18Mar/11Off

Valmentajarulettia Movemberin keskellä

Rauman Lukko ja Tampereen Tappara ampuivat torstaina kovilla, kiinnittäen huippukoutsit ensi kauden valmentajikseen. Muutama työpaikka on vielä avoinna sarjataulukon molemmissa päissä.

Risto Dufva siirtyy siis kuluvan kauden jälkeen Rauman Lukkoon 2+1-mallisella sopimuksella ja Jukka Rautakorpi käskyttää Tapparaa seuraavat 3 kautta, minkä jälkeen siirtyy seuran urheilujohtajaksi. Kahva palaa, halusi sitä tai ei.

Pelicansin lintukodossa on kaikki kuosissa, mutta pari ajatusta kannattaa uhrata tähänkin kuvioon. Kilpailu nimittäin kovenee entisestään. RD:n ja Tukka-Jukan alaisuudessa kaksi liigan uinuvaa pikkujättiläistä todennäköisesti heräävät kamppailemaan niille kuuluvista sijoituksista. Samoista sijoituksista, joille pelikaaniparvikin halajaa.

Varsinkin Tapparan haahuilu huutaa pelillistä ryhtiä, johon Dufva hankittiinkin ensiapua tuomaan kesken kauden. Kukapa muukaan kurin ja järjestyksen palauttamista kevään jälkeen jatkaisi kuin Rautakorpi, Rauli Uraman ohella ainoa 2000-luvulla Tapparassa onnistunut päävalmentaja. Vielä jos vanha kääpä Mikko Leinonen tajuaisi siirtyä sivuun toimitusjohtajan paikalta, niin Tapparasta voisi hyvässä lykyssä tulla 2010-luvun JYP.

Mielenkiintoisena sivujuonteena Rauli Urama siirtyy Rautakorven tilalle Jääkiekkoliiton huippu-urheilujohtajaksi. Eilisten uutisten myötä ensi kauden tilanne valmentajaosastolla näyttää tältä:

Blues: Lauri Marjamäki
HIFK: Petri Matikainen
HPK:
Ilves:
Jokerit:
JYP: Jyrki Aho
KalPa: Tuomas Tuokkola
Kärpät:
Lukko: Risto Dufva
Pelicans: Kai Suikkanen
SaiPa:
Tappara: Jukka Rautakorpi
TPS: Pekka Virta
Ässät: Karri Kivi

Valmentajamarkkinoiden kuumimpia nimiä ovatkin nyt Raato Summanen, Erkka Westerlund ja Hannu Aravirta. SaiPassa Ari-Pekka Selinin aikakausi päättynee, samoin HPK:n Harri Rindellin jos kauden loppun asti selviää. Jokerikortteina pakkaan heitetään Hannu Jortikka, Kari Jalonen ja Pekka Rautakallio, sillä KHL:ssä ei mikään ole varmaa. Muuten vain työttömänä kiviä potkii Juha Pajuoja. Mestiksestä apajille iskee hyvin menestynyt Jarno Pikkarainen, mutta mitä tekee KooKoosta todennäköisesti lähtevä Ismo Lehkonen?

Heitetäänpä veikkaukset:

HPK: Ismo Lehkonen
Ilves: Ari-Pekka Selin
Jokerit: Raimo Summanen
Kärpät: ulkomaalaisvalmentaja
SaiPa: Jarno Pikkarainen

Jännäksi menee, mutta joka tapauksessa haiskahtaa sille, että ensi kaudesta tulee valmennuksellisesti kovatasoisempi kuin todella pitkään aikaan, kenties koskaan. Tosin perinteisesti myös Mustapekka jäänee ainakin yhden tai kahden pelurin käteen.

Sopimukset ovat monivuotisia, mutta ensi kautta pidemmälle näitä ei tunnetusti kannata juuri miettiä. Eikä itse asiassa muutenkaan näiden lätkäjuttujen kanssa pitäisi liikoja huomisesta huolehtia, jollei se työn puolesta kuulu toimenkuvaan.

Hetkessä elämisestä lisää lähitulevaisuudessa, eli maanantain blogipäivityksessä.

- - -

Movember-vouhotus puskee joka tuutista. Ja onhan siinä takana sentään ylevä tarkoitus, sekä tänään pieni kehoitus naisväenkin suuntaan. Tällä viikolla ihasteltiin Pelicansin liigajoukkueen ja pääkaupunkiseudun liigatähtien viiksisuorituksia, mutta mitenköhän on tilanne vanhan kunnon Kari Elorannan luotsaamissa Pelsun A-junnuissa? Poikien ei todennäköisesti parane ruveta neuvomaan Piriä viiksien kasvattamisessa, niin kuin ei sanonnan mukaan kannata yrittää opettaa isää siinä yhdessä toisessa asiassa...

Asiasisältönä toimikoon A-junnujen sarjataulukko, jossa Pelicans on hienosti kuudentena.

http://www.yle.fi/tekstitv/html/P244_01.html

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.