4Huh/12Off

Mä elän vieläkin

Huhhuh. Playoffien pelitahti niistää mehut penkkiurheilijastakin. Mutta vielä sitä hengissä sätkitään, kuten elää myös Pelicansin haave jalometalleista. Kärpät nyljetty, mutta miten soi Blues? Latteuksilla alkuun, niitähän ne ammattilaisetkin viljelevät.

40 vee, MVP ja nousun arkkitehti (kuva: © sm-liiga.fi)

Jonkin oli muututtava, ja niin tapahtui. Peräänkuulutin uusia ratkaisijoita, joiksi Latvala, Smolenak ja Pöyhönen etunenässä ilmoittautuivat. Kolmen voiton timanttinen nousu on varmasti jo analysoitu puhki, mutta ei sen edessä voi kuin kumartaa. Oulussa kahden erän jälkeen näytti siltä, että kesäloma kutsuu väistämättä, mutta kuten niin monta kertaa ennenkin tämä joukkue näpäytti epäilijäänsä sormille Eastonin komposiitilla.

Viimeistään sarjan seitsemäs ottelu asetti lähinnä humoristiseen valoon runkosarjan niinkutsutut "pakkovoitot". Playoffit ovat kliseisesti sanottuna aivan oma maailmansa, mutta niin se asia vain on. Kärppien joukkueestakin kuoriutui uusia ulottuvuuksia Salomäen ja Humlin johdolla. Vastenmielisiä pelaajia, mutta tapahtuneiden perään on turhaa itkeä. Kehäkettu Aravirta tietää kyllä mistä naruista näissä kekkereissä pitää vetää ja aina pitää olla valmiina kaikkeen.

Paljon puhuva oli myös Aran kommentti hallin käytävällä hävityn 7. ottelun jälkeen:

Vielä vuosi näitä hommia ja sitten riittää.

Lisää yllättäviä ja kovia käänteitä on tiedossa Bluesia vastaan. Hovinen, Lasch ja Hodgman ovat yhä merkattuja miehiä Huhtalan, Talajan, Sailion ja Varakkaan tikkatauluissa. Jos Kärpät oli valmis melkein mihin vaan, niin Blues on varmasti kaikkeen. Kommentit liigan tuomaroinnista ja kurinpidosta jätän kauden päättymisen jälkeen. Nyt oleellisinta on keskittyä Pelicansin "omaan peliin" jättäen epäoleellisuudet taka-alalle. Sampo Liusjärven munat kuohittiin Salomäen tapauksessa ja niitä uskottavuuden rippeitä ei näissä puitteissa enää takaisin saa. Liusjärvi on ammatiltaan varatuomari, ja hänen päätöksensä yli käveli mystinen SM-liigan kurinpitoryhmä jäseninään liigan yhteysjohtaja Jarmo Koskinen ja pari juristia. Kurinpitoryhmän kokoonpanoa nimineen kaikkineen en muuten ainakaan nopeasti löytänyt liigan sivuilta.

Pelitahdissakaan ei näin keväisin tunnu juuri järki päätä pakottavan. Bluesille tärähtää neljä ottelua viiteen päivään, kun KalPa-sarjan sunnuntai ja maanantai lasketaan mukaan. Elitserienissä koko pudotuspelit pelataan alusta loppuun joka toinen päivä, ensimmäisellä kierroksella vieläpä niin, että kaksi paria pelaa yhtenä päivänä ja toiset kaksi toisena päivänä. Tv-lähetyksiä pääsee siis seuraamaan välipäivinä suorana, vaikka oman joukkueen kotiottelut katsoisikin paikan päällä hallissa. Voitaisiinkohan tämäkin malli kopioida Ruotsista, kun kaikki muukin surullisen kuuluisia playouteja myöten on tähän asti kopioitu?

Se vain vaatisi Tammikuun Tasauksen poistamista.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.