18Tam/12Off

Luttinen rikkoi rajapyykin, Pärssinen mailansa

Jotkut asiat vain eivät muutu. Sellaisia ovat myös laimeat tiistaivoitot Rauman Lukosta vähäväkisen kotiyleisön edessä. 2000-luvulla Pelicans ja Lukko ovat kohdanneet Isku Areenalla nyt 24 kertaa, joista 15 on päättynyt Pelsun voittoon ja kerran on pelattu tasan. Ahkerampi voisi laskea näistä vielä tiistaipelien osuuden, joka todennäköisesti lähentelee 90 prosenttia. Viihdearvojen kanssa painiskeleville tarjoillaan vastapalloon seuraavaa kaavaa: tyylipisteitä ei jaeta, vastustajan voittaminen riittää.

(© sm-liiga.fi)

Sen Pelicans tekikin aivan riittävällä ja Väykkä-mukiin menevällä tavalla. Joonas Kuusela kepitti juutti Nielsenin kakkosmaalivahtien taistossa, ykköskentällinen leipoi tarvittavat maalit, eikä toisen erän viiskolmostakaan hukattu.

Illan sankareina Kuuselan lisäksi tietenkin kolmen pinnan Markus Seikola sekä Arttu Luttinen, jolla haussa oli liigauran 100. maali. Hartaan yrittämisen ja 14 ottelun kuivan kauden päätteeksi Pelicans-kippari siinä onnistuikin, juuri sillä tavalla kuin odottaa saattaa. Lätkäprofessori Sakke Pietilältä kyseltiin KalPa-ottelun erätauolla minkälaisia pelaajia Laschin viereen pitää istuttaa, ja ainakin Luttisen häärääminen maalivahdin alueen lähituntumassa täydentää ykkösketjua hyvin. Micke Granlund sanoisi, että yksi maali muiden joukossa ja kiitos koko joukkueelle, mutta eilisessä ohjurimaalissa tiivistyi hyvin Luttisen erikoisosaaminen.

Osaamistaso tiivistyy myös IFK-kasvatin pistemäärässä, joka lähestyy tasaisen tappavasti odotettua 30 pistettä kauden lopussa. Luttista hankittaessa tiedettiin tasan tarkkaan mitä saadaan ja Antti Tyrväisen eräänlaisena korvaajana oma tontti Pelicans-miehistöstä on löytynyt yllättävänkin sujuvasti. Kapteeni, ykkösketjun laatupelaaja ja kevään miehiä. Ei hassumpaa.

Muut tasalukujen saavuttajat Pelicansissa:

Ottelut

Jan Latvala 992 ottelua koossa
Matias Loppi
283 ottelua
Marko Pöyhönen
187 ottelua
Aaron Brocklehurst
91 ottelua
Sami Blomqvist
89 ottelua

Maalit

Jan Latvala 99 maalia

Syötöt

Markus Seikola 95 syöttöä

Rangaistusminuutteja näissä yhteyksissä harvemmin mainitaan, saati palkitaan, mutta satasten paukkuminen on lähellä näillä herroilla:

Ilkka Pikkarainen 550 RM (mahdollinen jo runkosarjan aikana)
Arttu Luttinen
488 RM
Markus Seikola
391 RM
Joonas Järvinen
290 RM
Vili Sopanen
96 RM

- - -

Seurasin Timo Pärssisen otteita eilisen Djurgården-Timrå-ottelun toisessa erässä noin kolmen vaihdon verran. Erehtyä siitä ei voi: numero 27, kotikutoinen luistelupotkutekniikka ja kahdessa kädessä edestakaisin "soutava" maila. Taattua laatua oli myös pelillinen suoritus - ensimmäisessä vaihdossa nöyrää ja uhrautuvaa puolustustaistelua, toisessa vaihdossa vahvaa vääntämistä hyökkäyspäädyn kulmassa sekä kolmanteen jo ylivoimalla avopaikan hukkaaminen takatolpalla viivakudin jälkitilanteesta. Vaihdon jälkeen Pärssinen pätki komposiittinsa poikki vaihtoaition laidan yläreunaan ja oli huitoessaan osua tv-kameramiestä, jota kävi hieman myöhemmin pyytelemässä anteeksi.

Tilastoilla tulkittuna 39 ottelua, 7+8=15, 6 jäähyminuuttia, plusmiinus -9 (Timrån huonoin), peliaikakeskiarvolla 16:41. Viimeiseen 14 otteluun "Pärä" ei ole osunut maalipuiden väliin, mikä voi hieman selittää mailanpaloittelua.

Että sellaista olisi tarjolla jos ottajia on.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.