20Syy/11Off

Sopasen puoliorganisoitu flow ja päivän kunto

Kuuleeko Sopanen, kuuntelen.

Kaksi matsia takana ja Immosen johtama kakkosketju on ollut umpijäässä. Nollat taulussa ja tehomittari pari pakkasella. Vaikka Suikkasen hierarkiassa ei kentällisten numeroita tuijotetakaan, niin tämän piti olla se toinen tehoyksikkö joka antaa taustatukea jos ykköstykeillä on huonompi ilta.

Erityisesti kuvasta on kadonnut harjoituspeleissä pirteästi kikkaillut Sopasen Vili, jolta on kuitenkin syytä odottaa vähintään 30 pistettä runkosarjassa. Oletusarvoisesti Sopanen, kuten koko Immosen ketju, istuu Suikkasen ajamaan kiekolliseen ja aktiiviseen pelitapaan mainiosti niin liikkuvuudeltaan, kädentaidoiltaan kuin pelipäältäänkin. Jo viime keväänä ketju oli usein joukkueen ehein ja aikaansaavin kolmikko.

Nyt jokin kuitenkin mättää. Tavi on ahkera ja aktiivinen, mutta tarvitsee kiekollista apua ollakseen tehokas. Ja siinä avussa vierellä hiihtelevä kaksikko on kahdessa matsissa epäonnistunut.

Pari vuotta takaperin Suikkasen pelikirjaa kuvailtiin puoliorganisoiduksi flow-jääkiekoksi. Suomennettuna jotakuinkin luovaa, improvisoivaa ja hieman tiettyihin kaavoihin nojaavaa pelaamista, joka oli niihin aikoihin Suikkaselta varsin moderni luomus.

Pelisysteemi sopii pelaajaprofiileihin, mutta sopiiko esimerkiksi Sopanen sittenkään Suikkasen systeemiin? Luonnonlapsi elää pihapelimäisestä neppailusta, joka eroaa täysin koko muun joukkueen harrastamasta vauhdikkaasta ja suoraviivaisesta tehokkuusajattelusta. Nyt pitäisi sykkiä tosissaan, taistella, olla jämäkkä ja päättäväinen. Samoin oli JYPissä, jossa Sopas-Vilin ura jäi lyhyeksi. Dufvan robottiarmeijassa kenelläkään ei ollut mukavuusaluetta, jonka laitahyökkääjä sitten myöhemmin löysi veltosti johdetusta pelikaaniparvesta.

Sihvonen sytytti lauantaina ykkösketjun liekkeihin. Mielenkiintoista nähdä sytyttääkö Luttinen muutaman tunnin päästä Porissa myös Immosen ja Sopasen uuteen vireeseen. Yllättäen Tavi on se joka sai väistyä sivuun kokoonpanosta.

 

Analyysinurkassa tänään pikakatsaus muille paikkakunnille. Lauantaisen hätäilyteeman merkeissä jotakuinkin näissä tunnelmissa ollaan kahden ottelun jäljiltä:

Oho!: KalPa, Kärpät

No joo, emmä ny tiiä: Lukko, Ilves, HIFK

Varovaisen toiveikkaana: HPK

Pessimismiä ilmassa: Blues, Jokerit, Ässät, JYP

Täysi paniikki päällä: Tappara, TPS, SaiPa

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.