13Huh/12Off

Välierähajatelmia ja finaalien pääsylippuhysteriaa

Viikko vierähti edellisestä kirjoituksesta, mutta yritetäänpä taas potkia näpeille. Eipä soinut Blues, vaan playoff-kiekkoa jatkettiin Lahessa iloisissa duurisävelissä yhtä kirvelevää jatkoaikatappiota lukuun ottamatta.

Blogi jäi viikon aikana päivittämättä osittain senkin takia, että periaatteeni mukaan aina pitäisi olla tarjota jotain omaa mielipidettä tai muuta kiinnostavaa näkökulmaa, muuten kyseessä on lukijoiden ajan tuhlaamista. Playoffeissa peli on näyttänyt totuuden ja puhunut puolestaan, joten siihen on ollut turhaa lähteä paljon mitään lisäilemään. Ennustaminen on liki mahdotonta ja pelit päättyvät maalin marginaalilla johonkin suuntaan. Playoff-lätkää parhaimmillaan.

Voittava veska, kun oikein silmiin katsotaan (kuva: © sm-liiga.fi)

Pakollisena pelaajanostona Blues-sarjasta on kruunattava Joonas Kuusela. Kärppien Johan Backlund suli, Bluesin Antti Ore suli, Kuusela ei sulanut. Neljä voittoa ja yksi tappio, päästettyjen maalien sarja 1-1-2-4-1. Pelicans on finaaleissa ja kritiikki on vaimennut, joskin harva tohtii kovasti kehuakaan kun kyseessä on vain "Tötsä". Pelicansin piti romahtaa Niko Hovisen poissaoloon, mutta viidettä kautta Lahdessa torjuva Kuusela hoitikin homman. Se on hienoa jos mikä, ja ajatelkaapa kuinka tärkeä ponnahduslauta tämä kevät on jatkon kannalta. Toki sanomattakin on selvää, että kaksi vuotta maajoukkuetasolle koppailleen Hovisen ollessa maalilla mieli on rauhallisempi, mutta Tötsältä ei pidä viedä kunniaa pois.

Kipeistä ja vaivaisista puhuttaessa Kiekkoaktivistin veikkaus on se, että molemmat Latvala ja Hovinen nähdään pelaamassa ensi viikolla. Latvala jo maanantaina ja Hovinen vieraspelissä tiistaina.

Blues-sarjasta ei totta puhuen noussut yhtä kovaa kapinaa kuin Kärppiä vastaan, mutta sillä ei ole mitään väliä. Parempi meni jatkoon ja sarja oli tasainen kahden 7 peliä urakoineen joukkueen välillä. Kulminaatiopisteeksi nousi Antti Oren sulaminen ja Pelicansin maali-iloittelu Espoossa 4-6 päättyneessä ottelussa. Viidennessä ottelussa Bluesilta mm. Varakas, Ilvonen ja Vallin puolustuksessa olivat jo silmin nähden niin väsyneitä, että oli vain ajan kysymys milloin Pelicans neljän ketjun mankeli lyö spartalaiset kanveesiin. Väsymys taisi painaa myös lihaosaston Huhtalaa ja Talajaa, jotka olivat kovin säyseitä poikia. Vasta 17-vuotias Juuso Ikonen taas teki mahtavan sisääntulon SM-liigan pudotuspelihin, sillä tätä ennen tilillä ei ollut A-nuorten playoffeistakaan kuin 1 ottelu!

HALLI MYYTIIN LOPPUUN 16 SEKUNNISSA! kirkuu ESS:n nettitoimitus. Hieman täytyy ihmetellä tätä uutisointia viimeaikaisten kokemusten perusteella. Halli on vasta loppuunvarattu. Ei myyty, vaan varattu. Iso osa lipuista on vielä lunastamatta, ja toivottavasti osa niistä jäisi myös toista sataa euroa nyhtävien huutokauppatrokareiden käsiin.

Pelicans alkaa olla sellainen yleisömagneetti, että tulevaisuudessa toivoisi kehittyneempää myyntijärjestelmää. Kausikorttilaisilla on jo etuosto-oikeus, mutta voisiko esimerkiksi yli 15 ottelua irtolipuilla käyneitä myös palkita ilmiselvästä kiinnostuksestaan omalla muutaman tunnin etuosto-oikeudella lipunmyynnin alkaessa, ennen kuin jäljelle jääneet piletit vapautetaan tuhansien juuri Pelicansin löytäneiden taisteltaviksi. Tai entä jos pudotuspeliotteluiden lipun ostamisessa vaatimuksena olisi, että olet nähnyt kauden aikana vähintään 2 kotiottelua runkosarjassa? Se vaatisi jo trokareiltakin vähän panostusta bisnekselleen.

Ihminen on käynyt kuussa, joten tekniikasta tällainen järjestelmä ei pitäisi jäädä kiinni.

Comments (1) Trackbacks (0)
 1. Eli kuteten kirjoitit Tötsä on todellakin lyönyt itsensä läpi Pelicans kannattajien sydämmiin.
  Aina aikaisemmin haukuttiin Tötsää siitä että se on ikuinen kakkos maalivahti, et ei henkinen kantti kestäisi, harvemmin ”Nupen” kouluttamilta vahdeilta on puuttunut sitä henkistä tasoa mitä vaaditaan Ykkös maalivahdilta, henkinen sekä fyysinen puoli pitää olla huippu kunnossa. Ja joukkueella pitää olla luotto oman maalivahtinsa tekemisiin. Hyvinhän Kuusela onkin pelannut, vaikka huomaakin et se ei ole torjunut vielä paljoa.

  Latvalan poissa olo todellakin näkyi viimeisestä pelistä vaikka Hurri hoitikin tonttinsa moitteettomasti.
  Mutta LAde on niin iso osa jo henkisellä puolella, sytyttämään joukkuetta, jotta laden toivotaan vielä palaavan kaukaloon viimeiseen 4-peliin.

  ENITEN EDELLEENKIN TOIVOISIN FANIEN OTTAVAN OSAA PELIN TUNNELMAAN, HUUTAISIVAT ELÄISIVÄT TUNNELMA TUO PELAAJILLE PAREMMAN VIILIKSEN SE ON SE KUUDES KENTTÄPELAAJA!

  Ei näitä finaaleja nyt niin usein ole ollut että voisi istua kuin kirkon penkissa tuppisuuna. SAA SITÄ MUUTENKIN ELÄÄ PELISSÄ kuin maalien tullessa. ÄÄNTÄ LAHTELAINEN KOTIYLEISÖ!


Trackbacks are disabled.