20Hel/12Off

Aurinko paistaa – pudotuspelikevään vai kesäloman merkki?

Siinä on paikka, miksi et voita?! Olisi ollut paikka liimautua KalPan peräpeiliin ja karistaa muita kotietuilijoita hieman kannoilta, mutta matkalla tuli pari muuttujaa. That's hockey.

Maaottelutauon jälkeiset pelit ovat aina vähän arvaamattomia. Kaupan päälle Laden juhlahumua, Hovisen kuumeilua ja ketjumuutoksia, niin ei ihme jos pakka on vähän sekaisin.

Ketjukokeilujen aika on nimenomaan nyt. Runkosarjan viimeisillä kierroksilla pudotuspeleistä puhumattakaan on myöhäistä ruveta tekemään kokeiluja. Silloin ne ovat vaisun illan herättelyä ja kolmannen erän kiriä varten. Tietyt koostumukset on jo sisäänajettu ja niistä tiedetään mitä saadaan, mutta Pikkaraisen, Smolenakin ja Wärnin tultua on mahdollista hakea jotain vieläkin toimivampaa. Ketjuja pohtiessa kannattaa muistaa, että Pelicansin pelitavassa on oleellista saada syötöt laitahyökkääjille kämmenpuolelle, joten rightin laiturit pelaavat oikeassa laidassa.

Niko Hovisen peluutus on ollut tapetilla pitkin kautta, niin nytkin. Tottakai huippuveskaria pitääkin peluuttaa mahdollisimman paljon, mutta välittömästi kuumeilun jälkeen kaksi peliä peräkkäisinä iltoina on erikoinen veto. Tosin perjantaina Tampereella luukkuvahtina toimi Janne Juvonen ja lauantain juhlapeliin Joonas Kuuselaa ei uskallettu laittaa aloittamaan, näin se on nähtävä. Aivan helppoja maaleja ei Hovisen taakse nytkään isketty.

The sun is finally out... thought I'd never see the day. I guess I should try and get my tan on now.

Lascherille päivä paistaa maanantainakin. Joillekin viikonloppu tuntui olevan ranteet auki-meininkiä, mutta numeroina tilille napsahti vain kaksi niukkaa maalin tappiota. Tärkeimmät pelit ovat jossain ihan toisaalla kuin helmikuun kolmannella viikolla.

- - -

Mihin jäi yleisö juhlaottelusta? 4800 ja risat on surkea lukema tällaiseen tapahtumaan. URHOtv:n Hokihemmot-erätaukopätkässä (tmv.) toimittajakaksikko vieraili aiemmin tällä kaudella Philadelphia Flyersin toimistolla, jossa yhden suomalaissyntyisen myyntimiehen tehtävänä oli vain ja ainoastaan varmistaa, että jokainen kotiottelu on loppuunmyyty. Jotain vastaavaa olisi tarvittu nytkin, sen verran tutkimattomat ovat lahtelaisyleisön pääkopat. Samoin savolaisten: KalPan yleisökeskiarvo tällä kaudella on 4140.

Pohjanoteerauksen vetikin sitten Nelonen Pron maalikoosteessa tyhjäntoimittaja Simo Leinonen, joka kaikessa ammattitaidossaan loihe lausumaan:

Pelicans-fanit kunnioittivat Latvalan ennätystä tifolla, joka kaikella kunnioituksella on hieman vaatimattomampi kuin Latvalan upea saavutus.

Sori Simo, mutta oma suorituksesi on yhtä vaatimaton kuin Blues-fanien mölinä Latvalan palkintoseremonian aikana. Klassinen esimerkki Nelosen audiovisuaalisesta tasosta: kuvataan tifo päin helvettiä alhaalta parin metrin päästä katsojista, editissä koko komeus leikataan päin helvettiä (kauemmasta kamerasta näytettiin vasta kun paperilaput laskettiin alas) ja sen jälkeen Helsingin päässä joku simoleinonen yrittää tulkita mitä siellä tapahtui.

Twitter-ihmisille palautekanava suoraan Simolle löytyy tästä: http://twitter.com/#!/simolei

Näin vaatimaton se sitten oikeasta kuvakulmasta ja oikealla hetkellä kuvattuna oli:

- - -

YLE uutisoi maanantain alkajaisiksi Hannu Jortikan kaksivuotisesta jatkosopimuksesta Amur Habarovskin kanssa. Jortsu on löytänyt Tyynen valtameren rantamailta uudelleen kipinän valmentamiseen ja saanut joukkueenkin pelaamaan KHL:n itäisessä konferenssissa playoff-paikan arvoisesti. Kyseessä on perinteinen win-win-tilanne: Amur on löytänyt hyvän valmentajan ja Hannu Jortikka pysyy mahdollisimman kaukana Suomesta.

- - -

Ilves piti jo jättää rauhaan loppukauden osalta, mutta kyllähän tämä sivusto ansaitsee hieman mainostusta.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.