8Jou/11Off

Löytyihän munat kiekkojohtajaltakin – valmentajat vitsilinjalla

Jokereiden toimitusjohtaja pisti Jarkko Ruudun ojennukseen, ainakin muodollisesti. Kolme liigavalmentajaa taasen esittivät eilen sketsihengessä verbaalisia kykyjään.

Amerikan ammattilainen

"Jokeripomo ripitti Jarkko Ruudun", hehkuttaa iltapäivälehdistö.

- Olemme puhuneet Jarkon kanssa tästä tilanteesta. Hänelle on tehty erittäin selväksi se, että touhu ei voi jatkua tällaisena. Me seurana emme missään nimessä hyväksy kyykistymisiä tai näyttelemisiä kaukalossa, Kekäläinen sanoo Ilta-Sanomissa.

- Me olemme sanoneet Jarkolle kauden alusta alkaen, että älä tappele. Kyllä hän tapella osaa, mutta mitenhän ihmiset reagoisivat siihen, jos hän hakkaisi vastustajan pelaajan sairaalakuntoon, Kekäläinen kysyy.

Hyvä Keklu! Tappeleminen kuuluu jääkiekkoon ja Jarkko Ruudun repertuaariin. Samaan repertuaariin kuuluu myös loputon agitointi. Ämmämäinen kyykistely sen sijaan on paitsi kaiken lajikoodiston vastaista myös vaarallinen pelitapa. Ruotsin maajoukkuepelaajan kyykistelylle pudistellaan päätä, mutta tottakai Suomestakin pitää aina yksi jarkkoruutu löytyä, joka hyppää vaikka kaivoon toisen idiootin perässä. Onneksi kiekkojohtaja-Kekäläisellä on riittävästi meriittejä vyöllään sanoakseen asiat niin kuin ne pitää sanoa.

Kiekkoaktivisti vain ihmettelee, miksi pitää lähteä uhkailemaan sairaalakunnolla, kun juuri on yhdestä tappelukohusta selvitty toistelemalla ettei tappelu ole oikeasti vaarallista.

Jyrki on tehnyt itsestään...

Jyrki Aho, JYP (© sm-liiga.fi)

- Sitten oikeastaan yks semmonen toinen asia mistä tässä on niinku pitkän aikaa... ku ei oikeen ilmeisesti viesti ei mene mitään kautta perille, niin kokeillaan sitten tätä kautta. Voi kuulostaa itkemiseltä, mutta pelistä toiseen Vataselle saa tehdä mitä vaan. Meiän arvomaailmaan kuuluu se että me ei ruveta heittäytymään. Se tulee sieltä jalalla joka päivä, sitä joka päivä hakataan, viestiä koittaa antaa erotuomaritarkkailijoille. Vatanen tekee omaa hommaansa, mutta sitten jotkut jättää hommansa tekemättä, käsittämätöntä.

- Onks kahvaaminen tullu muotiin? Hakata saa käsille, hakata saa ja roikkua. En tiiä missä se linja menee, eikä näköjään tiiä kyllä tuomaritkaan.

- Toinen ikävä asia, meillä on tullu pari kertaa tässä nyt viime peleissä meiän pelaajille aivotärähdys ja niistä tilanteista ei tuu ees jäähyä. Jyrki Aho JYP-Pelicans-ottelun jälkeen.

Tervetuloa Jyrki päävalmentajaksi SM-liigaan. Ei tarvine olla kummoistakaan kokemusta tietääkseen, että tähtipelaajia otetaan kovemmin. Se on Pelicansissakin nähty Juhis Aaltosesta Ryan Laschiin, joista kumpikaan ei valitettavasti tykkää pahemmin filmata.

Sitten se toinen ikävä asia, että aivotärähdys ei ole jääkiekossa automaatio jäähylle, vaikka linjaa onkin aiheesta ja aiheetta kovennettukin. Osa tunnetusti puusilmäisistä JYPin faneistakin tunnusti ottelun jälkeen, että Perrinin tilanne oli vahinko.

Ja niin, eikös JYPissä pelaa Jonne Virtanen nimenomaan pitääkseen vastustajat kurissa?

Perus-Suikkanen

- Mää voin sanoa tuohon, tietenkin tää on aina minkälaisien lasien läpi näitä pelejä kattoo, mun mielestä näillä junioritähdillä ei voi olla omat säännöt. Täällä jo yks Granlund on tuolla IFK:ssa mikä saa tehä ihan mitä tahansa, saa alottaakin väärinpäin alotuksia. Jos siihen vielä Vatanen lisätään, niin onks täällä joku ikäraja että saa pelata miten haluaa.

- Toinen asia, tarkotat varmaan tätä Perrinin aivotärähystä, niin se taklas Järvistä mistä se sen sai. Niinku sanoit ite että kuulostaa vähän itkemiseltä, niin voi sanoa että siltähän se kuulostaa.

Lehdistötilaisuuden keskustelun käännyttyä taklausten vähyyteen ja Tarja Halosen taannoisiin väkivaltakommentteihin, äityi Suikkanen hyvin keskisuomalaiseksi, ellei jopa viitasaarelaiseksi:

- Nyt puhutaan hyvän, hienon jääkiekko-ottelun jälkeen niin mun mielestä vähä asia karkaa mistä puhutaan. Mitä Halonen ottaa kantaa, niin mää voin ottaa noihin presidentinlinnan tanssiaisiin sitten mieltä, että ketkä siellä tanssii ja ketkä siellä ei tanssi. Kyllähän sekin aika irvikuvalta näyttää välillä suomalaisen miehen silmin. Mutta jos pysyttäis jokainen omassa lestissään niin ehkä tämä maailmaki ois parempi.

Sori Jyrki. Hävisitte pelin ja hävisit mediahuomion. Kansa tykkää Kaitsusta enemmän.

Epävalmentaja(t)

- Tiukkoja vääntöjä on ollut, maalin pelejä siellä täällä. SaiPa on aika pirullinen vastustaja, joka pelaa sellaista epäjääkiekkoa. He pyrkivät vain lyömään kiekon keskialueelle ja menemään perään ja edelleen maalille, jossa kaksi pelaajaa on aina sohimassa.

- Maalit heillä eivät tule välttämättä mitenkään hienojen sommitelmien tuloksina vaan pelin käännöistä ja sellaisten hups ja oih -tilanteiden seurauksina. Pitää olla tarkkana annettaessa painetta, ettei päästetä heitä vastahyökkäyksiin. HPK:n apuvalmentaja Petteri Hirvonen ennen keskiviikon SaiPa-ottelua.

Ymmärtäisin, Hirppa, nämä kommentit vallan mainiosti jos oma joukkueenne kykenisi maalin takana kiekottelun lisäksi edes auttavasti ylittämään keskialueen kontrolloiduilla syötöillä, eikä kaavalla pakki-pakki-roiskis. Vähän niin kuin se SaiPa eilen, joka yllätti Kerhonne joka erässä housut kintuissa vahvalla kiekollisella pelaamisellaan ja ainoastaan turhien jäähyjensä takia joutui lähtemään Hämeenlinnasta vain kahden pisteen kanssa.

Joku voisi kysyä miten on mahdollista, että Petteri Hirvonen hääri yhä liigatason valmennusrymässä?

Samaan teemaan liittyen Mika Toivolaa huhuillaan ensi kaudeksi HPK:n päävalmentajaksi. Ehkä siellä ajatellaan, että kun syöksykierteessä ollaan, niin kannattaa potkia lisää vauhtia ettei varmasti jää kitumaan.

Comments (2) Trackbacks (0)
  1. Ryan Lasch ainakin osaa kaatua ihan omiksi tarpeiksi.

  2. Eei välttämättä.


Trackbacks are disabled.