19Huh/12Off

Tilastofaktaa: Seikolan osumatarkkuus

Kiekkoaktivisti törmäsi väitteeseen Seikolan jatkuvista huonoista ratkaisuista ja huonosta osumatarkkuudesta. Lieköhän väitteessä perää?

Laattaa pussiin, Seiko! (kuva: © sm-liiga.fi)

Periaatteessa mestaruus voi jäädä uupumaan yhdenkin avainpelaajan alisuorittamisesta. Markus Seikola on yksi niistä (harvoista), jotka eivät ole päässeet pudotuspeleissä huipputasolleen. 16 kihauksen runkosarjatykki ei ole livahtanut maaliin kertaakaan pudotuspelien 14 ottelussa. Apina selässä on jo selkeästi kasvanut isoksi, mikä näkyy peleissä rentouden puuttuessa teknisesti epäpuhtaina suorituksina ja harjoituksissa yhä vain kasvavana toistomääränä. Mies ei tunnu tätä nykyä juuri muuta jääharjoituksissa tekevänkään, kun viskovan siniviivalta rannareita ja puolilämäreitä. Ehkä joillakin aamujäillä kannattaisi jo vaihtelun vuoksi jättää laukaukset kokonaan laukomatta?

Pelicansin ykkösylivoima oli mielestäni alunperinkin suunniteltu Seikolan kannalta heikosti. Varsinkin viiskolmosella ratkaisevat syötöt tulevat usein Järviseltä, jolla taitotaso ei tahdo riittää laadukkaisiin syöttöihin. Lisäksi Seikola joutuu ampumaan liian kaukaa, liian pitkiin levityssyöttöihin, usein peruuttavasta liikkeestä, ja lisäksi pitkän syötön takia kärkikarvaajalla on aikaa lukea tilanne ja tulla vastaan blokkaamaan.

Muutaman heikon suorituksen jälkeen on kuultu puhuttavan Seikolan jatkuvasti huonolaatuisista ratkaisuista. Kävin läpi Pelicansin puolustajien laukaisutilastot pudotuspeleissä. Liigan ilmoittamat laukaisumäärät ovat kokonaismääriä, johon lasketaan mukaan maalia kohti torjuttaviksi menneet, ohi menneet sekä blokatut laukaukset. Alla olevista numeroista näkyy, ettei Seikolan dominanssi sekä määrällisesti että laadullisesti ole kadonnut mihinkään. Mies osuu yhä maalia kohti, mutta toki laukauksen pitää silloinkin olla laadukas mennäkseen sisään.

Ehkä tarvittaisiin lisää maskia hyökkääjiltä?

Ja jotta tilastot säilyisivät emävaleina, ovat maaleja mättäneet epätarkimmat pyssyt Latvala ja Järvinen.

- - -

Pelicans-puolustajien laukaukset pudotuspeleissä
osumatarkkuus maalia kohti, maalia kohti/kaikki laukaukset, suluissa maalimäärä

60% - 61/101 Seikola (0)
56% - 18/32 Brocklehurst (0)
54% - 20/37 Jalvanti (0)
50% - 13/26 Marttinen (0)
46% - 18/39 Järvinen (2)
45% - 30/67 Latvala (4)

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.