18Hel/12Off

1002 hajatelmaa

Tai ainakin muutama. Jos tuhannessa oli jo paljon juhlittavaa ja muisteltavaa, niin vielä suurempi spektaakkeli on tiedossa tänään.

"Toivottavasti Latvalan palkitsemisseremonia ei sotke Pelicansin keskittymistä itse matsiin."

Kyllä se saa sotkea. Sen jopa pitää hieman sotkea. Käsillä on Jan Latvalan, käsityksen rajoja venyttävän otteluennätyksen ja pelaajien pelin päivä. Jos jonain iltana Isku Areenalla taktiikkatauluja voidaan siirrellä hieman sivummalle Talviklassikon tapaan, niin se on nyt. Tämä on Pelicansin klassikko, päivä jonka 5600 onnekasta muistavat lopun ikänsä.

Onko tässä Suomen puhutuin jääkiekkolapa?

Näin kyselee Helsingin Sanomat. Suureen pelaajaan liittyy aina hienoja tarinoita. Sen nimeltä mainitsemattoman valmentajan Jutta-lisänimi ja Rinkelinmäen ilta joskus vuonna nakki ovat jo legenda itsessään. Samoin seuraavan HPK-ottelun huutokuoro vierasjoukkueen vaihtoaition takana. Lapa on pysynyt, materiaali vain on vaihtunut puusta komposiittiin. Tiettävästi Laden lapa on Eastonin tehtaalla jonkinlainen yleinen nähtävyys; joku hullu kaukana Suomessa pelaa tällaisellakin.

Pelicans-kannattajat huomioivat Latvalan ennätyksen.

Nyt on yleisön mahdollisuus antaa takaisiin kaikista niistä upeista hetkistä ja ilon tunteista, joita seuraikoni on vuosien varrella tarjonnut. Tänään saa luvan kanssa unohtaa pelikirjan lisälehdet, ensi vuoden sopimusneuvottelut ja sarjataulukon pistetilanteen. Laden lisäksi jotkut jossain ovat tehneet ison työn tämän illan eteen, tartu sinäkin hetkeen!

Päivänsankarin omia mietteitä Iltalehden haastattelussa.

Pitkä tie on tultu jostain vuodesta 1996. Lade hyppäsi kyytiin kesällä 1999. Ja tämän blogaajan punainen lanka kirjoittamiseen katosi juuri nyt. En yleensä suosi englanninkielistä mongerrusta kun kyseessä on suomalaista kiekkokulttuuria suomalaisille, mutta jotenkin eräs sosiaalisen median kautta aamupäivällä pompannut lausahdus sopii tähän:

When The Going Gets Tough, The Tough Get Going

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.