5Maa/12Off

Jääkiekossa ei onneksi tuuliverkkoja tarvita

Tuntuuko joskus, että jääkiekko on mennyt aikamoiseksi säätämiseksi mainoskatkoineen ja jokavuotisine sääntömuutoksineen? Sama on näköjään trendi mäkihypyn puolella. Nyt lasketaan jotain tuulikertoimia joka hyppääjälle erikseen, millä ilmeisesti pyritään pääsemään eroon odottelusta ja lähtölavakikkailusta. Ihan kiva idea noin teoriassa, mutta kisojen peruutuksia silläkään ei ole pystytty estämään.

Lätkäjätkänä Isku Areenan mukavassa lämmössä tuntuu vähän käsittämättömältä, että 2010-luvulla nämä mäkimiehet yhä virittelevät onnettomia tuuliverkkoja ja lumisateen sattuessa vauhtimäkeä harjaillaan sekä puhalletaan lehtipuhaltimilla auki. Kaikki tämä vain todetakseen, että eipä tänäänkään päästy hyvästä yrityksestä huolimatta hyppäämään. TV-sopimuksetkin kun on tehty sillä mielellä, että Keski-Euroopan isoilla kanavilla olisi jotain mitä kansalle näyttää.

Eiköhän olisi mäkiperheellä jo aika herätä nykypäivään ja kattaa mäet jonkinlaisella läpinäkyvällä rakennelmalla? Lahteenkin haetaan noita 2017 hiihdon MM-kilpailuja. Siinä olisi varmaan kovin valttikortti pöytään, kun päästäisiin sanomaan, että meidän hyppytunnelissa muuten hypätään satavarmasti, oli tuulet ja sateet mitä tahansa. Tuloksetkin taatusti vertailukelpoisia ja oikeudenmukaisia.

Huumorin kukka on kukkinut tuossa 2017-kisojen logossa, kuvaten selvästi suomalaisen talviurheilun laskevaa tulos- ja talouskäyrää, mutta arvoituksellisesti käyrän loppuun on jätetty pieni nousukohta.

Miljoonahankkeen, eli mäen kattamisen, rahoitus onkin sitten toinen juttu, kun itse mäkimaajoukkue lienee jo persaukinen, eikä näillä kolmenkympin sijoituksilla mitään mäkihuumaa nosteta. Lahden kaupunki toki on rahaa syytänyt urheilukeskukseen vuosien varrella antaumuksella. Ihan vaan siltä varalta jos joskus päästäisiin isosta betonista tuurilla hyppäämäänkin. Vieläköhän löytyisi muutama miltsi katettuun suurmäkeen, kunhan ensin on saatu Suurhallin 25 miljoonan kompromissiremontti alta pois? No, ehkä on ihan hyvä että kaikkia kilpaurheilupaikkoja ei tässä kaupungissa päästetä rapistumaan.

Ja tarjoavathan Salppurin kisat myös lätkäjätkälle jos ei muuta, niin ainakin kaljateltan.

- - -

Mutta nyt sitten tuntosarvia kohti Isku Areenaa, missä valkoista pöytäliinaa ja limupulloja asetellaan aitioon numero 17. Näinköhän don Kaarnan verkkoon olisi kunnon kanadanlohi uinut?

Jos on, niin Seppäsen Eskon ehdottelemasta patsaasta voisi jo ainakin pienen kipsivedoksen muovailla.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.