kahden päästä Korpikari vuorostaan suuntaa ulkomaille siirtokorvausten kera. Palkintokaapista löytyy tolkuttomat neljä SM-liigakultaa, kolme hopeaa ja yksi pronssi. Kärsinyt urallaan loukaantumisista, mutta pelasi viime sesongilla täydet pelit ja nostaa tasoaan pudotuspeleissä. Jos pelaajahankinnoissa voi puhua linjakkuudesta, niin tämä edustaa nimenomaan sitä. Kaikki pelaajaan liittyvä tukee hankintaa.

Maalivahtiosastolla turvauduttiin ainakin tässä vaiheessa Jere Myllyniemeen. Villeimpien huhujen maajoukkuevahdeista pudottiin ryminällä alas, mutta ajatus löytyy tämänkin sopimuksen takaa. Pasi Nurminen on tehnyt jämäkän ratkaisun ja potkii Joonas Kuuselaa uudeksi huippuvahdiksi, jolle on ensi kaudella tiedossa 20-40 liigaottelua. Siinä projektissa Myllyniemi astuu kuvaan 10 vuotta pääsarjatasoa nähneenä varmaotteisena kirittäjänä, jolla on vielä itsellään kana kynittävänä, sillä menestyksestä tamperelaiskasvatti ei ole päässyt missään vaiheessa nauttimaan.

Päivän tunnetuin nimi oli muinaisen Teletappi-ketjun vasen laita Timo Pärssinen, jonka kanssa osuvasti samana päivänä IFK:hon suuntasi Pelicans-kippari Arttu Luttinen. Joissain kommenteissa TuTo-kasvattia on kaavailtu hövelisti 2-4-ketjuihin, mutta tosiasiassa pahoista selkävaivoista kärsineen Pärssisen on noustava ykkös-kakkosketjun tasolle, muuten tämän kaliiberin hankinnassa ei ole mitään järkeä. 35-vuotiaan väkkärän nykyprofiilissa on jo vahvasti kehäraakin makua ja siksi siirto oli jossain määrin linjasta poikkeava. Tosin jälleen hankittiin paljon kokenut ja voittanut pelaaja, jonka luontaiset ominaisuudet luistelusta, taidosta ja työmoraalista lähtien sopivat Pelicansin systeemiin.

Piskuinen puolustaja Antti Ylönen on hänkin kahminut Kärppien mukana kolme kultaa, kaksi hopeaa ja yhden pronssin, sekä Kajaanin Hokissa Mestis-mestaruuden ja pronssia. Piinkova asenne ja hyvä liikkuvuus istuvat jälleen Pelicansin sapluunaan. Toiminee eräänlaisena kirittäjänä kaksikolle Pietilä-Hurri, ja takaa sen ettei kokoonpanossa roikuta vapaalipuilla.

- - -

Joukkuetta koottaessa on hyvä muistaa, että Pelicansin pelaajabudjetissa on yhä varaa arviolta 400 - 600 tuhatta euroa (ilman Hodgmania ja Järvinen+Lasch mukaanluettuna). Kuluneen kaudeen hintalaatu-suhteeseen on liki mahdotonta päästä, mutta vielä on runsaasti pelivaraa hankkia neljä laadukasta kenttäpelaajaa.

Comments (4) Trackbacks (0)
 1. Eli hankinnat kyll meni melko nappiin mut en kyll ymmärrä tota Pärsistä en sit ollenkaan et miten se istuu joukkueeseen. Hodarista saatiin siis 4-pelaajaa joukkueeseen kolme hyvää yks uus Floppi.
  Voi olla et ens kaudella ei oo tulossa mitään vastaavaa tykitystä, kauden edetessä. Ei kukaan tosin uskonut et tälläkään kaudella ylletään finaaleihin saakka. Mut sinne vaan mentiin, ja voitettiin hopeeta jos näin voi sanoa.

  Mut jos Koskirannalla on liian korkea hinta lappu niin antaa sen mennä jonnekkin muualle. Jalvannin olisin kyll pitänyt joukkueessa, mainostajiltahan ei paljon kysellä kun päätökset tekee ihan joku muu taho.

  Uusia ukkoja tulee ja menee niin se vaan on et just kun on oppinut joukkueen uuden tyylin ni se vaihtuu jollakin saralla aina. Muutama kova hankinta tosin pitäs tehdä kärkeen sekä puolustukseen. Pelicansilla on aina ollut vähän kehno puolustus, se ei olisi kestänyt millään sitä kolme avain puolustajaa olis loukkaantunut pidemmäksi aikaa. Muilla joukkueilla on aina varastossa 2-4 pelaajaa jotka ovat pelikuntoisia heti ja haluat taistella paikasta liigassa mutta pelicansilla tätä ei ole koskaan ollut. Sama homma oli maalivahti puolella eli kuusela farmiin ja JUVONEN Liigaan ja Myllyniemen kanssa tappelemaan ykkösveskan paikasta. Kuusela voi tukea jos jompikumpi loukkaantuu.

  Et tämmön patouma tuli purettua. Tää on muuten kyll aivan loistava Blogi, luen sitä aina innolla.

 2. Pärssinen on kovissa liemissä keitetty johtajatyyppi. Ulkomaalaisvahvistuksissa tähdätään nuoriin nousukkaisiin, eikä Luttisen lähdettyä hyökkäyksessä ole muita kokeneita kuin Paakkolanvaara. Kokeneita ja riittävän hyviä kotimaisia hyökkääjiä ei myöskään markkinoilla montaa ole. Kunnossa ollessaan Pärä voi vielä aivan hyvin tehdä Luttisen tehot ja hoitaa Lutin tontin, mutta kieltämättä vähän keskivertoa enemmän kysymysmerkkejä on ilmassa. Uskoisin, että hankinta on tehty nimenomaan ensi kevättä ajatellen, jolloin jyvät noukitaan akanoista ja kokemus alkaa puhua.

  Jalvannin oli jo aikakin vaihtaa maisemaa, jotta ei jää ikuisesti polkemaan tuolle kakkoskentän peruspakki -tasolle. Todennäköisesti halusi itsekin lähteä nyt kun markkina-arvo oli nousussa. Myös melko helposti korvattavissa.

  Muutenkin Pelicansin tuleva kausi ratkeaa eniten siinä, mitä tapahtuu akselilla Lasch-ykkössentteri-kakkossentteri. Pärssiset ja Jalvannit tulevat kyllä mukana jos vierellä on laatupelaajia, kuten nyt olivat Hodgman ja Lasch.

  Mitä tulee maalivahteihin, niin 5 vuoden Kuusela-projekti menisi vähän hukkaan, jos mies sysättäisiin nyt takaisin Mestikseen juuri kun on tekemässä läpimurtoaan. Juvosen kanssa ei ole mikään kiire nyt kun 2-vuotinen sopimus saatiin sorvattua ja vuosi Peliitoissa isolla vastuulla on ihan sopiva edistysaskel. Keväällä sitten liigarinkiin jos näyttää että Kuuselan tai Myllyniemen kanssa on ongelmia.

  PS. kiitos palautteesta!

 3. Taas ryssitään mistä saadaa yhtä edullinen sentteri kuin Koskiranta oli ja mielellään sais tehdä maalejakin yhtä tiuhaan. En usko että Pärssinen täyttää tätä aukkoa vaan siitä tulee samanlainen floppi kuin Yorkistakin. Vanha hidas ja pari askelta jäjessä joka tilanteessa. Saa tehdä aika saatanasti töitä että pääsee nuorien pelaajien rinnalle pari Pilströmmiä tarvitta joukkueeseen.
  Jos vaikka katsottais muutama villikortti esin tanskan joukkeesta tai jopa jostakin muuta joukkueesta, jotka on alemmalla sarjatasolla nuori nopea ja Aktiivinen pelaaja joka haluaa kehittyä.
  Ei mitää Sopasta tai Loppia ne surffailut on jo nähty. Kehitys kaari menee ainoastaan alaspäin monellakin pelaajalla.

  Maalivahti tilannehan on aika hyvä tällä hetkellä. Nupe vaan on aika eläin kehittämään miltein jokaisesta kaverista liiga tasoisen maalivahdin, jopa KHL tai NHL tasoisen. Mutta tähän vaaditaankin jo aika paljon töitä onko lahdessa sellainen kulttuuri tehdä töitä sen eteen. Jotta ensin tulee kotimaassa menestystä ja sitten ulkomailla, ja lopulta palataan kotimaahan maalille.

  Mutta puolustus kaipaa jotkin kookasta ja ketterän nopeaa Sami Heniusta joka siivoaisi maalin edustan. Varsinkin nyt kun Järvinenkin vaihtoi maisemaa.

  Onko se niin vaikeaa pitää mietein samaa nippua koossa maustaa parilla herkulla koko kokonaisuutta, jotta siitä tulisi täydellinen kokonaisuus. No perkele tuntuu olevan, pakka hajoaa kuin Jokisen eväät.

  Taas saat vastata tähänkin kommentiin kiitos jo etukäteen.

  • Aika monta pointtia, koitetaan vastata ainakin osaan.

   ”Taas ryssitään” on aika vahva ilmaisu, kun eletään toukokuuta. Noin lähtökohtaisesti tämä lienee kuitenkin positiivinen ongelma, että menestytään ja sitten pelaajat kelpaavat isompiin ympyröihin, josta taas saadaan hyvät siirtokorvaukset. Jos Lasch vielä lähtee, niin Pelicansin saamat siirtokorvaukset lähentelevät puolta miljoonaa euroa. Tämä taas antaa signaalin uusille pelaajille siitä, että Pelicansiin kannattaa tulla se läpimurto tekemään. Lisäksi nämä pelaajat siirtyvät pois Suomesta, eivät pääkilpailijoiden riveihin.

   Maalivahtiosastosta samaa mieltä, mutta miksipä ei sama pätisi myös kentän puolella. Viime kaudeksi hankittiin lähemmäs kymmenkunta avainpelaajaa, joista Suikkasen alaisuudessa ei yksikään alisuorittanut.

   Jos Pärssisen fysiikka on kunnossa, niin jalka riittää kyllä Pelicansin pelitapaan. Pärän vahvuushan on aina ollut Latvalamaisen vahvat jalat ja sähäkkä tikkaaminen. Ennen niitä ”Pihlströmejä” tuohon joukkueeseen tarvitaan nyt kaksi sentteriä, kun sille osastolle saadaan laatua niin laitahyökkääjät tulevat kyllä perässä.

   Koskiranta oli ihan hyvä pelaaja, mutta liikaa ei hänestäkään kannata ruveta maksamaan. Tuossa ketjussa Lasch oli pelin moottori, ei Koskiranta. Kannattaa muistaa sekin, että viimekautinen Hodgman oli todennäköisesti halvempi kuin mitä Koskiranta nyt pyysi palkkaa.


Trackbacks are disabled.