6Hel/12Off

Toivottavasti huono kenraali enteilee parempaa ensi-iltaa

Musta tuntuu, että SM-liigan juhlapeleissä aika usein kuokkavieraat varastavat shown ja pilaavat sekä tapetit että tunnelman. Niinhän siinä nytkin kävi, vaikka jännittävä ottelu saatiin aikaiseksi ja sentään yksi piste leukapussiin. Ehkä se kolmen pisteen voitto ei lauantaina ollut aivan kuolemanvakava asia, vaan oleellisinta oli Laden upean saavutuksen juhlistaminen. Hieno mies, hienot seremoniat, ja parin viikon päästä lienee tiedossa vieläkin parempaa.

Kuolemanvakavaa ei ollut myöskään yleisön toiminta, mutta aika monella ahterit näyttivät pysyvän penkissä läpi seremonian. Vähän kuin pitäisi pipoa kirkossa, tai sitten osalla kansasta on terveempi suhtautuminen urheilun tärkeyteen. Jonkinlainen kollektiivinen halvaus iski sitten melkein koko yleisöön, kun varsinainen peliaika päättyi 2-2-tilanteessa. Ei aplodeja, ei kannustusta, ei mitään - paitsi kannattajaryhmän elämöinti. Voittomaalikilpailussakin rytmikkäät taputukset hiipuivat täysin kisan edetessä.

Tällainen ilmiö onkin jäänyt vielä kaikkien vuosien aikana kokematta Lahden jäähallissa. Pelataan jotain sarjakymppiä vastaan, ollaan kuskin paikalla pitkin ottelua ja yhtäkkiä usko loppuu kuin seinään törmäisi. Sen näköisiä olivat kyllä parhaiden rankkarinvetäjiemme yrityksetkin tällä kertaa. Lataus taisi sitten vain olla kaikilla niin kova kauan odotettuun iltaan. Jotain hämärää psykologiaa juhlapeleihin joka tapauksessa sisältyy. Eipä Lahti-kaupungissa ole päästy ennakkosuosikin asemaa ja näin hienojen lätkäjätkien palkitsemisia liiaksi harjoittelemaan.

Pienistä kauneusvirheistä huolimatta itse juhla oli juuri sellainen kuin vain Jan Latvalan arvolle sopii. Jämpti, asiallinen ja koskettava. Mitä illasta jälkeenpäin muistetaan, ovat varmasti rytmikkäät Lat-va-la!-huudot puolipimeässä hallissa. Se on hieno luku Pelicans-historiaa.

Ehkä kenraalinäytös ei loppujen lopuksi niin huono ollutkaan.

 

Kuvia seremonioista Pelicansin kuvagalleriassa.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.