22Hel/12Off

Pelicansin peliasu kestää vertailun

Jos liigajoukkueiden peliasut laitetaan kauneuskilpailuun, on Pelicansilla siinäkin pullat hyvin uunissa. Ei aivan ykkössijaa, mutta kärkipäähän kuitenkin. Listan toisesta päästä löytyvät perinteisen rumat tilkkutäkit.

Positiivista on se, että SM-liigaseuroilla on jo noin 4-5 siedettävän näköistä peliasukokonaisuutta, joissa on vähän sentään mietitty rättien tyylikkyyttä ja mainosten värimaailmaa. Loppujen osalta ei voi kuin ihmetellä mitä mainostajat ja liigaseurojen edustajat ovat mahtaneet ajatella. Yleisestikin ihmetyttää pikkupuulaakien into tunkea postimerkin kokoisia logojaan tilkkupaloina suosikkiseuransa paitaan, kun lopputuloksena on sekä susiruma pelipaita että mitätön näkyvyys. Sponsori - miksi pilaat pelipaidan?

1) Jokerit [kuva]
Naapuriseuralla punainen ja sininen sointuvat paremmin yhteen, mutta kokonaisuutena Jokerit korjaa voiton. Paidassa narrilogo on kunnolla framilla, ei mainokset. Mikään mainoksista ei pistä pahasti silmään.

2) HIFK [kuva]
Perinteinen ja tyylikäs. Värityksessä on jotain maagista. Pelipaita on edestä sarjan tyylikkäin ja KOFF on liigan paras esimerkki toimivasta markkinointiyhteistyöstä, samoin Mersu on kivasti aseteltu etureisiin. Hihanumerot hyvin näkyvillä. Housut ja sukat pudottavat kärkisijalta.

3) Blues [kuva]
Valkoiset kypärät eivät sovi, muuten hyvä yhtenäinen väritys. Kivat sukat. KOFF, Neste Oil ja Barona tinkineet omista tunnusväreistään, muodostaen hyvän etupuolen paitaan. Seuran logo ei erotu tarpeeksi. Muutama ruma valkoinen lätkä osunut tähänkin peliasuun.

4) Pelicans [kuva]
Kylkien raidat tuovat ryhtiä ja rajaavat mainokset keskiosalle. Hartioiden päällä oleva Uponor ja reisien GoOn parhaiten sovitettu värimaailmaan. Lahti Energia, Versowood ja Marakon pilaavat etupuolen, ahtaen samalla pelikaanilogon liian pieneksi. Valkoisten tilkkujen reunojen pyöristäminen ja häivyttäminen plussaa, ensimmäinen liigaseura joka näin on tehnyt? Hihanumerot voisi nostaa olkapäihin. Muutaman kokeilun myötä päädytty mustiin pelisukkiin.

5) Ässät [kuva]
Hyvät värit, mutta edustaa jo enemmän keskikastia. Kaikenlaista pientä, ei mitään liian häiritsevää. Paitamalli ja valkomustat raidat eivät enää kovin toimivia. Persuksissa tökeröt HELA-mainokset.

6) TPS [kuva]
Mustista peliasuista (Pelicansin lauantaipaitaa ei huomioitu) vähiten huono kokonaisuus. Valkoiset hartiat ja Masku-lätkä häiritsevät. Lukuisten mainosten punainen näyttää lähes kolmannelta pääväriltä. Kypärät pilattu sinisellä sutulla, mikä lie firma siinäkin yrittää mainostaa. Hihojen valkoiset raidat kiva yksityiskohta.

7) SaiPa [kuva]
Aika mitäänsanomaton, mutta keltamusta väritys erottuu. Sarjassamme housut pilaavat kokonaisuuden - värisuunnittelu unohdettiin paidan ja sukkien valmistuttua? Hihanumerot hyvin esillä, mutta valkorajaiset numerot eivät jotenkin istu kokonaisuuteen.

8) Lukko [kuva]
Sukat ja kypärä ihan kivat, siltä väliltä suttuisempaa. Vihreä Fennia ja oranssi Osuuspankki erottuvat rumuudellaan. Sekava kokonaisuus. Rahaa on millä mällätä, mutta näköjään pelipaitaan pitää tunkea jokainen Reiskan nakkikioski mukaan.

9) KalPa [kuva]
Mennyt huonompaan suuntaan koko ajan. KalPa-logo kutistettu minimaaliseksi. Kypärä, hartiat ja muutama mainos sovitettu hyvin väreihin, mutta niiden ympärystät tungettu täyteen hirvityksiä.

10) JYP [kuva]
Sama paitavalmistaja kuin Ässillä. Hartioiden valkopuna-kuvio pysynyt samana jo varmaan 10 vuotta. Kotikutoisen näköinen. Harvia ja Valtra ainoat joiden väritystä hieman mietittykin. Tunkkainen kokonaisuus.

11) Kärpät [kuva]
Tämä paita on jo huikea edistysaskel Kärppien viime vuosien paidoissa, kertoo jotain lähtökohdista. Joka helvetin mainospaikka on tungettu täyteen kainaloita myöten, jokaisella pelaajalla on eri mainokset. Valkoiset tilkkupaikat ovat jo standardia Kärpillä. Itse paitamalli olisi yksinkertaisen tyylikäs ja hihan raidat tässäkin hyvä yksityiskohta.

12) HPK [kuva]
Ainesta olisi, mutta liikaa valkoista ja liikaa valkopohjaisia mainoksia. Toimisiko paremmin mustilla tai oransseilla kypärillä? Sekava kokonaisuus.

13) Ilves [kuva]
Sukat ja kypärä siedettäviä. Tekeekö mieli tukea paidassa ja housuissa "edustettavina" olevia firmoja? Polvissa oleva Lähivakuutus suurin piirtein ainoa ei-tökerö mainos. Ilves-logon alla kulkevan mustan raidan olisi edes voinut jättää ilman mainoksia.

14) Tappara [kuva]
Tökkivä väritys ja heikko paitamalli yhdistettynä liigan rumimpiin mainoksiin. Oksettava kokonaisuus. Kaiken huippuna valkoiset kypärät ja sukat, ettei vieraspeleihin tarvitse hankkia eriväristä settiä. Saatko selvää mitä housujen etureisissä yritetään mainostaa? Eikö mistään löytynyt firmaa, jonka logossa olisi vielä vaikka vihreää?

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.