24Mar/11Off

Kriisi mainittu – joko saa palauttaa kausikortin?

Kaikki on taas huonosti. Lahti-kiekko on palannut päiväjärjestykseen.

Eihän näin naurettavaa aihetta oikeastaan edes pitäisi käsitellä, mutta eipä välipäivänä oikein akuutimpaakaan asiaa ole, ellei äärimmäisen tärkeää Duudsoni-hassuttelua lasketa. Siinä se on: neljästä viime ottelusta rankkarivoitto, jatkoaikatappio ja kaksi suoraa häviötä. Saldona vaivaiset 3 pinnaa. Eihän tuolla pistekeskiarvolla päihitetä edes Ilvestä.

Silti jotenkin humoristisiksi koin ne Ässät-ottelun paniikinomaiset huudot, joita eri puolilta katsomoa kuului. "Ei olla alivoimalla!", kun Ässä-pelaaja pääsi laukomaan nollakulmasta laidan vierestä. "Yrittäkää edes, mä olen maksanut tästä!", kaikui jostain pääkatsomon keskeltä. Kieltämättä itseänikin voisi ruveta vaisu esitys korpeamaan herkemmin, jos olisin maksanut 25 euroa ottelulipusta tai 600 euroa kausikortista.

Tosin yritän myös parhaani mukaan hahmottaa ns. isoa kuvaa, jonkinlaista pidemmän aikavälin trendiä. Lukuina esimerkiksi Suikkasen ajan täysimittaisten otteluiden saldoa, joka on: 32 ottelua, 19 suoraa voittoa, 5 jatkoaika/rl-voittoa, yksi jatkoaikatappio ja 7 suoraa häviötä. Pari-kolme vaisumpaa peliä eivät heilauta Pelicans-venettä yhtään mihinkään, vaikka osa yleisöstä ei paniikkinappulan takomiseltaan sitä tunnu hahmottavan. Ässätkin on sarjan paras vierasjoukkue, jota vastaan Pelicans oli huonollakin pelillä ja Niko Hovisen paraatipelastuksilla lähellä tasuripistettä. Tietysti maksavalla katsojalla on oikeus kritiikkiin, itse asiassa ilman kovaa (sisäistä) vaatimustasoa Pelicans ei sarjan kärkipaikoista taistelisikaan.

Joonas Kuuselaa vaadittiin aiemmin maalille Hovisen lepuuttamista varten, nyt varmaan jo pelillisistäkin syistä vaikka edelleen Hovinen ottaa käytännössä kaikki otettavissa olevat kiinni. Ässiä vastaan meni kaksi onetimeria läheltä ja Tommi Taimen veto suorasta luistelusta, johon oma puolustaja teki maskin. Ehkä pääkatsomossa tiedetään paremmin ja Kuuselan avulla huono neljän ottelun jakso olisi vältetty. Pari tappiota on myös muistuttanut, että Pelicans ei olekaan mikään superjoukkue, joka on hankkinut markkinoiden parhaat pelaajat ja luistelee kaikilta jalat alta.

Tai jospa blogisti ei nyt hahmottanutkaan kunnolla katsomohuutelijoiden viisautta? Sarjan top6-joukkueita vastaan - joihin Ässätkin kuuluu - Pelicans on pelannut alkukauden aikana 10 ottelua, joista se on voittanut suoraan 2, rankkareilla 2 ja hävinnyt varsinaisella peliajalla 6 kertaa. Molemmat kolmen pisteen voitot on otettu Kärpiltä.

Muista 14 ottelusta ainoa pistemenetys on ollut taukoa edeltänyt jatkoaikatappio JYPille! Tässä valossa tarkasteltuna alkaa jotain huolestumisen aihetta ollakin. Sarjaa takana yli kolmannes ja Pelicans on järjestelmällisesti vaikeuksissa hyviä joukkueita vastaan.

Tämä kylmänviileä tarkastelu ei vain ole yhtä räväkkää ja viihdyttävää kuin hätäinen panikointi.

- - -

Marraskuu on pimeä ja kylmä Heinolassakin. Turhaksi osoittautunut Patrick Kennedy lähetettiin kotiin ja tässä kuussa Peliitat on tahkonnut 6 ottelua, joista 1 suora voitto, 1 rankkarivoitto ja 4 tappiota. Neljännen tappion aiheutti eilen JYP-Akat., joka haki kirvelevän 2-3-voiton Versowood Areenalta. Juha-Pekka Pietilä seurasi aitiopaikalta jokaista jyväskyläläisten maalia ja voittomaalin tehnyt pelaaja oli tilanteessa Pietilän vastuulla, joten pienellä otannalla arvioituna liigapelit eivät taida vieläkään ihan heti kutsua.

Noin muuten Peliitat tuntui pelaavan varsinkin kiekon kanssa hieman järkevämmin kuin muutama viikko sitten. Pelicansin kiekkokontrolliin verrattuna punamustien roiskiminen on yhä ajoittain tuskaista seurattavaa, mutta pyrkimys näyttäisi olevan jonkinlaiseen viisikkopelaamiseen ja yhdessä hyökkäämiseen. Työmoraalista tulos ei Jasi Sinkkosen joukkueella jää kiinni.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.