23Maa/12Off

Naatiskelut naatittu, kohti toista ottelua

Sitä se ottelupäivän outo värinä siis tiesi; viisi-nolla ja tyrmäystippoja näätäeläimen kuonoon. Naatiskelulle ei vuorokautta pidempää aikaa jäänyt, siitä playoff-tahti pitää huolen.

Matsi jätti positiivisesti kaksijakoisen jälkimaun. Luonnollisesti kyseessä oli yksi upeimmista voitoista, joita Pelicans-merkkinen joukkue on kotihallissaan napannut. Tuntui, että kaikki taivaankappaleet olivat torstai-iltana kohdallaan. Unelmastartti ensimmäiseen erään, Kärppien avainpelaajien nuppi ei kestänyt Isku Areenan metelissä, tuomarit avittivat sopivissa kohdissa ja lopusta huolehti ruotsalainen vähärasvainen reikäjuusto Backlund.

Toisekseen näytös oli esimakua siitä voimasta joka joukkueessa jyllää. Pelitapa, työmoraali, taito, fysiikka, luisteluvoima, aivan kaikki. Monet toistelevat luistelun ja liikkeen autuaaksi tekevää voimaa, mutta ennen kaikkea turkoosipaitainen ryhmä liikkuu järkevästi ja liikuttaa kiekkoa viisaasti. Luttinen voi tilanteen mukaan joko kuljettaa omaa laitaansa, siirtää pienen keskelle Koskirannalle tai heittää pitkän levityksen Laschille. Sinisen ylityksen jälkeen painottoman puolen pakki Seikola tai Järvinen tukee tyhjään tilaan. Pelicans hyökkää tiiviisti koko viisikkona ja käyttää koko tilan hyödyksi. Syöttöväyliä avautuu, hetkellisiä ylivoimatilanteita syntyy. Siinä on se nerous, ei pelkästään luistelemisessa kieli vyön alla "johonkin" suuntaan.

"Tilaa tekevä laituri" (kuva: © sm-liiga.fi)

Ottelun oleellisin anti taisikin olla joukkueen kokonaisvaltainen suoritus. Niko Hovisen haparoinnit tipotiessään ja kentällä kaikki ykkösketjun sentteristä kolmosparin pakkiin olivat playoff-vaihde silmässä sellaisessa tikissä, ettei Kärpille jäänyt lopulta mitään saumaa voittokamppailuun. Kukaan ei jäänyt katselemaan ja epäröimään.

Paakkolanvaaran nelosketjukin on jo kehuttu, eikä syyttä. Tärkeää oli myös ykkösketjun onnistuminen heti alkuun, missä ei pidä hämääntyä Laschin kiikaritehoista. Kärppien tuplatessa jenkkiä kulmissa avautui samalla tilaa Luttiselle ja Koskirannalle. Kirsikka kakun päälle oli Laschin puolustautuminen Mikkolaa vastaan, mikä oli aivan ennennäkemätön temppu Lahti-kiekossa, ainakin Pelicansin aikana. Se oli sitten sitä "jääkiekkoväkivaltaa", jossa kenellekään ei käynyt kuinkaan, mutta henkisesti kotijoukkueen taitopelaaja nöyryytti vierasjoukkueen rottapuolustajan. Koko Pelicansin joukkue ja 5000 lahtelaiskatsojaa näyttivät arvostavan toimenpiteen korkealle.

Mutta se siitä. Kiekko jäähän kello 17 Raksilan hallissa, joka pysyköön Raksilana tönköistä sponsorinimistä huolimatta, tai ehkä juuri siksi. Lauantaina takkiin, niin torstain täpinät on sillä nollattu. Sen verran kiinni takin napit siis kannattaa tässä vaiheessa pitää.

- - -

Liigakarsinnan ensimmäisessä osaottelussa Räpsä Räsäsen Sport hallitsi tapahtumia ensimmäisen kympin, kunnes Ilves pääsi lahjamaalilla johtoon ja meni menojaan 6-1 murskavoittoon. Vääräleuat ja muut omaan napaan tuijottajat, kuten etukäteen karsintoja vähätellyt Ilveksen puheenjohtaja Hannu Meskanen, saavat tästä tietenkin pontta puheisiinsa karsintojen turhuudesta. Asia vain on niin, että Suomi-kiekko tarvitsee unelmia, jotka saavat aikaan kunnianhimoa ja kansanliikkeitä. Muuten keitos väljähtyy kuin suljettu kultapossukerho. Mestis tarvitsee unelmansa liigapaikasta, Pelicans unelmansa mitalista ja Ilves unelmansa ammattimaisesta seurajohtamisesta.

Hakametsässä Sportin ainoasta maalista muuten vastasi jokunen kausi takaperin Pelsun a-junnuissa käynyt Matias Perkkiö, joka on Mestiksen Ville Leino. Ville Leino taas on Suomen Alexei Kovalev. Nämä kolme herraa ovat aivan toistensa kopioita luistelutyyliä, harhautuksia ja mailan käyristystä myöten.

Comments (1) Trackbacks (0)
  1. Backlundissa on kyllä rasvaa ku läski-Salosessa konsanaan. ;)


Trackbacks are disabled.