18Hel/14Off

Pitäisikö Pelicansin hankkia Ryan Lasch?

Kahden vuoden takainen sankari Ryan Lasch on nähty Pelicansin aitiossa Isku Areenalla. Sen myötä on luonnollista, että kuhina ensi kauden suhteen käy kuumana, mutta käykö se jo liikaakin?

Lasch18-02-2014

Ei liene epäselvää, etteikö Lasch olisi äärimmäisen toivottu vahvistus Pelicansiin. Moneen arpakorttiin ja hutiin verrattuna tiedetään varmaksi, että luistelu, pelillinen taito ja todennäköisesti myös työmoraali riittävät tasokkaaseen SM-liigaan. Jenkkilaiturilla on kyky tehdä kanssapelaajistaan astetta parempia.

Tiivistettynä Ryan Lasch olisi kaikkea sitä mitä Pelicans tarvitsee hyökkäyksen avainrooleihin.

Onko 400 000 euroa liikaa Ryan Laschista? Summa on hatusta vedetty, mutta joidenkin viimeaikaisten kannanottojen perusteella tämäkin summa tähtipelaajasta hyväksyttäisiin. Niin kuin kannattaisikin, jos kaikenlaisilla pyrkimyksillä aina tavoitettaisiin ihanteellinen skenaario.

Laschin kohdalla ihanteellinen skenaario on se, että jenkkipatukka saapuu Suomeen huipputikissä, pelaa vähintään 55 ottelua ja mättää runkosarjassa tehot 25+35 (viimeksi Lahdessa 24+38).

Rahasummaa pitää kuitenkin punnita huomattavasti kriittisemmällä otteella. Kauden 2011-2012 juju oli se, että Kai Suikkasen johdolla joukkueeseen onnistuttiin luomaan se liki ihanteellinen ympäristö onnistumiselle. Tietyissä otteluissa Pelicans joukkueena oli kolme potkua edellä vastustajiaan ja toisaalta yksilötasolla Lasch sai ympärilleen kenties Pelicansin liigahistorian laadukkaimman kentällisen Luttinen-Koskiranta-Järvinen-Seikola. Parhaimmillaan ykkösvitja hipoi täydellisyyttä seuran taloudellisiin resursseihin nähden.

Minkälaisen kentällisen Pelicans saisi nyt koottua ympärille? Tuskin yhtä hyvää. Mille tasolle joukkueen yhteispeli ja menestyminen yltää? Tuskin lähellekään samaa. Otetaan pois 25 prosenttia joukkueen voittosarakkeesta ja tehdyistä maaleista. Otetaan pois 25 prosenttia laadukkaista hyökkäyksistä, ylivoima-ajasta ja maalintekopaikoista. Otetaan pois 25 prosenttia kanssapelaajien taitotasosta.

Lopulta puhutaan häviävän pienestä todennäköisyydestä siinä, että Ryan Lasch yltäisi samoihin urotekoihin ensi kauden Pelicansissa.

Kyllä se 30 pistettä tekee missä ketjussa tahansa. Varmaan neljäkymmentäkin. Suurella todennäköisyydellä Lasch on paras hyökkääjä, jonka Pelicans ylipäätään voi joukkueeseensa saada, mutta ollaanko nyt haikailemassa ja maksamassa maltaita yhden unelmakauden 62 pisteen Laschista vai 45 pisteen tavallisesta kuolevaisesta?

Olen ajoittain korostanut Pelicansin tarvetta löytää uusia onnistuneita rekrytointeja, koska ajan kultaamiin mielikuviin on vaarallista jäädä piehtaroimaan.

Toisaalta jostakin varmasta laatuhankinnasta uuden nousun rakentaminen on pakko aloittaa.

Tagged as: No Comments