22Maa/12Off

Kasa kultaa tai läjä…

Karu on ilme Lahti-kaupungissa juhlapäivänä. Ei paista kevätaurinko, ei sinisty taivas. Tarkkailen katukuvaa etsien turkooseja elonmerkkejä ja koitan tulkita outojen sattumusten sanomaa.

Ilmatäytteinen Pekko heiluu torilla ja muotivärin bongaukseni alkaa Aleksilla, kun vastaan kävelee tuulitakkinen rouva 40-vee. Kärppien aamujäillä Ara ja Soosi Sihvonen herkistelevät joukkueesta viimeistä rentoutta irti. Donskoi puuttuu. Viisikkohommia ei tässä vaiheessa enää hierota, nyt vain syötöt jämäkästi lapaan ja laattaa pussiin.

Sitten treenit päättyvät, ja bussi hurauttaa pohjoisen pojat hotellille päin. Pelicansin huoltaja kiikuttaa Suikkaselle ja kumppaneille uusia kauluspaitoja. Nyt niissä kauluksissa on kuulema nappi, etteivät lepata sutenöörityyliin. Istumapaikat ovat myyty loppuun, seisomaan vielä mahtuu.

Perhosparvi vatsanpohjassa alkaa pikkuhiljaa heräilemään horroksestaan, kun talsin keskustaan päin. Korvanapeissa soivassa biisissä sanaillaan "looking for a pile gold" juuri kun samalla sekunnilla katsahdan jalkakäytävän reunassa nököttävään ruskeaan yllätykseen. Näin Lahessa.

Paasikivenaukiolla herrat 40, 50 ja pyöräilevä seiskakymppinen liittyvät värin tunnustajiin. Torilla poika 15-veen turkoosi huppari pilkottaa ujosti takin alta. Sokoksen valoissa sinisenturkoosi Citikka ja vähän viherätävämpi Nissani seisovat vierekkäin eturivissä. Sitten kuppilaan lukemaan IS Veikkaajaa, jossa IFK:n Siim Liivik kertoo köyhästä lapsuudestaan ja koulukiusatun tarinastaan. Samalla baarin kaiuttimista alkaa soimaan Jare  & VilleGallea... Oudot sattumukset sen kuin jatkuvat.

Salkkumiehet matkalla palaveriin, äiti itkevän mukulansa kanssa kiirehtimässä bussiin, mannet puhelinkaupassa ostamassa lisää minuutteja puhepakettiin, Ili Varmavuo sovittelemassa vielä yksiä kaksitehoja asiakkaan nenälle. Onneksi itselläni on tänään vain yksi aikamääre, ja se on kello 18:30. Siinä vaiheessa viimeistään runkosarja on historiaa ja kaikki alkaa nollista. Enää ei ole sijaa haihattelulle, kärsimättömyydelle ja höntsäilylle. Kärppien äärikokenut miljoonamiehistö pitää siitä kyllä huolen. Vaihto vaihdon jälkeen on kaikki oltava pelissä ja hereillä koko ajan. Pelicansilla on kaikki eväät siihen.

Kaksien finaalien mies Lade Latvala kommentoi Ilta-Sanomissa, että nyt on kasassa hänen uransa paras joukkue. Lopussa sitten katsotaan jääkö käteen kultaa vai kenties jotakin muuta - siitä ei kannata etukäteen murehtia.

Antaa Pelin näyttää.

PS. Ja naiset, muistakaahan että keltaiset asusteet ovat seuraavat kaksi viikkoa totaalikiellossa. Nyt kaappien pohjalta ne turkoosit huivit ja muut hepeneet ylle, se on nimittäin muotiväri ympäri vuoden.

Filed under: Lahti, Pelicans Comments Off
Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.