19Jou/11Off

Liigan ex-pelikaaneista kasaisi vielä playoff-joukkueen

Muissa liigaseuroissa pelaa tällä hetkellä yhteensä 25 Pelicans-lähtöistä tai muuten Pelicansin edustusjoukkueessa käväissyttä pelaajaa. Niistä kasatulla joukkueella paineltaisiin hyvinkin pudotuspeleihin.

Vanha tuttu Jakub Sindel tekee paluun SM-liigaan kuukauden tryoutilla Oulun Kärpissä. Pelsun viime kauden pistekunkun alkukausi KHL:n Dinamo Rigassa meni penkin alle, kun 21 ottelua tuotti tilille vain yhden maalin ja 16 jäähyminuuttia. Näin on Juha Junnon tshekkilaivueen ilmasilta taas saatu käyntiin ja samalla ex-pelikaanien lukumäärä liigajoukkueissa kasvoi 25:een. Monet näistä pyörivät varmasti vielä pitkään pelaajahuhuissa mahdollisina paluumuttajina.

Maalille heitetään kokenut kaksikko Jere Myllyniemi-Jan Lundell. Yhteistä Pelicans-historiaa heillä ei ole kuin 5 pelattua ottelua yhteensä, Länki-Lundellilla niinkin kaukaa kuin kaudelta 1999-2000. Sittemmin stadilaisesta on tullut IFK:n maalivahtisekoilun ruumiillistuma, seuraikoni ja yksi liigan kulttipelaajista. Myllyniemi kantaa päävastuun ja liigan paras kakkosmaalivahti hoitaa loput.

Jere Myllyniemi (3 runkosarja/playoff-ottelua Pelicansissa)
Jan Lundell (2)

 

Puolustuksessa ykköspariin saadaan parin viime kauden aikana huimasti kehittyneet Ville Varakas ja Mikko Kousa. Varakkaan 27 peliä kaudella 04-05 olivat vielä hapuilua, KalPasta Bluesiin siirryttyään IFK-kasvatti on noussut liigan huippupakkien joukkoon. Samaa voi sanoa tuoreesta Suomen mestarista Kousasta, joka myös viikonloppuna avasi uransa Leijonissa.

Kakkospakkiparissa kahden Pelicans-kauden Ville Uusitalo saa kaverikseen kahden ottelun Ville Mäntymaan. Todellinen late bloomer Uusitalo on toisena puolustajien pistepörssissä, kun taas Mäntymaan osakkeet ovat olleet pahasti laskussa kahden tehokkaan JYP-kauden jälkeen.

Kolmannen kaksikon muodostavat ikänestori Kalle Koskinen 39-vee ja yli 270 Pelicans-ottelun Henri Laurila. Jalalla voi tulla hieman kiire, mutta puolustuspään kulmaväännöt ja alivoimat hoituvat vankasti. Ja Laurilan tykkihän on jokaisen ylivoimakuvion toivottu työkalu.

Ville Varakas (27) - Mikko Kousa (93)
Ville Uusitalo (109) - Ville Mäntymaa (2)
Kalle Koskinen (109) - Henri Laurila (275)

 

Ykkösketjun laidoille asetellaan Kiekkoreippaan kasvatit Tupe Santavuori ja Jeppe Saarinen. Kaksikon keskelle yksi Pelicansin liiganousun takuumiehistä Aki Uusikartano, joka klassisena kahden suunnan sentterinä sopii tähän kuin nenä päähän. Laitureilla on vielä tässä liigassa paljon todistettavaa omasta pelitasostaan, kun taas Uusikartano hoitaa kokemuksellaan luotettavasti roolin kuin roolin.

7 kautta ja risat: 391 runkosarja- ja pudotuspeliottelua Pelicansissa (© sm-liiga.fi)

Kakkosketju kootaan perinteisellä kaavalla: vasempaan laitaan monipuolinen Michal Birner, keskelle taitava Arsi Piispanen ja oikealle snaipperin tontille Patrick Yetman. Taitotaso ja pelinopeus riittävät haastamaan ykkösketjun tasapäisesti. Kolmosvitjaan sovelletaan samaa sapluunaa, kun duunarin roolin ottaa Petri Koskinen ja maalintekovastuun tuore Kärppä Jakub Sindel. Keskikaistalla otetaan Piispasesta askel puolustavampaan suuntaan Henri Heinon muodossa.

Nelosketju on taattua Pelicansin rähinälaatua Karra Sihvosen ja Juhani Tyrväisen toimesta. Tähän hyökkääjät loppuvatkin kesken, joten oikeaan laitaan vedetään yllätyskorttina Ossi-Petteri Grönholm, joka kaudella 2003-2004 Pelicansissa pelatessaan muistuttikin lähinnä kentällisen neljättä hyökkääjää.

Tuomas Santavuori (310) - Aki Uusikartano (56) - Jesse Saarinen (303)
Michal Birner (6) - Arsi Piispanen (96) - Patrick Yetman (41)
Petri Koskinen (56) - Henri Heino (350) - Jakub Sindel (94)
Kari Sihvonen (391) - Juhani Tyrväinen (23) - Ossi-Petteri Grönholm (47)

 

Farmijoukkueeseen passitetaan liki kokonainen puolustukalusto Tommi Kovasen (134), Tuukka Mäkelän (58), Joni Tuomisen (7), Jani Honkasen (51) ja Aleksi Laakson (2) jäätyä kokoonpanon ulkopuolelle.

 

tilastot: www.eliteprospects.com

Comments (2) Trackbacks (0)
  1. Eikö Koponen mahdu? Tiedän että tällä hetkellä Mestiksessä, mutta on Kärppien sopimuspelaaja kuitenki.

  2. Pääsipäs muuten unohtumaan, kiitos tarkennuksesta. Kyllähän tuo vähintään sen nelosketjun jäljelle jääneen tontin täyttäisi mainiosti.


Trackbacks are disabled.