12Maa/12Off

Hyvät ja huonot uutiset

Pari, kolme pistettä enemmän olisi kelvannut tästäkin viikonlopusta, mutta eipä saatu. Kahden parhaan joukkoon pääsy on silti yhä omissa käsissä. Positiivisesti tarkasteltuna viikonloppu kävi hyvästä muistutuksesta pudotuspelejä ajatellen.

HIFK on kyllä noussut kauden edetessä tolkuttoman kovaan vireeseen; JYPin ohella selvästi kevään joukkueita. Tai sitten se on vasta noussut pelaamaan materiaalinsa edellyttämällä tasolla. Edellinen Lahden ottelu oli selvästi Pelicansin heiniä, tämä lauantai yhtä selvästi vierailijan. Perjantain HPK-höntsäilyn jäljiltä Pelicansin kone ei tuntunut käynnistyvän kunnolla oikein missään vaiheessa. IFK taasen rokotti tylysti puolustuksen löysäilystä kolme ensimmäistä maaliaan. Jälleen kerran rohkenen väittää, että Pelicans ei kaatunut Joonas Kuuselaan, vaikka huippuveskari olisi ehkä yhden kolmesta ottanutkin

Pitäisikö näistä kahdesta ottelusta huolestua? Tuskinpa. Melko huonojakin otteita Pelicans on ehtinyt kauden mittaan esittämään useampaankin kertaan, eikä joukkueen yleistekeminen ole heilahtanut niistä mihinkään suuntaan. Fraasi "Vielä ei ole voitettu mitään" päätee silti sen verran, pudotuspeleissä maailma muuttuu. Tuomarilinjan löystymisestä on jo ollut viitteitä viime otteluissa. Iso osa kiekkokontrollista ja liikkeestä tähtää vastustajan rikkeisiin ja Pelicans - kuten muutama muukin joukkue - tulee kärsimään kahvaamisesta, kun jokaisessa tilanteessa ei voi heittää pötköllekään jäähän ylivoiman toivossa. IFK-ottelu ei ratkennut tuomarilinjaan tai kahvaamiseen, mutta pudotuspeleissä lisääntyvä estopelaaminen on asia, johon pitää varautua.

Toinen juttu on sitten ennakkosuosikin asema. Alun alkaenkin Pelicans lähti kauteen haastajana ja pääsi yllättämään puskista loistavan alkukauden turvin. Joukkueen vahvuudesta kertoo se, että paketti ei ole sulanut käsiin missään vaiheessa, vaan tuloskunto on säilynyt sarjan kärkikastissa. Mutta viimeistään pudotuspeleissä ennakkosuosikin paineet ovat Pelicansilla, ja tiukan paikan tullen niin joukkueen kuin yleisönkin on pystyttävä se käsittelemään.

Tässä suhteessa lauantain kuuma kamppailu oli kuin playoffs pienoiskoossa - ja täydellinen ryöstöretki vierasjoukkueelta.

Maanantain hyvät uutiset ovat, että Pelicans harjoitteli aamupäivällä vihdoin täydellä miehistöllä Niko Hovinen, Tommi Paakkolanvaara ja Aaron Brocklehurst mukaanlukien. Pelaajat ovat moneen otteeseen kehuneet Suikkasen harjoitusmetodeja ja hauskaa näytti tänäänkin olevan. Alavireisten ottelujen jäljiltä ei hinkattu viisikkopelin avaus- ja karvauskuvioita, vaan reilu tunti käytettiin osin jopa vähän leikkimielisiin kisailuihin mies miestä vastaan ja joukkueen puoliskojen välillä. Jonkinlaisena viikonlopun jälkihöyrynä sentään väännettiin maalineduspelaamista 3vs3-harjoitteessa.

Comments (1) Trackbacks (0)
  1. Ja tarkennettakoon, että Jan Platiliahan ei jäällä nähty vieläkään. Pahasti hutiin meni se hankinta.


Trackbacks are disabled.