29Hel/12Off

Lauantaipeli tiistain vaatteissa ja keskiviikkona torille

Eipä ollut tiistain liigavääntö tällä kertaa mitään pakkopullaa, päinvastoin! Tupa melkein täynnä, mahtava voitto Pelicansilta ja meininkiä hallissa. Se oli lauantaipeli tiistaiksi puettuna.

Uskonvahvistusta tilasin ja Pelicans toimitti sen tyrmäävällä tavalla. Juuri tällaisten esitysten takia luotto kuluvan kauden joukkueeseen on aivan eri tasolla kuin koskaan aiemmin. Tärkeää on nyt katsomon puolellakin se itsekunnioitus, ettei ruveta suorituksia itse vähättelemään - "mutku SaiPalla oli kaksi imuria maalilla", "mutku IFK:lta puuttui kentällinen maajoukkuemiehiä". Pelicansiltakin puuttui Niko Hovinen, joukkueen tärkein pelaaja.

Mistä löytyisi lisää ylisanoja? (kuva: © sm-liiga.fi)

Hallilta kantautuineiden tietojen mukaan Niko voi omin sanojensa mukaan aivan hyvin pelata perjantaina Jokereita vastaan, mutta ymmärrettävästi lonkan kanssa ollaan tässä vaiheessa kautta äärimmäisen varovaisia. Reilun viikon takaisessa Blues-ottelussa maalilla häärimistä ei auttanut perheenlisäyksen myötä valvottu edellisyö. Loppu hyvin, kaikki hyvin - Pelicans paukutteli pienokaisen johdosta omat kunnianlaukauksensa SaiPan ja IFK:n verkkoon Joonas Kuuselan torjuntavuoroilla. Täysistä kahdeksasta ottelustaan Tötsä Kuusela on muuten torjunut neljä suoraa voittoa, yhden jatkoaikavoiton ja kahdesti rankkareille. Viikonlopun Kärpät-ottelu on tähän asti ainoa suora tappio.

Tiistai-illan sankarista ei ole mitään epäselvyyttä. Nyt on Justin Hodgmanin vuoro vetää muuta joukkuetta perässään. Tuo luistelu yhdistettynä puhtaaseen taitoon ja ulottuvuuteen sekä valtavaan pelinälkään on yhtä kuin kesällä pelaaja-agentin lupailema dominointi. Uskomattoman hyvä pelaaja kaikkiaan, ja erinomainen kanadalaisen kiekkoilun lähettiläs. Liian harva suomalainen pelaaja elää pelissä mukana yhtä voimakkaasti tunteitaan näyttäen ja kiekkoa lapaansa vaatien.

Kevään kannalta hyvä merkki oli myös se, että Hodari malttoi lähinnä naureskellen viitata kintaalla IFK-agitaattori Ilari Melartin pölötyksille. Myös Radek Smolenak nousi esiin paitsi maalillaan, myös menemällä oman tähtipelaajan ja vastustajan kultaisen noutajan väliin. IFK-leirissäkin myönnettiin, että tiistai meni Melartin osalta oppirahojen makseluksi kun pari pohjoisamerikkaa nähnyttä ulkomaalaista tuli vastaan.

Eilisessä ottelussa Jan Latvala pelasi 500. runkosarjaottelunsa Pelicansin paidassa, ainakin jos liigan tilastoja on uskominen. Onnea Lade! Tiistain jälkeen kunniataulukko Pelicansin liiga-ajan osalta näyttää tältä:

1. 500 Jan Latvala
2. 366 Kari Sihvonen
3. 328 Henri Heino
4. 309 Toni Koivunen
5. 308 Toni Saarinen

- - -

Hienon voiton jälkeen on tapana mennä torille, ja niinhän sitä keskiviikkona mentiinkin, kun kisatorin minikaukalossa vastakkain asettuivat Pelicansin ja Kortteliliigan kiekkotaiturit. Pelicansilta mukana olivat maalivahdin tamineissa Nupe Nurminen ja Janne Juvonen, sekä kenttäpelaajista Pekka Jormakka, Janne Tavi, Teemu Rinkinen, Marko Pöyhönen, Joni Isomäki ja Matias Loppi. Mikrofonin varressa totutusti moottoriturpa Antsa Mertaranta ja asiantuntijakommentaattorina Suikkasen Kaitsu.

Ottelu päättyi rankkareidenkin jälkeen tasapeliin 2-2 ja Kortteliliigan sarjajyrätkin pääsivät kerrankin jakelemaan nimmareita, tai ainakin yhden nimmarin. Yleisöä oli paikalla komea määrä, sääkin suosi. Ja jotkut pahimmin bonuskortteihin aivopestyt vielä väittävät, että kaupungin keskustori on peltomarketteihin verrattuna täysin yhdentekevä kohtauspaikka.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.