2Tou/12Off

Ensimmäiset pennoset pajatsosta ulos – mitä tilalle?

Espoon Blues julkisti tänään ensi kauden joukkueensa. Pelicansista osoitetta vaihtavat Joonas Jalvanti ja Teemu Rinkinen. Samoin Henri Laurila siirtyy KalPasta Espooseen. Justin Hodgmania taas viedään jo vahvasti Magnitokorskiin.

Pakka leviää käsiin, pajatso tyhjenee, eikä enää ole kuin 9 täyttä kuukautta siirtorajaan! Viimeksi tuon 9 kuukauden aikana onnistuttiin hankkimaan ykköspakkipari ja kaksi parasta hyökkäysketjua. Tai lähinnä hankittiin kymmenkunta laatupelaajaa, joista hyvässä joukkueessa jalostui tähtiä. Paniikkiin ei siis ole syytä, sillä laatupelaajia on tulossa nytkin. Kannattaa kuitenkin varautua siihen, että Juhamatti Aaltosen tai Hodgmanin kaltaista poikkeusyksilöä ei välttämättä haaviin tartu.

Ulkomailta löytyy luonnollisesti tarjontaa, mutta miltä näyttää kotimaan markkinoilla? Tässä pieni katsaus.

Tulee, ei tule, tulee... (kuva: © sm-liiga.fi)

Maalivahtiosastolle on joissain huhuissa jo jonkin aikaa tuotu Karri Rämöä. Unelmasiirto Rämön (pelillisen) urakehityksen, Pelicansin mestaruushaaveiden ja Peliittojen asioidenhoidon kannalta, mutta huhu on viime päivinä vahvasti kumottu. Suunnitelma B sisältää Jere Myllyniemen, joka hurmasi muutamassa lainapelissä, mutta onko tämä 29-vuotias liigajyrä sitten se oikea valinta? Avaisi kuitenkin terveen 50/50-kilpailutilanteen Joonas Kuuselan kanssa ja pienillä kehitysaskelilla molemmat voisivat olla finaalitason vahteja keväällä. Janne Juvoselle lienee parasta urakoida ensi kaudella nelisenkymmentä peliä Peliittojen maalilla.

Puolustuksessa tilanne on sikäli poikkeuksellinen, että kiekolliset liiderit Seikola ja Latvala ovat jo valmiina riveissä. Muista sopimuksellisista Joonas Järvistä viedään jo NHL:ään, kun taas Pietilän ja Hurrin varaan voi tässä vaiheessa laskea vain kolmosparin täydennystä. Vähintään kaksi puolustajaa on siis hankintalistalla.

Haikailemani Suikkasen ex-luottopakki Antti Halonen siirtyi Ruotsista KalPaan, Bluesin Oskari Korpikaria taas viedään pelaajien hautausmaalle Lukkoon. Järvisen kaltaista (kotimaista) nuorta talenttia ei ole tarjolla, mutta mielenkiintoisia nimiä voisivat SM-liigasta olla Tomas Mojzis, Ryan Lannon, Daniel Fernholm, Pavel Skrbek tai vähän pienempään rooliin Mikko Viitanen.

Hyökkäyspäässä painitaan sitten sitäkin isomman vaihtuvuuden kanssa. Toivottavasti edes Ryan Lasch jatkaisi. Tero Koskirannan kohdalla on huhuttu uloshinnoittelusta, ja pitää todella muistaa Laschin olleen käytännössä ketjun keskushyökkääjä ja "aivot". Radek Smolenakin jatko vahvistaisi vasenta laitaa, oikeallehan tarjolla ovat jo Pikkarainen, Sopanen ja Jormakka. Lasch-Hodgman-Immonen-akselilta voi hävitä koko pelinrakentelumoottori, joka asettaa tiettyjä kriteereitä uusille hankinnoille. Voisiko Tommi Paakkolanvaara olla vastaus kakkos-kolmosketjun keskelle?

Pieni katsaus liigan vapaisiin pelaajiin:

Petri Lammassaari - Taitava, mutta aina rikki. Oikealle laidalle muutenkin tunkua.

Roope Talaja
- Parissa vuodessa Mestiksestä liigatähdeksi. Menee Lahtea isompiin ympyröihin.

Mika Hannula
- Laadukas ongelmapelaaja. Hinta-laatusuhde pielessä? Huippusentterin vierellä voisi toimiakin.

Petteri Wirtanen
- Kaarnan seuraava jytky siirtomarkkinoilla? A-luokan liideri ykkös-kakkosketjuun.

Tyler Redenbach
- Taitava pistenikkari. Kannattaa silti jättää suosiolla väliin.

Semir Ben-Amor
- Nelosketjun voimahyökkääjä, mutta riittäisikö jalkanopeus ja taito Pelicansin pelitapaan?

Antti Kerälä
- Yhden kauden ihme jäätyi toisella sesongillaan. Liian kallis kolmoseen, riittääkö taso kakkosketjuun?

Iiro Pakarinen
- Potentiaalinen maalitykki hyvässä nosteessa, mutta oikea laita jo täyteen buukattu.

Pekka Saarenheimo
- Hinta-laatusuhteeltaan viime kausina liigan huonoimpia. Tarvitsisi huippulaiturit.

Perttu Lindgren
- Kallis tähtisentteri, joka ei ole koskaan voittanut mitään. Annetaan mennä johonkin muualle.

Mark Bomersback
- OK tehot, silti jäi vähän mysteeriksi. Profiili voisi sopia Pelicansiin, mutta löytyisikö sopivaa roolia.

Kris Beech
- Katosi totaalisesti kuvasta kesken kauden. Hidas kuin mikä. Haiskahtaa palkkasoturilta.

Jarno Koskiranta
- Nousi jo EHT-tasolle ja on siirtomarkkinoiden kuumia nimiä. Taitaa mennä sivu suun.

Michal Birner
- Uusi Luttinen? Pelicansin ja Suikkasen näköinen pelaaja.

Tuomas Suominen
- Potentiaalia on, mutta läpimurto jäänyt tekemättä. Maisemanvaihdos voisi tehdä ihmeitä.

Mark Lee
- Voisi olla tärkeä palanen menestysjoukkueessa, mutta taitotaso ei riitä kahteen kärkiketjuun.

Jakub Sindel
- Menneen talven lumia. Yksi Sopanen löytyy jo.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.