26Hel/12Off

Kovia kohtaloita: Oulu, Heinola, Nizza

Kaikenlaista voi lätkäjätkä pelatessaan kohdata. Reissaamista varapelaajana Ouluun, taktisesti ummikkoa päävalmentajaa tai vuoristopatikointia hengennostatuksena.

Kärpät-Pelicans meni miten meni, ei siitä nyt sen enempää. Selostuskaksikosta Anssi Ritari-Toni Häppölä jäi mieleen pari juttua. Ensimmäinen oli tietenkin Häppölän myöhästyminen erän alusta erätauon jälkeen, kun järjestyksenvalvoja ei päästänyt pelin aikana kulkemaan katsomon rappusia ylös selostuskoppiin. Tervetuloa Suomeen, täällä ei tarvitse tervettä järkeä käyttää kun on saanut jonkin alan valvojan tittelin haltuun.

Toinen juttu oli sitten se, kun herrat bongasivat, oliko se nyt Teemu Rinkisen, jostain hallin uumenista varapelaajan roolissa ja rupesivat pohtimaan kokoonpanon ulkopuolelle jäävän kovaa kohtaloa. Osa joukkueista ottaa vieraspeleihin mukaan ylimääräisiä pelaajia kaiken varalta, ja Pelicans kuuluu näihin joukkueisiin. Sitä joutuu istumaan bussissa Ouluun asti, vetämään vielä varusteetkin päälle ja kaartelemaan alkulämmöt jäällä, vaikka viime hetken poisjääntejä tapahtuu aniharvoin. "On se raskasta", sanoi Häppölän poika.

Kyllä mä sanon, että jos sitä on saanut lätkäharrastuksestaan tehtyä ammatin, tienaa sellaiset 50 donaa verotettavaa kaudessa ja jonain 23-vee nousukaspelaajana havittelee liigaminuutteja, niin siinä tapauksessa reissataan vaikka Nuorgamiin asti jos kaiken nähnyt päävalmentaja niin vaatii. Ei siellä Reissu Ruodin luksusbussin korttiringissäkään varmaan mikään Suomen mädäntynein työilmapiiri vallitse.

Aikamoista paapomista äijälajin miehiltä.

- - -

Sinkkosen viimeinen päävalmentajapalvelus on Jatkoajan Erno Laisin kirjoituksen otsikkona.

Taktista osaamista Sinkkosella on yhtä vähän, kuin allekirjoittaneella toimittajalla ja siksi päävalmentajan palli on aivan liian epämukava tälle tulevaisuuden huippuapuvalmentajalle.

Tämä on ilmainen vinkki jokaiselle seurajohtajalle ja päävalmentajalle; palkkaa Jasi, jos haluat joukkueesi taistelevan illasta toiseen perkeleen lailla.

Sikäli kun toimittajalla on saman verran taktista osaamista kuin Mestiksen päävalmentajalla, niin olisin odottanut hieman syvällisempää analyysiä huonon kauden syistä ja seurauksista. 20 maalin tappiota ja kapteenin loukkaantuminen ei vielä riitä. Itselläni on omat näkemykseni (epäilykseni) pelillisistä puutteista, mutta palattakoon niihin myöhemmin. Nyt tärkeintä on, että Peliitat joko klaaraa LeKin karsinnan karsinnassa tai viimeistään varsinaisissa karsinnoissa sijoittuu kahden parhaan joukkoon, jotka Mestikseen pääsevät. Sunnuntaina pelataan taas Heinolassa LeKin johtaessa otteluvoitoin 2-1.

Jos niitä Jasin apuvalmentajamahdollisuuksia arvioi, niin ei sinne kiekonkerääjä-agitaattoriksi ketään oteta kuin korkeintaan Ilvekseen, mutta siellä siinä hommassa on jo Raipe. Ammattimaisissa organisaatioissa koko valmennusryhmän on oltava samalla pelikirjan sivulla.

- - -

Mitä taas tulee reissukokemuksiin ja ammatimaisuuteen, niin toisenlaista perspektiiviä asioihin voi saada esimerkiksi lähtemällä Nizzaan pelaamaan Ranskan divaria. Neljä parikymppistä kollia, Roope Rautanen, Joni Räikkönen, Karri Koivu ja Joonas Saari, lähtivät Suomesta matkaan ja tuloksena on jos ei muuta, niin ainakin hulvattomia blogipäivityksiä Uusi Suomi -verkkolehdessä. Poikien kummisetänä Välimeren rannalla toimii yli 300 SM-sarjaottelun konkari Juha Rantasila.

Miten suu pannaan, kun seuran järjestämän kämpän pesukone on keskellä olohuonetta, joukkueen slovakkivahvistukset lämivät harjoituksissa suutuspäissään toisiaan kohti ja seuran A-junnut lähtevät pakettiautolla kuskaamaan varusteita 12 tunnin ajomatkan päähän vierasotteluun pääsemättä nelosketjussa edes itse pelaamaan? Kannattaa lukea.

Jääkiekkoa Nizzassa - Juha Rantasilan terveiset
Jääkiekkoa Nizzassa, osa 1 - Alkushokki
Jääkiekkoa Nizzassa, osa 2 - Patikkamatka
Jääkiekkoa Nizzassa, osa 3 - Viikon varoitusajalla Ranskaan
Jääkiekkoa Nizzassa, osa 4 - Kulttuurierot, maassa maan tavalla?
Jääkiekkoa Nizzassa, osa 5 - Ensimmäinen vieraspeli
Jääkiekkoa Nizzassa, osa 6 - "First, you play. After, you stop."
Jääkiekkoa Nizzassa, osa 7 - Pelimatkoja ja kotipelin rituaalit

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.