28Hel/12Off

Lahtelainen lätkäfani on tuomittu murehtimaan?

"Ikinä ei ole hyvin" on joku viisas joskus lausunut. Edes lottovoitto ei taida olla täydellisen huoleton olotila. Kannattaisiko murehtiminen ja märehtiminen silti joskus heittää romukoppaan?

Tänään pitäisi taas IFK:ta vastaan voittaa. Ihan niin kuin näinä aikoina jokainen ottelu pitäisi voittaa, tai muuten ollaan hävitty tämä kausi. Joulun jälkeen puhuttiin, että nyt kun tämän viikon ottelut klaarataan voittokkaasti, niin se ja se sijoitus alkaa olla varma. Kunnes seuraavalla viikolla todettiin, että voitoista huolimatta mikään ei olekaan tasaisessa sarjassa varmaa. Ylipäätään jo pidemmän aikaa sarjataulukon kyttääminen on siitä syystä ollut turhaa touhua. SM-liigatuotteen paras ominaisuus on ehdottomasti viime vuosina nähty sarjan tasaisuus ja mikäs sen hienompaa. Viimeistä joukkuetta lukuunottamatta kaikki on vielä aivan auki, kun kahdeksan kierrosta on jäljellä.

Auki on myös Pelicansin sijoitus ykkösestä seiskaan. Nyt kuuluu olla huolestunut siitä. Ykkösmaalivahti on telakalla, montakohan helppoa Kuusela tänään päästää? Ollaanko taas tappioputkessa? Onko Pelicansin ja Suikkasen kupla puhjennut? Menee ehkä jankkaamiseksi, mutta itse en jaksa nyt huolestua näistä arvoituksista. Yhä vain sinnitellään - tai porhalletaan - sarjakakkosena 94 pisteen turvin; siihenkin mahtuu aika monta tiukan paikan venymistä ja pakkovoiton lunastamista.

Muutkin kärkijengit muuten häviävät joskus. Viimeisen 10 ottelun kuntopuntarissa Ässät ja KalPa ovat Pelicansin takana, kuopiolaiset jopa 5 pisteen verran. IFK on painelemassa ohi, mutta se ei ole mikään katastrofi. Paljon mahtuu myös pääkilpailijoiden keskinäisiä otteluita kevääseen; Ässät-KalPa, KalPa-HIFK, HIFK-JYP...

Vajaan vuoden takaa muistan sen illan, kun runkosarja oli juuri päättynyt ja Pelicans päätyi sarjan viimeiseksi, oliko se nyt maalin vai pisteen erolla. Pyörin varmaankin puoli tuntia ympyrää asunnossani manaten tiedossa olevaa karsintasarjaa ja raskaan kauden jatkumista. Jos on siitä päivästä tultu pitkä tie tuloksellisesti, niin on myös löydetty uudet murehtimisen aiheet. On epävarmaa jatkuuko kahden pinnan keskiarvo, saadaanko kotietu ja onnistutaanko huippuleveästä hyökkäysmateriaalista kasaamaan toimivat ketjut. Nyt huolena on myös Hodgmanin jatkosopimus ja ettei Pekka Jormakan tasoinen laituri välttämättä mahdu joka ilta kokoonpanoon.

Voittamisen kulttuurin puutteesta on Lahdessa puhuttu paljon. Tänä vuonna homma ei ole taidosta kiinni, mutta onko uskosta? Jotkut vähän perinteikkäämmät seurat ovat olleet näissä tilanteissa ennenkin ja onnistumiset niissä antavat uskoa tulevaankin. Siis sitä uskoa, että tämä Pelicans, näissä väreissä, tässä kotihallissa voi kaataa kovia vastuksia ja tehdä sen mitä ei oikein saa ääneen sanoa, eli painella mitalipeleihin neljän parhaan joukkoon. Siinä hommassa ei kaivata yhtä miestä tai tyylipisteitä, vaan fyysistä ja henkistä kovuutta.

Sekin on totta mitä Pelicans-leirissä on monesti toisteltu: toistaiseksi on voitettu vasta runkosarjapelejä, ei mitään sen isompaa. Tosin niitä on voitettu hemmetin paljon ja pitkään. Panosten kasvaessa lätkäfanin huolet ja murheet vain muuttavat muotoaan. Yleisökään ei jaksa aina innostua voitoista kun niitä on tullut niin paljon. Ihmismieli on joskus outo maailma.

Uskoa, Lahti, uskoa. Siitä se voittaminen alkaa. Toisaalta voi olla niinkin, että tämän parempaa tilaisuutta huolettomuuteen ei lätkäfanille tule. Sisälsikö tämä kirjoitus sitten enemmän voitontahtoa vai epävarmuutta siitä paremmasta tilaisuudesta?

Ehkä tasapuolisesti molempia.

Filed under: Lahti, Liiga, Pelicans Comments Off
Comments (2) Trackbacks (0)
  1. Eli suurimmaksi kysymysmerkiksi tässä jää se kuika paljon Lahtelainen koti yleisö kannustaa omiaa. Eli jos Löytyy vastaavaa huutoa kuin aikanaa noustessamme 1- divarista ylös. Silloin koko hemmetin Lahti huusi omiensa puolesta. Ihan oikeesti joukkue kuin joukkue saa lisää voimaa ja tahtoa siitä että omat kannustaa. On ollut pelejä joissa on sellainen tunnelma et se saa koko kropan tarisemaan ja helvetin hyvän olon tunteen vaikka oleis tullut takkiinkin, mut yleensä lahtelainen kotiyleisö on aktiivisempi kirkossakin.

  2. Eilisessä pelissä oli ääntä ja meininkiä :) hyvä homma :)


Trackbacks are disabled.