13Kes/14Off

Niille, jotka odottavat ulkomaan tuliaisia

Tuntuuko siltä, että Pelicans ei hanki pelaajavahvistuksia ja kaikki muut seurat haalivat niitä riveihinsä liukuhihnalta? Tässä pieni päivitys toistaiseksi tapahtuneisiin pelaajasiirtoihin.

Sen verran lienee tässä blogissa kritiikkiä esitetyn, ettei tätä kirjoitusta tarvitse epäillä Pelicansin propagandakoneiston tuotteeksi. Näin on tapahtunut joidenkin astetta realistisempien kirjoitusten kohdalla Jatkoajan keskustelupalstalla.

Viimeaikaista ilmapiiriä tulkitsemalla voisi kuvitella, että Pelicans on jäämässä siirtomarkkinoilla aivan nalliksi kalliolle. Hyökkäykseen tarvitaan välttämättä vähintään yksi, mieluiten kaksi laatu-ukkoa, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Heitä ei vielä ole kuulunut. Hätäisimmät tosin ovat jo unohtaneet, että näitä hankintoja lupailtiinkin vasta lähempänä syksyä.

Mutta eipä se SM-liigan imu ole kovin tehokasta ollut näin ennen juhannusta. Ulkomaan tuliaiset ovat tiivistettynä ja suuripiirteisessä paremmuusjärjestyksessä tässä:

Radek Smolenak - David MacIntyre - Michael Ryanliigakasvot11-02-2013
Antonin Honejsek - Kelsey Tessier  - Darryl Boyce
Jordan Smotherman - Mark Hurtubise - Damien Fleury
Jari Sailio - Joonas Rask

Tomas Kudelka - Garrett Stafford
Jake Parenteau (try-out)

Teemu Lassila
Eero Kilpeläinen
Joni Myllykoski
Cab Morrice (try-out)
Josh Unice (try-out)

Kun Vaasan Sportin try-outille tulleet yliopistopojat sivuutetaan laskuista, jää tulos jokseenkin laihaksi. Ulkomailta liigaan on tullut kuutisentoista etukäteen vahvistukseksi kelpuutettavaa pelaajaa. Viisi seuraa ei ole hankkinut ulkomailta vielä yhtään pelaajaa. Nopea johtopäätös on, että hankinnat ovat painottuneet harvinaisen paljon sarjan sisäisiin siirtoihin.

Kovimmat kaappaukset on toistaksi tehnyt TPS laittamalla kuntoon maalinteon (Radek Smolenak) ja niiden estämisen (Teemu Lassila). Monipuolisen tehokas duunari David MacIntyre oli SaiPalta etukäteen heidän näköisensä hankinta, mutta tietynlainen kysymysmerkki Euro-kiekon hyökkäävään rooliin. Siinä on eräänlainen mittapuu Pelicansin sentterihankintaan. Mielenkiintoinen tasonmittaus tullaan näkemään Ruotsista tulleiden hyökkääjien välillä. Nelikko Hurtubise - Fleury - Tessier - Smotherman ovat kaikki jostakin Elitserienin ja Allsvenskanin välimaastosta.

Pakkipäässä Ässät odottaa uutta Shaun Heshkaa AHL-jyrä Garrett Staffordista, joka otti repaleisen viime kauden verran tuntumaa eurooppalaiseen jääkiekkoon Färjestadissa ja Genevessä. Muutaman viikon makustelun jälkeen Pelicansin Tomas Kudelka alkaa maistua yhä paremmalta löydöltä laadukkaan yleisluudan rooliin.

Palataksemme alkuperäiseen aiheeseen kaipaa Pelicansin kokoonpano siis hyökkäävän roolin sentteriä ja pisteiden tekoon kykenevää laitahyökkääjää erityisesti oikeaan laitaan rightin kätisyydellä. Toistaiseksi voidaan todeta, että Liigaan tulleista vain mainitut sentterit MacIntyre ja Tessier olisivat voineet tähän tarpeeseen sopia.

Liigan sisäiset siirrot ovat sitten asia erikseen. Olisiko pitänyt lyödä rahat kiinni esimerkiksi Antti Kerälään ja Lauri Tukoseen? Tuskin hekään olisivat kolminkertaisia hurraa-huutoja nostattaneet. Patrick Davis kenties olisi, mutta miksipä hänkään valitsisi Pelicansia ennen Kärppiä.

 

Edellinen kirjoitus >> Smolenakin TPS-siirto oli kylmää matematiikkaa