24Hel/12Off

Historian havinaa torstai-illassa

Pelipäivä on juhlapäivä, joten näin ollen perjantai voi myös olla krapulapäivä. Pitihän 10-3-voittoa SaiPasta jotenkin juhlistaa.

Olipahan murskajaiset! Ei varmaan tarvitse enää kenenkään muistella juhlapelien kirveleviä tappioita. Maaottelutauon jälkeinen jähmeys näyttäisi olevan ominaisuus, joka tulee samassa paketissa Kai Suikkasen kanssa, eli siihen kannattaa vain tottua. Juhlahumun ja ketjumuutosten keskellä taivuttiin pariin yhden maalin tappioon, ei sen kummempaa. Peli palautui SaiPa-ottelussa oikeaan kuosiin ja se oli loppunumeroitakin tärkeämpi seikka. Onnittelut jokaiselle 3870 katsojalle, jotka torstaina "vaivautuivat" paikalle liigaotteluun.

Jonkinlainen läppä tosin oli se, että Pelicans naulaa kympin täyteen 56. minuutilla ja kymmenet katsojat poistuvat kiireen vilkkaa hallista. Tätä toimintaa en ole ikinä suomalaisessa kulttuurissa ymmärtänyt. Mikä on niin vastenmielistä katsoa peli loppuun asti kun kerrankin päästään nauttimaan oikein yltäkylläisesti?

Yhden pelin romahduksesta huolimatta täytyy kyllä hattua nostaa SaiPalle ja Selinin Atulle; kukaan niihin ei ennen kauden alkua uskonut ja itsekin uskoin vain jumbosijan välttämiseen, mutta niin vain ovat kammenneet sijoituksensa ihan säälipleijareiden kynnykselle. Eilenkin nähtiin molemmilta joukkueilta huippuvauhdikasta peliä ja silti myös hyvää syöttöpeliä, ainakin niin kauan kun matsi pysyi tasaisena. Luulenpa, että HPK teki valmentajavalinnassaan ihan hyvän ratkaisun.

Pelicansin kaikkien aikojen kokoonpano nousi myös puheenaiheeksi ennen matsia. Ei siis All Stars-miehistö, vaan yksittäiseen otteluun nimetty kokoonpano. Toden totta, painakaa eilinen päivämäärä 23.02.2012 ja pelaajalista mieleen; ilman Niko Hovistakin tuo oli Pelicansin liigahistorian kovatasoisin nippu.

Luttinen - Koskiranta - Lasch
Smolenak - Hodgman - Sopanen
Tavi - Immonen - Pikkarainen
Wärn - Paakkolanvaara - Jormakka

Järvinen - Seikola
Jalvanti - Latvala
Platil - Marttinen

Kuusela
Juvonen

Uusista miehistä Ilkka Pikkarainen on ylivoimainen kunkku. Siinä on nyt se todellinen voimahyökkääjä, joka laukoo painavasti ja ajaa sadan kilon voimalla taklaukset mahdollisimman vittumaisesti loppuun asti. Radek Smolenak taas on ehkä odotetustikin hävinnyt kuvasta parin hyvän pelin jälkeen.

Märkiä pyyhkeitä menee Jan Platilille, jonka pelaamista kuvaa parhaiten sana pelko. Miehessä itsessä täytyy vähitellen olla vikaa, jos jättimäinen puolustaja ajetaan joka pelissä kerran kylmäksi,toisin sanoen pelinluvussa, jalkojen tasapainossa ja luistelutekniikassa on isoja puutteita. Paineen allakin pitäisi uskaltaa mennä ensimmäisenä kulmaan hakemaan kiekkoa, vähän kuin Ville Uusitalokin menee joka ainoa kerta, vaikka tuleekin välillä jyrätyksi. Se on sitä pelirohkeutta. Kiekolliset ratkaisut taas ovat järjestään hätäisiä suupaisuja. Pahimmillaan Platil on antiteesi Pelicansin pelirohkeille puolustajille. Syytä petrata pudotuspeleihin, ja näillä otteilla ei jatkoon ensi kautta ajatellen.

- - -

SM-liiga tiedotti torstaina "historiallisesta muutoksesta", kun Stockmannin toimitusjohtaja Hannu Penttilä valittiin liigahallituksen puheenjohtajaksi ja liigahallituksessa seuroja edustavat enää IFK:n Timo Everi, JYPin Jukka Seppänen ja SaiPan Tuomo Räsänen. Hallituksen muut jäsenet ovat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun professori Vesa Puttonen, sekä Veikkauksen lakimies Pekka Ilmivalta (ex-Reipas) sekä Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen.

Todella historiallista. WTC-tornit, Neukkujen kaatuminen... Muistatko sinä missä olit kun SM-liigan hallintomalli muuttui? Lehdistötilaisuus alkoi torstaina klo 14 ja liigan toimistolla muistettiin vasta lounastauolla tiedottaa tilaisuudesta.

No, ilmeisesti nyt päätöksiä voidaan tehdä 75 prosentin kannatuksella, eli jokaisen liigaseuran yksimielistä päätöstä ei enää vaadita. Mistä asioista tämä muinaismuistohallitus sitten ikinä päättääkään, Penttilän jorinoista päätellen ainakin kansainvälistymisestä ja uudesta tv-sopimuksesta.

Joku varmaan vetää senkin ässän hihasta, että laitetaanpa liiga peräpäästä kiinni.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.