26Mar/11Off

Syysherkkuja välineurheilijoille

SaiPan Petri Koskinen survaisi edellisviikonloppuna Ilvestä vastaan ensimmäiset liigamaalinsa pariin vuoteen ohittamalla kahdesti Miika Wiikmanin. Siinä ei ole mitään sen ihmeellisempää että laitahyökkääjä onnistuu maalinteossa, eikä varsinkaan siinä että Wiikmanin taakse menee kiekkoja, mutta huomio kiinnittyi mailaan jolla Koskinen maalinsa viritteli. Viimeinenkin puukeppi lienee SM-liigassa viimeistään nyt heitetty roskikseen ja nykyaikaisten komposiittimailojen valtakausi on täydellinen.

Sama näkyy jääkiekossa yleisestikin pikkujunnuista ikämiesten harrastepeleihin. Eikä ihme, kun puumailoja ei oikeastaan enää edes saa mistään. Kiekkoaktivistikin vaihtoi parisen vuotta sitten - silloinkin konservatiivisesti melko jälkijunassa - CCM:n puutikkunsa Reebokin komposiittimailaan, eikä kaipuuta entiseen ole tullut. Keveys, kestävyys ja tasalaatuisuus ovat ylivertaiset. Käytetyn kanssakaan ei tarvitse liian pitkään rimpuilla kun se päättää vaihtotarpeen napsahtamalla rapsakasti poikki.

Tosin suorituskykyhän se pelaajalle tärkein asia on. Reebok on viimevuosina tullut ryminällä lätkäkaukaloihin ja lämäsi tämän syksyn uutuutena äskettäin markkinoille mallistonsa lippulaivan:

Reebok A.i-mailat

Punamustasta värityksestä tunnistettavat A.i 9 ja A.i 5 sisältävät uusia ominaisuuksia, joilla Reebok pyrkii täyttämään tuotteen nimen sisältämän lupauksen Advanced innovation - edistyksellinen keksintö. A.i 9 on suunniteltu ammattilaispelaajille ja A.i 5 juniori-/harrastepelaajille.

Monen muun kansainvälisen tuotteen tapaan lätkäjätkä törmää aluksi litaniaan komealta kalskahtavaa sanastoa: 2:1 Power Taper Ratio, Xlerated blade, Mid Kick Point... Keskeisimpänä ajatuksena valmistajalla on kuitenkin ollut voiman siirtäminen, johon nämä ominaisuudetkin tähtäävät.

Varren reunat ovat tuplasti (2:1) jäykempiä kuin sivut, ja lavan kevyt vaahtomuovi on päällystetty erityisen jäykällä kuitupinnalla. Varren taipumakohta on myös nostettu aikaisempaa ylemmäksi verrattuna vanhempaan Sickick III-mallistoon. Kaikki tämä tähtää kovempiin ja laadukkaampiin laukauksiin. Lisäksi mailan varteen on sovellettu uudenlaista otepintaa, jonka pitäisi sekä parantaa hanskan pitoa että nopeaa liikutettavuutta tilanteen mukaan.

Juuri uudenlainen lapatekniikka, varren 2:1-jäykistyssuhde ja korkeampi "kick-point" tekevät eron voiman siirtämisessä verrattuna rinnakkaiseen Sickick III-mallistoon, jossa on painotettu enemmän laukaisuliikkeen nopeutta kuin voimakkuutta.

Brittiläisvalmistaja on samalla vienyt mailan valintaprosessin uudelle tasolle Stick Selector-palvelullaan, jossa määritellään kaikki mahdollinen strategisista mitoista pelipaikkaan ja laukaisutyylistä mieluisimpiin laukaisukohtiin. Enää ei siis välttämättä tarvitse tukeutua urheilukaupan myyjän puolivillaisiin suosituksiin kyseistä mallia käyttävistä liigapelaajista, kun muutenkin A.i-malliston keulakuvana toimii Detroitin maaginen taituri Pavel Datsjuk. Uuden A.i-mailan voit muuten voittaa käyttöösi tykkäämällä sitä Facebookissa.

Tulisikohan meikäläisestäkin uusi harrastesarjojen Markus Seikola, jos vaihtaisin vanhasta perusmallista "aaii ysiin? Ehkä ne kaukovedot voisivat vähän useammin löytää maaliverkkoon asti kuin löysästi lörpsähtäen maalivahdin räpylään. Ainakin Pavel Datsjuk saa sen maalinteon näyttämään helpolta...

http://www.youtube.com/watch?v=_-FTX_AElDA&feature=relmfu

Reebok Hockey

Sponsored Post

Filed under: Viihde Comments Off
Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.