25Tam/12Off

Kolmosketjun luottoluokitus laskussa, elvytyspaketilla viikko aikaa

Aikalisä, maalivahdin vaihto ja tiivistäminen kolmeen ketjuun - jokaisen koutsin perustyökalut. Mutta entä kun mukana on joka ottelussa kaksi variksenpelätintä?

Isojen kolhujen kierros taitopelaajille tiistaina. Pelsun Seikola, Kärppien Viuhkola ja Tapparan Barkov lentelivät laitoja päin, onneksi selvittiin ilmeisen vähillä vammoilla. Karra Sihvoselle luonnollisesti ulosajo Barkovin "telomisesta", kun roskalehdistö asian ilmoitti.

Espoon matsissa kerrattiin tuttua kaavaa, kun ensimmäisen kympin perusteella moni oli valmis jo vetelemään ranteitaan auki, mutta lopulta tuuleteltiinkin yhtä kauden herkullisimmista voitoista. Ja kas, yhtäkkiä ollaankin neljän ottelun voittoputkessa. Tilastonikkareita voisi muuten kiinnostaa oliko kyseessä Pelicansin historian ensimmäinen peli, jossa kolme eri ulkomaalaisvahvistusta onnistui maalinteossa.

Yökerho Senssin ykköslaituri (© sm-liiga.fi)

Vahvistuksista puheen ollen kello tikittää - tai pikemminkin ei tikitä - Pelicansin ns. kolmosketjulle Tavi - Loppi - Blomqvist. Pelillinen luotto on päivänselvästi mennyt, kun valmentaja ei uskalla peluuttaa ketjua kunnolla ja kahden viimeksi mainitun peliajat pyörivät jatkuvasti 5-10 minuutin paikkeilla. Vierasotteluissa tilanne korostuu kotijoukkueen päästessä valitsemaan peluutusrytmin ketju ketjua vastaan, jolloin Lopin troikka on ilmiselvä heikko kohta, ja vastustajan iskun paikka. Noita-Suikkanen ei kiertele eikä peittele, vaan tiivistää kylmästi kolmeen ketjuun aikaisessa vaiheessa.

Pudotuspelejä ajatellen kestämätön tilanne, mutta runkosarjassa joukkueen kone näyttää toimivan mainiosti kolmellakin pytyllä. Kärkihyökkääjillä peliajat huitelevat 20 minuutin pinnassa, mikä ei vielä ole liiallista kuormaa, mutta voi heikentää Pelicansille ominaisen neljän kentän vauhtikiekon tehokkuutta.

Junnulupaus Blomqvistin ura Pelicansissa näyttää päättyvän tähän kevääseen. 60 ottelua Lahdessa ovat tähän mennessä tuottaneet kohtalaiset 8 maalia, joista suurin osa viime kauden alkuhuumassa. Aikoinaan 40 maalia Bluesin a-nuorissa 41 ottelussa kertoo maalinteko- ja laukaisutaidosta, mutta liigapeleissä snaipperi ei pääse edes kunnon tonteille käyttämään laukaustaan, ja harvoissa ketjukavereiden petaamissa huippupaikoissa ratkaisut ovat rutiinin puutteen takia hätäisiä. Mestiksessä tulosta on syntynyt hyvään tahtiin, joten kirvestä ei kannata heittää kaivoon tämän 21-vuotiaan kohdalla. Pelicansissa ei nyt vain natsannut.

Hevosmiesten tietotoimistossa eletään näinä aikoina kulta-aikaa, kun siirtorajaan on enää viikko. Ravitalleilla kuiskitaan Pelicansiinkin vahvistuksia Timo Pärssisestä Ruotsin maajoukkuetykki Jonas Anderssoniin.

- - -

Heitetäänpä pieni arvio hyökkäyskokoonpanosta pudotuspelejä silmällä pitäen. Toimivaa ykkösketjua ei rikota kuin pakon edessä, kun Koskirannan taso näyttää riittävän. Jos hankinta tehdään, niin kyseessä on vasen laitahyökkääjä, sillä oikeaan laitaan on jo riittävästi tarjontaa. Immonen siirtyy takaisin keskelle. Neloseen kasataan Pöyhönen - Paakkolanvaara - Tavi, jossa laidoilla voivat tuurata Rinkinen ja Isomäki. Sentteriosastolla tarpeen vaatiessa Paakkolanvaara tuuraa ylemmissä ketjuissa ja Pöyhönen siirtyy nelosen keskelle.

Lopin ja Blomqvistin rooliksi jää työllistää popcorn-myyjiä.

1. Luttinen - Koskiranta - Lasch

2. "herra X"/Wärn - Hodgman - Pikkarainen/Sopanen/Jormakka

3. "herra X"/Wärn - Immonen - Pikkarainen/Sopanen/Jormakka

4. Pöyhönen - Paakkolanvaara - Tavi

Rinkinen - (Pöyhönen) - Isomäki

 

Reservi: Loppi, Blomqvist

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.